ارتوپدی فنی-ادونس کلینیک

ارتوپدی فنی برای اکثر مردم ناشناخته و مبهم است. مگر کسانی که بنا به اقتضای شرایط جسمیشان نیاز دارند به مراکز ارتوپدی فنی مراجعه ‌کنند و باید بیشتر در مورد این دانش پیراپزشکی بدانند.

امروزه بیماران بسیاری از مشکلات ارتوپدی رنج می‌برند، مشکلاتی همچون درد یا ناهنجاری‌های مفصلی نمونه‌هایی از آن‌ها به شمار می‌رود است. اما نقص عضو یکی از بدترین مشکلات ارتوپدی است که علاوه بر از بین رفتن زیبایی ظاهری شخص، در عملکرد او و از دست دادن اعتماد بنفسش بسیار تاثیر گذار است. رشته ارتوپدی فنی که زیر مجموعه‌ای از رشته پزشکی است به این دسته از بیماران برای برگشتن به زندگی معمولی کمک می‌کند. این دانش همچنین برای کسانی که از مشکلاتی همچون ناهنجاری‌های مفصلی، درد در مفاصل و سایر بیماری‌های ارتوپدی رنج می‌بردند، کاربرد دارد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند.

 

ارتوپدی فنی چیست؟

ارتوپدی فنی یکی از رشته‌های زیر مجموعه پزشکی است که هدف آن تولید انواع پروتز و ارتوز است. متخصصین این حوزه علاوه بر تولید تجهیزات مورد نیاز به بیماران در زمینه استفاده از آن‌ها آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهد. تولید تجهیزات مورد نیاز برای بیماران جسمی و حرکتی و همچنین آموزش به آن‌ها، نیاز به تجربه و تخصص بالایی دارد. ادونس کلینیک در این زمینه توانسته است در طی سالیان متمادی رضایت مشتریان را همواره جلب کند.

ارتوپدی فنی دارای دو هدف اصلی ساخت ارتوز و پروتز اندام‌های مصنوعی و کمک به بیمار برای استفاده از این سازه‌ها است. ارتوپدهای فنی در زمینه‌هایی که در ادامه بیان می‌کنیم فعالیت می‌کنند.

  • برخی از آن‌ها به تولید ارتوزهای مختلف از قبیل بریس میلواکی می‌پردازند
  • گروهی از افراد اندام‌های مصنوعی را به شکل پروتز طراحی و تولید می‌کنند.
  • برخی از متخصصان نیز لازم است به فرد نحوه استفاده از آن‌ها را آموزش دهد.

البته برخی از متخصصین تمام فعالیت‌های مربوط به این حوزه را انجام می‌دهند. در ادامه روند کار ادونس کلینیک در این زمینه و آنچه باید بدانید را توضیح خواهیم داد.

 

 

تاریخچه ارتوپدی فنی

تاریخچه ارتوپدی فنی-ادونس کلینیک

از آن جایی که هدف اصلی ارتوپدی فنی کمک به بشریت و خدمت رسانی به معلولین است و قدمتی طولانی دارد. این دانش از حدود دو هزار سال پیش از میلاد مسیح مورد استفاده قرار گرفته است.

این علم از گذشته تاکنون در حال پیشرفت بوده و تغییرات چشمگیری داشته است. تاریخچه ارتوپدی فنی در ایران به دوران شاهنشاهی بر می‌گردد. آغازگر دوران ارتوپدی فنی نوین، پزشک و جراح فرانسوی به نام «آمبرواز پاره» بود، او در قرن ۱۶، ارتوپدی فنی را به دو قسمت پروتز ثروتمندان و فقرا تقسیم کرد. تفاوت این بود که ثروتمندان از امکانات و تجهیزات مدرن‌‌تری برای اندام مصنوعی خود برخوردار بودند. ارتوپدهای فنی در سال ۲۹-۳۰ شمسی در ایران فعالیت خود را آغاز کردند. شهر مشهد مقدس نیز به عنوان اولین منطقه شروع خدمات ارتوپدی فنی نام گرفته است. 

