کفی های طبی در انواع مختلفی طراحی شده اند و هر یک دارای عملکرد مخصوص به خود هستند. کفی طبی کفش نوعی وسیله کمکی محسوب می شود که شخص بتواند پای خود را در بهترین موقعیت قرار دارد و نیروی وارد شده به کف پا در موقعیت درستی قرار بگیرد.
انواع کفی طبی وجود دارد که بسته به نیاز بیمار می تواند شامل صفحاتی به عنوان ضربه گیر باشد که برای راحتی بیشتر پاها ارائه می شود.
سرفصل های این مقاله:
- انواع کفی طبی
- تقسیم بندی انواع کفی طبی
- انواع کفی طبی عملکردی
- انواع کفی طبی قوزک پا
- انواع کفی طبی ورزشی
- چه کسی نیاز به انواع کفی طبی دارد؟
- جنس انواع کفی طبی
- انواع کفی طبی فیبر کربنی
- انواع کفی طبی فایبرگلاس
- انواع کفی طبی ترموپلاستیک
- مزایای استفاده از انواع کفی طبی
تقسیم بندی انواع کفی طبی
کفی های کفش در دو گروه اصلی تقسیم بندی می شوند. برخی از کفی ها عملکردی هستند و برخی دیگر حالت سازگارکننده دارند که به آنها راحتی نیز گفته می شود.
انواع کفی طبی عملکردی
کفی های طبی از نوع عملکردی از پاها حمایت می کنند اما این حمایت در وضعیت بیومکانیکی غیر طبیعی پاها صورت می گیرد. جنسی که برای این مدل از کفی ها در نظر گرفته می شود اغلب از نوع پلاستیک های پلیمری است . این مدل از کفی ها سبب می شود که میزان انحراف مچ پا تا حد زیادی کاهش یابد. از سوی دیگر این مدل از کفی ها برای کسانی که دارای بیرون زدگی یا صافی کف پا هستند نیز استفاده می شود.
انواع کفی طبی عملکردی سبب می شود که شوک وارد به پاها در موقع راه رفتن جذب شود. این مدل از کفی ها برای انواع ناهنجاری های شکل پا استفاده می شوند. به طور کلی می توان گفت که انواع کفی طبی عملکردی خاصیت سازگاری نیز دارد مخصوصا برای کسانی که در زمان راه رفتن دچار لغزش پا می شوند و یا به زبانی ساده تر، فکر می کنند که پایشان پیچ می خورد.
انواع کفی طبی قوزک پا
طبقه بندی دیگری که برای انواع کفی طبی دیده می شود مربوط به ناحیه ای از پا است که سبب می شود گردن پا را پوشش دهد. طبقه بندی در چنین شرایطی سبب می شود که از کف پا تا بالای قوزک پا پوشانده شود. موقعیت و حرکت قوزک پا توسط این مدل از کفی ها به طور دقیق کنترل می شود. اینطور که مشخص است این مدل از کفی ها سبب می شود که ناهنجاری های پا اصلاح شود و در صورت وجود نقص در پا مشکل آن را برطرف می سازد.
افرادی که به واسطه بیماری نوروپاتی و یا سکته مغزی در عملکرد عضلات پا دچار مشخص شده اند به واسطه این مدل از کفی ها می توانند مشکل خود را برطرف سازند و یا تا حد زیادی بهبود یابند.
انواع کفی طبی ورزشی
برخی دیگر از کفی ها وجود دارد که برای مردان و زنان ورزشکار استفاده می شود. این مدل از کفی ها به صورت اختصاصی برای کفش های ورزشی طراحی می شود. مثلاً برای کفش های مخصوص گلف و یا دوچرخه سواری کوهستان و یا اسکیت موارد هستند که به واسطه انواع کفی طبی ورزشی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرد. این مدل از کفی ها سبب می شود که فشارهای ناشی از فعالیت های ورزشی به حداقل برسد و از سوی دیگر وزن بدن را روی پا به طور مساوی توزیع می کند.
انواع کفی طبی مخصوص فوتبال نیز وجود دارد که سبب می شود آسیب های ناشی از فوتبال به حداقل برسد. این آسیب ها به واسطه ضربات و نیروهای شدیدی که در جریان مسابقات دیده می شود برای فرد ایجاد خواهد شد. استفاده از انواع کفی طبی مخصوص فوتبال سبب می شود تا پایداری پا افزایش یابد و به نوبه خود سبب می شود تا ضربات در وضعیت خنثی قرار بگیرند و از پاها بیشتر محافظت می شود. این مدل از کفی ها از سوی متخصص ارتوپدی توصیه می شود و نیاز به ارزیابی مشخصی دارد.