کاربرد ارتوپدی فنی

کاربرد ارتوپدی فنی-ادونس کلینیک

انسان در طول زندگی ممکن است به دلایل مختلف بخشی‌هایی از اندام‌های خود از قبیل دست یا پا را از دست بدهد. همچنین احتمال دارد به دلیل برخی از بیماری‌ها یا اختلالات ژنتیکی سیستم و ساختار بدن فرد و شکل استخوان‌های او به شکل ناهنجاری رشد کند. به همین دلیل لازم است از تجهیزات و ابزارهای اصلاح کننده و جایگزین برای کمک به این افراد استفاده شود. در غیر این صورت آن‌ها محدودیت‌های بسیاری خواهند داشت و نمی‌توانند زندگی ساده‌ای داشته باشند.

برای حل این مشکلات به تجهیزات مختلفی نیاز است. برخی از آن‌ها صرفا کمکی هستند و برخی دیگر باید جایگزین عضو از دست رفته باشند. به همین دلیل ارتوپدهای فنی باید تجهیزات را با توجه به نیاز بیمار طراحی کنند. در نهایت نیز پس از قرار دادن پروتز و ارتوز بر بدن فرد بیمار، در طول دوره‌های آموزشی وی را برای استفاده از آن آماده می‌کنند. در این دوره‌ها بیمار با انجام تمرین تحت نظر متخصص می‌توانند استفاده از ارتوز و پروتزها را یاد بگیرند. در قسمت‌های بعدی توضیحات جامعی در مورد ارتوز و پروتز ارائه خواهیم داد.

وظایف متخصصین ارتوپدی فنی

 افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد.

دسته اول:

ارتوزیست‌ها هستند که کار آن‌ها تولید و طراحی ارتوزها است.

دسته دوم:

پروتزیست‌ها هستند که به ساخت و طراحی انواع پروتزها مشغول هستند.

افرادی که در این شاخه مشغول به فعالیت هستند، باید مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری ارتوپدی فنی داشته باشند. البته برخی از آن‌ها تکنسین فنی هستند که به صورت تجربی این علم را یاد گرفته اند. این افراد دانش فنی و مکانیکی استفاده از مواد را دارند. ارتوپدهای فنی باید با آناتومی ‌بدن انسان آشنایی کامل داشته باشند و انواع بیماری‌های حرکتی را نیز بشناسند. تنها در این صورت می‌توانند مشکلات بیماران را حل کنند و ارتوزها و پروتزهای متناسب با شرایط بیمار ارائه دهند.

ساخت ارتوز در ارتوپدی فنی

ساخت ارتوز در ارتوپدی فنی-ادونس کلینیک

از دیگر زیر شاخه‌های ارتوپدی فنی می‌توان به طراحی و ساخت ارتوز اشاره کرد. ارتوز به مجموعه تجهیزاتی گفته میشود که به سایر اندام‌ها کمک می‌کنند تا عملکرد بهتری داشته باشند. این تجهیزات همچنین در اصلاح ساختار و شکل اندام‌های آسیب دیده تأثیر خواهند داشت. به همین دلیل ممکن است بیمار بعد از مدتی بهبود پیدا کند و دیگر نیازی به استفاده از ارتوزهای ارتوپدی فنی نداشته باشد. به عنوان مثال، برای انحناهای شدید در ستون فقرات افراد بریس میلواکی استفاده می‌شود. طراحی و ساخت بریس‌ها توسط افراد فعال در حوزه ارتوز صورت می‌گیرد. به عبارت دیگر تولیدات این گروه جایگزین اندام‌ها نمی‌شوند و برای بیمارانی که اندام‌های خود را از دست داده‌اند، کاربردی ندارند. ارتوزها تجهیزات مکملی هستند که کمک می‌کنند حرکات اندام مورد نظر اصلاح شود

چه افرادی به ارتوز نیاز دارند؟

ارتوزها وسایلی هستند که به منظور اصلاح وضعیت یا کنترل حرکت یکی از قسمت‌های بدن که آسیب دیده است، به کار می‌روند. بیماران مختلفی ممکن است به استفاده از این ارتوزها نیاز داشته باشند. مثلا افرادی که در سانحه یا تصادف به قسمتی از بدنشان ضربه وارد شده، بعد از بهبود باید به مراکز ارتوپدی فنی مراجعه کنند. آن‌ها تا بهبود کامل باید از ارتوزهای مناسب استفاده کنند. در غیر این صورت ممکن است عضو آسیب شدیدتری ببیند و حتی عملکرد خود را از دست بدهد.

افرادی که دچار اختلال در کنترل حرکات مفاصل هستند یا به دلیل بیماری‌های عصبی دچار عدم کنترل حرکات در اندام‌های بدن شده‌اند، نیز به این تجهیزات نیاز دارند. آن‌ها باید از ارتوزهای استاندارد سازی شده با علم ارتوپدی فنی، استفاده کنند.

برخی از ارتوزها در ارتوپدی فنی به صورت سفارشی و با توجه به نیاز بیمار ساخته می‌شوند. اما برخی از ارتوزها نیز به صورت آماده وجود دارند. این تجهیزات توسط ارتوپدی فنی ساخته می‌شوند و نحوه استفاده از آن‌ها به بیمار آموزش داده می‌شود.

محل قرارگیری ارتوزها

محل قرارگیری ارتوزها-ادونس کلینیک

ارتوزها در قسمت‌های تحتانی، فوقانی و ستون فقرات نصب می‌شوند. ارتوزهایی که در قسمت ستون فقرات به کار می‌روند، به سه دسته کمربندها، کرستها و گردنبدها تقسیم می‌شوند. متخصص ارتوپدی فنی به بیماران برای برای استفاده از انواع ارتوزهای مناسب با شرایط او مشاوره می‌دهد.

به طور کلی ارتوزها برای محدود کردن حرکات ستون مهره‌های پایین کمر به کار می‌روند. حتی در برخی موارد آن‌ها را ثابت نگه می‌دارند. آن‌ها همچنین کاهش فشار و ایجاد یک وضعیت صحیح برای ستون مهره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین محل استفاده از آن‌ها به عضوی که آسیب دیده است، باز می‌گردد.

 کاربرد ارتوزها

کفش‌های طبی نیز یکی از ارتوزهای مورد استفاده برای کوتاهی پاها، اصلاح حالت آن‌ها، اصلاح کوچکی پاها، کاهش درد و درمان بیماری‌های پا هستند. ارتوزها از جنس‌های مختلفی همچون چرم، فلز، پلاستیک و ترکیبی از این مواد و طبق استانداردهای ارتوپدی فنی ساخته می‌شوندکاربرد ارتوزها عبارتند از:

  • درمان بدشکلی و دفورمیتی و جلوگیری از پیشرفت آن در عضو مورد نظر.
  • اصلاح بدشکلی و دفورمیتی در افرادی که امکان درمان آن‌ها وجود ندارد.
  • کنترل حرکات اندام بدن یا حتی ثابت نگه داشتن آن
  • راحت‌تر کردن تحمل فشار برای بدن و توزیع این فشار به صورت یکنواخت در قسمت‌های مختلف. (گاهی اوقات به دلیل دفورمیتی فشار تنها به یک ناحیه وارد می‌شود که باعث آسیب دیدن آن‌ خواهد بود).
  • کاهش درد اندام آسیب دیده.
  • کمک به تسهیل حرکات بدن
  • کمک به توانبخشی
  • افزایش توانایی حرکت و دامنه تحرک

حیطه فعالیت یک ارتوزیست

حیطه فعالیت یک ارتوزیست-ادونس کلینیک

یک ارتوزیست با تجربه و دانشی که در زمینه مهندسی و پزشکی دارد، به تشخیص و ارزیابی اختلالات فیزیکی می‌پردازد. برای هر اختلال فیزیکی لازم است که متخصص ارتوز مناسب را با توجه به نوع بیماری و طبق علم ارتوپدی فنی تجویز کند. بعد از تعیین تجهیزات مورد نیاز بیمار، باید اقدامات لازم برای طراحی و ساخت آن انجام شود.

یک ارتوزیست همانگونه که گفته شد باید آموزش‌های لازم در مورد نحوه کارکرد وسیله مورد نظر را نیز به بیمار بدهد. او همچنین باید به صورت ماهیانه وسیله مورد نظر را در حین استفاده بررسی کند. حیطه فعالیت یک ارتوزیست، ستون فقرات، جمجمه، اندام فوقاتی (بازو، دست، مچ، ساعد، آرنج)، اندام تحتانی (زانو، ران، پا، ساق پا، مچ پا)، ارتوز کودکان، کفش و کفی است.