چه کسی نیاز به انواع کفی طبی دارد؟
اگر فکر کنید برای راه رفتن یا دویدن نیاز به کفی هایی دارید که از پای شما بیشتر محافظت نمای می توانید از کفی طبی مخصوص و استفاده کنید. اما افرادی که درد و ورم و ناراحتی زایدی در پاها دارند باید حتماً از کفی های طبی استفاده نمایند. از سوی دیگر افرادی که دردهای زیادی در پاهای خود احساس نمی کنند نیز می توانند علائم ناشی از ناهنجاری های پا را از بین ببرند. افرادی که درگیر انحراف یا قوز شست پا هستند، کسانی که به ساییدگی غیر طبیعی کف کفش دچار می شوند. مثلاً دیده می شود که یک سمت کفش به نسبت سمت دیگر سریعتر دچار ساییدگی شده است. افرادی که در بخش پاشنه درد مزمن دارند و یا دردهایی در بخش زانو یا پایین کمر دارند نیز در این گروه قرار می گیرند. صافی کف پا یکی از مهمترین دلایل استفاده از انواع کفی طبی محسوب می شود و همینطور کسانی که در بخش جلوی ساق پا درگیر درد هستند. پیچ خوردن یا در رفتن مچ پا از مواردی است که سبب می شود شخص نیاز به کفی طبی داشته باشد.
جنس انواع کفی طبی
کفی های طبی از نظر جنس نیز دسته بندی می شوند. جنس مواد به کار رفته در این کفی ها بر اساس نیاز بیمار مشخص می شود و به طور کلی از پاها حمایت می کند و سبب می شود که شوک وارد بر پا جذب شود. کفی هایی که برای کفش های ورزشی استفاده می شود قدرت جذب شوک بسیار بالاتری دارند. از سوی دیگر مواد بر اساس سختی و تراکم نیز متفاوت هستند.
انواع کفی طبی فیبر کربنی
یکی از موادی که در انواع کفی طبی استفاده می شود ماده فیبر کربن است. کفی هایی که از این ماده ساخته شده اند اغلب نازک تر هستند و وزن سبک تری دارند اما بسیار قوی تر از سایر کفی ها عمل می کنند. برای ساخت کفی های طبی، از فیبر کربن استفاده می شود که مثل یک پلیمر رزین اپوکسی ترکیب شه و شامل روکش های مخصوص هستند که به آنها لامینت می گویند. این لامینت ها از جنس ترموپلاستیک هستند و روی کفی فیبر کربنی کشیده می شوند.
برای اطلاعات بیشتر راجع به کفش طبی کلیک کنید
انواع کفی طبی فایبرگلاس
وزن سبک و دوام بالای جنس فایبرگلاس از ویژگی های خوب آن محسوب می شود. این مدل از کفی ها بسیار محکم هستند. این کفی ها به خاطر سختی زیاد برای فعالیت های ورزشی معمولاً مناسب نیستند. این مدل از کفی ها برای پیاده روی روزانه گزینه خوبی است. برای اینکه این مدل از کفی ها به خوبی طراحی شود نیاز است که از پاها عکس سه بعدی گرفته شود و طراحی و ساخت به درستی صورت بگیرد.
انواع کفی طبی ترموپلاستیک
برخی از کفی ها وجود دارد که مشهور به کفی های طبی ترموپلاستیک هستند. این کفی ها زمانی استفاده می شود که نیاز به جذب شوک با شدت متفاوت باشد. تراکم این مدل از کفی ها معمولاً پایین تر هستند. جذب بهتر شوک ها به صورتی است که به عنوان یک ضربه گیر عمل می کند. ضربات و فشار ناگهانی نیز به پاشنه پا وارد می کند. این مدل از کفی ها زمانی که فعالیت های ورزشی شدیدی مدنظر باشد مورد استفاده قرار می گیرد. اگر قصد دویدن روی سطوح بتنی دارید باید از این مدل کفی ها استفاده نمایید.