 

منظور از پروتز در ارتوپدی فنی چیست؟

پروتزها اندام‌های مصنوعی هستند که به جای یک عضو از دست رفته بدن به کار گذاشته می‌شوند. این کار نیز به حوزه ارتوپدی فنی مربوط می‌شود. هر شخص در طول عمر خود ممکن است به دلیل حوادثی چون سوختگی یا ضربه به قسمتی از اندام، دچار نقص عضو شود.

همچنین برخی از کودکان که در بدو تولد دچار نقص عضو هستند. آن‌ها نیز جزو افرادی که به استفاده از پروتزها نیاز دارند، به شمار می‌رود. علم روز ارتوپدی فنی بسیاری از ناهنجاری‌های اندامی ‌را بررسی می‌کند و راه حلی مناسب برای بهبود وضعیت آن‌ها ارائه می‌دهد. کسی که در حوزه ارتوپدی فنی فعالیت دارد، باید سطح دانش خود را با علم پزشکی و دانش روز فناوری‌های تخصصی پزشکی تنظیم کند و طبق آخرین دستاوردهای روز دنیا پیش رود.

پروتزها جایگزین عضو از دست رفته می‌شوند تا فرد بتواند با اعتماد بنفس بیشتر در جامعه حضور یابد. همچنین آن‌ها می‌توانند بخشی از حرکت‌های عضو از دست رفته را انجام دهند. بنابراین بسیاری از محدودیت‌های زندگی بیمار نیز از بین می‌رود.

ساخت پروتز در ارتوپدی فنی

ساخت پروتز در ارتوپدی فنی-ادونس کلینیک

پس از قطع اندام‌های مختلف بدن به دلیل تصادف، بیماری و حتی مشکلات مادرزادی و به منظور دعوت از این افراد برای ادامه بهتر زندگی از اندام‌های مصنوعی استفاده میشود. ساخت و طراحی این اندام‌ها که با نام پروتز شناخته می‌شوند، توسط پراستتیست Prosthetist صورت می‌گیرد. پس از طراحی و ساخت پروتزها بر اساس ساختار بدن فرد، لازم است دوره‌های آموزشی و تمرینی برای آشنایی بیمار با نحوه استفاده از آن ارائه شود. این بخش نیز بر عهده ارتوپد فنی است. از جمله پروتزهای بسیار پرکاربرد که توسط پراستتیست‌ها طراحی می‌شود، می‌توان به انواع پای مصنوعی اشاره کرد. این نوع پروتزها از نظر جنس و نحوه اتصال به بدن با هم تفاوت‌های زیادی دارند.

 

برای درمان پای پرانتزی کلیک کنید

 

حیطه فعالیت یک پروتزیست

پروتزیست پس از بررسی ناحیه عضو قطع شده، نسبت به طراحی و ساخت پروتز موردنظر اقدام می‌کند. حیطه فعالیت یک پروتزیست اندام تحتانی بالای زانو، اندام تحتانی پایین زانو، اندام فوقانی (آرنج، ساعد، مچ ، دست، بازو) است.

 یک پروتزیست باید پروتز را مطابق با سایر اندام‌های بدن طراحی و تولید کند. برای ساخت پروتز، ابتدا قالب گیری انجام می‌شود و پروتز پس از ساخت به اندام مورد نظر وصل خواهد شد. پروتزها در قسمت‌های فوقانی و تحتانی استفاده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند جنبه زیبایی یا عملکردی داشته باشند. پروتزهایی که در قسمت‌های فوقانی به کار برده می‌شوند، کاربردی هستند و پروتزهایی که در قسمت تحتانی استفاده می‌شوند بیشتر حالت زیبایی دارند.

روند درمان بیماران با ارتوپدی فنی

روند درمان بیماران با ارتوپدی فنی-ادونس کلینیک

پروتزیست و ارتوتیست‌ها طبق دستورالعمل متخصص ارتوپدی فنی باید فرایند درمان را طی کنند. این فرایند استاندارد در هر بیمار منحصر به فرد است. اما برخی از مراحل اصلی در بین همه مشترک هستند.

  • در مرحله اول مشکل، سوابق بیماری و معلولیت‌های فرد بیمار بررسی می‌شود.
  • در مرحله دوم، ارتوز یا پروتز مناسب برای درمان بیماری تشخیص داده می‌شود. اما بهتر است قبل از تجویز، روش‌های جایگزینی مانند عمل جراحی، گچ گیری و سایر متدهای درمانی جایگزین برای بیمار بررسی و انجام شود. در صورتی که سایر متدها برای درمان عضو اصلی کاربرد نداشتند، باید به سراغ ارتوپدی فنی رفت. پس از ساخت و نصب وسیله مورد نیاز بیمار، باید آموزش‌های لازم درباره استفاده از وسیله به بیمار داده شود.
  • مرحله سوم شامل پیگیری‌های بلند مدت است. بهبود وضعیت بیمار، بازگشت او به جامعه و بهبود هر چه بیشتر کیفیت زندگی شخص، در این مرحله انجام می‌شود.

 

 

 

خدمات ارتوپدی فنی در کلینیک ارتوپدی ادونس

برای بهره مندی از خدمات تخصصی ادونس کافیست به موسسه مراجعه کنید و وقت مشاوره رزرو نمایید. پس از معاینه توسط متخصصین ارتوز و پروتز کلینیک ادونس، شما می‌توانید از کلیه خدماتی که در این مقاله بیان شد، استفاده کنید. به عنوان مثال برای تولید کفش‌‌های اختصاصی با استفاده از اندازه‌گیری و اسکن کف پا  قالب گیری انجام می‌شود. قالبگیری توسط متخصصین این حوزه صورت می‌گیرد. همچنین شخص می‌تواند رنگ کفش‌ها را به سلیقه خود انتخاب و آن‌ها را با قیمت مناسب خریداری کند.

متخصصین ارتوپدی فنی در مجموعه ادونس قبل از استفاده از ارتوز و پروتز و اقدام برای مراحل درمانی و آموزشی ، کلیه راه‌ حل‌‌های دیگر نظیر، جراحی و گچ گیری بررسی و در صورت لزوم انجام خواهد شد. شما می‌توانید برای پیگیری نتایج مراجعه خود از طریق سایت ما اقدام کنید. برای این کار باید به بخش دریافت نتایج مراجعه کنید. سپس کد مراجعه را وارد و نتایج را مشاهده نمایید. شما همچنین می‌توانید با شماره تماس موجود در بخش تماس با ما با متخصصین گروه ادونس در تماس باشید.

در صورتی که بیماران با توجه به شرایط جسمانی به ارتوز و پروتز نیاز داشته باشند، کلیه خدمات به آن‌ها ارائه خواهد شد. همچنین پزشکان فعال در کلینیک ادونس، خدمات بلند مدت نیز به‌ آن‌ها ارائه می‌دهند. آن‌ها به بیماران در استفاده از تجهیزات جدید و ادامه روند زندگی عادی کمک می‌کنند.

 

برای اطلاع از علت درد کف پا کلیک کنید

 

ارتوپدی فنی ادونس کلینیک

ارتوپدی فنی-ادونس کلینیک

ادونس کلینیک تحت نام گروه دکتر بهنام سلیمانی یکی از بهترین مراکز ارتوپدی فنی در تهران است. این مجموعه با سال‌ها سابقه طولانی در زمینه ساخت و تولید انواع ارتوز و پروتز، توانسته است نقش بزرگی در بهبود بیماران ارتوپدی ایفا کند. گروه ادونس رضایت مشتریان را طی سالیان مختلف کسب کرده است. بهترین متخصصان ارتوپدی فنی در زمینه ارتوز و پروتز در ادونس کلینیک گرد هم آمده‌اند تا بتوانند هرچه بیشتر به جامعه خدمت کنند و بهترین خدمات را با بالاترین سطح کیفیت به بیماران ارائه دهند.

انواع ارتوزها و پروتزهای ادونس کلینیک

گروه دکتر بهنام سلیمانی انواع ارتوزهااندام فوقانی - اندام تحتانی ) و پروتزهای تخصصی را برای بیماران تولید می‌کند.AOF یکی از ارتوزهای بسیار پرکاربرد است که توسط گروه ارتوز و پروتز ادونس کلینیک و توسط تیم ارتوپدی فنی، تولید می‌شود. این پروتز انواع مختلفی دارد و برای درمان آسیب‌های نخاعی، اسپلنت شبانه، همی‌پلژی، دراپ فوت، فلج عصب پلونئال و جلوگیری از افتادگی مچ پا استفاده می‌شود.

زانوبندهای تخصصی گروه سلیمانی با بهترین کیفیت برای درمان دردها و مشکلات مفصل زانو تولید و عرضه می‌شود. این زانو بندها در انواع و اقسام مختلف برای کاربردهای گوناگون تهیه می‌شود. همچنین گروه ارتوز و پروتز دکتر بهنام سلیمانی انواع پروتزهای زیبایی و کاربردی را با بهترین کیفیت برای درمان بیمارانی که دچار نقص عضو شده‌اند، تولید می‌کند.

از دیگر خدمات قابل ذکر این کلینیک می‌توان به ساخت انواع کفش طبی (کفش دیابتی، کفش مخصوص خار پاشنه و همنچنین کفی طبی) و کفش طبی کودکان اشاره کرد.

جمع بندی

در این مقاله اطلاعات جامعی در مورد ارتوپدی فنی ارائه دادیم. اکنون می‌دانید که این علم چیست و برای چه افرادی کاربرد دارد. به کمک دانش ارتوپدی، نقص عضو و بیماری‌های حرکتی محدودیت‌های کم‌تری برای بیماران ایجاد می‌کند. البته این علم همچنان رو به پیشرفت است و بدون شک در آینده‌ای نه چندان دور این دسته از بیماران از خدمات پیشرفته‌تری برخوردار خواهند بود. ادونس کلینیک در تلاش است با استفاده از بروزترین امکانات و تجهیزات و همچنین بروزرسانی اطلاعات متخصصین مطابق با دانش روز دنیا، بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهد. برای رزرو نوبت می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت اقدام کنید.

 

 

 


سوالات متداول

ارتوپدی فنی یکی از رشته‌های زیر مجموعه پزشکی است که هدف آن تولید انواع پروتز و ارتوز است. متخصصین این حوزه علاوه بر تولید تجهیزات مورد نیاز به بیماران در زمینه استفاده از آن‌ها آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهد. تولید تجهیزات مورد نیاز برای بیماران جسمی و حرکتی و همچنین آموزش به آن‌ها، نیاز به تجربه و تخصص بالایی دارد. ادونس کلینیک در این زمینه توانسته است در طی سالیان متمادی رضایت مشتریان را همواره جلب کندارتوپدی فنی دارای دو هدف اصلی ساخت ارتوز و پروتز اندام‌های مصنوعی و کمک به بیمار برای استفاده از این سازه‌ها است. ارتوپدهای فنی در زمینه‌هایی که در ادامه بیان می‌کنیم فعالیت می‌کنند.

 افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد.

دسته اول:

ارتوزیست‌ها هستند که کار آن‌ها تولید و طراحی ارتوزها است.

دسته دوم:

پروتزیست‌ها هستند که به ساخت و طراحی انواع پروتزها مشغول هستند.

افرادی که در این شاخه مشغول به فعالیت هستند، باید مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری ارتوپدی فنی داشته باشند. البته برخی از آن‌ها تکنسین فنی هستند که به صورت تجربی این علم را یاد گرفته اند. این افراد دانش فنی و مکانیکی استفاده از مواد را دارند. ارتوپدهای فنی باید با آناتومی ‌بدن انسان آشنایی کامل داشته باشند و انواع بیماری‌های حرکتی را نیز بشناسند. تنها در این صورت می‌توانند مشکلات بیماران را حل کنند و ارتوزها و پروتزهای متناسب با شرایط بیمار ارائه دهند.



پرسش و پاسخ
  1. سلام کفش های ارتوپدی برای مچ برگشته در سنین بالا هم اثر گذار است؟

    1. سلام .نیاز به مراجعه حضوری و اسکن کف پا هست .با کلینیک تماس بگیرید 02188544009 حتما موثره ولی نیاز به معاینه هست

پیام بگذارید