مزایای استفاده از انواع کفی طبی
هدف از طراحی انواع کفی طبی این است که بیماری ها یا آسیب دیدگی های بخش های مختلف پا بهبود یابد. اینطور که مشخص است تاندون پاشنه و انحراف شست پا توسط انواع کفی طبی از بین می رود و یا تا حد زیادی بهبود می یابد. کفی های طبی سبب می شود که درد کمتر شود از سوی دیگر میزان ورم پاها را کاهش می دهد. امکان راه رفتن و دویدن و پریدن نیز به صورت ایمن فراهم می شود. از سوی دیگر مفاصلی که درگیر لقی و ناپایداری هستند به واسطه انواع کفی طبی می توانند پایداری بهتری داشته باشند. کسانی که از عدم پایداری قوس پای خود رنج می برند نیز با انواع انواع کفی طبی می توانند شرایط بهتری داشته باشند. در صورتی که یک سری انحراف در اندام های مختلف بدن وجود داشته باشد کفی های طبی کمک می کنند تا حد انحراف کاهش یابد از سوی دیگر از ناهنجاری های موجود در پا نیز جلوگیری می کند.
قیمت کفی طبی سفارشی
قیمت کفی طبی سفارشی یکی از موضوعات بسیار مهم در زمان جست و جو و خرید یک کفی طبی است. بر کسی پوشیده نیست که این روز ها اقتصاد حال و روز بسیار خوبی ندارد و همین امر سبب شده برای مخارج روزمره زندگی نیز برنامه ریزی و اولویت بندی داشته باشیم. مطمئنا یکی از مهم ترین اولویت ها سلامتی خود و عزیزان ما است. قیمت های کفی سفارشی متفاوت هستند و به عواملی بستگی دارد. برای ساخت کفی طبی سفارشی قد و وزن شما را بررسی می کنند، سپس کفی طبی مناسب پای شما را می سازند، بنابراین قیمت های کفی طبی سفارشی متغییر است. یکی از عواملی که قیمت کفی طبی به آن بستگی دارد فروشگاهی است که از آن خریداری می کنید، ادونس کلینیک علاوه بر کیفیت و تنوع بالا قیمت های مناسب تری نیز دارد.
کفی طبی کفش برای دیسک کمر
کفی طبی یک وسیله پزشکی است که در داخل کفش ها قرار می گیرد و از پاها، کمر و.. محافظت می کند و باعث کاهش درد کمر می شود. یکی از دلایلی که اکثر افراد درد در ناحیه کمر دارند، مربوط به پیاده روی های نا مناسب و یا طولانی مدت می باشد. عدم توجه به سلامت پا ها و راه رفتن اشتباه باعث می شود که در پایان روز شما در ناحیه کمر، ستون فقرات و پا درد مبهمی را احساس کنید. یکی از روش هایی که به کمک آن می توانید تا حدودی این درد را کنترل و از آن پیشگیری کنید استفاده از کفی های طبی است. شاید برای شما غیر قابل باور باشد اما همین یک کار ساده باعث می شود تا از ایجاد درد جلوگیری شود. به طور کلی استفاده از کفی طبی باعث می شود تا بیمار دارای حالت اندامی مناسب باشد و روش گام برداشتن او اصلاح می شود. این تغییرات مثبت باعث التیام یافتن بافت های نرم پایین کمر می شود و کمردرد کمتر می شود. همچنین جدا از کمردرد اگر شما در سایر مفصل های خود از جمله ران، زانو و مچ پا احساس درد دارید، استفاده از کفی طبی می تواند تا حد زیادی موثر باشد.
در خصوص استفاده از کفی طبی بازه زمانی مشخص نشده اما به طور کلی توصیه می شود که برای همیشه کفی طبی را در کفش های خود قرار دهید. اما اگر این امکان وجود ندارد بهترین کار این است که در زمان راه رفتن، دویدن و ورزش کردن از کفی های طبی استفاده کنید.
اکثر افراد تصور می کنند که اگر مشکلی در پا یا کمر خود ندارند دیگر نیازی به پوشیدن کفی طبی نیست، اما همواره استفاده از کفی طبی برای تمامی افراد لازم می باشد، چون جدا از راحتی بسیاری زیادی که ایجاد می کند از خیلی از مشکلات پا و کمر پیشگیری می شود، برای تهیه کفی طبی اصل و با کیفیت می توانید به سایت ادونس کلینیک مراجعه کنید و انواع کفی های طبی را مشاهده کنید و با توجه به نیازتان آن ها را خریداری کنید.
کفی طبی برای درد کف پا
کفی طبی وسیلهای است که با قرارگیری در داخل کفش ها، میتواند با حالت دادن به کف پا و کاهش فشار وارده به آن ها، به اصلاح انواع مشکلات مربوط به پا بسیار کمک کند. انواع کفی طبی می تواند درد را نه تنها در مچ پا ها، بلکه در سایر نواحی بدن اعم از زانو ها، مفاصل ران و کمر نیز کاهش دهد.
۳ نوع متداول کفی طبی عبارتند از: کفی نرم، کفی طبی سفت و کفی طبی نیمه سفت که هرکدام موارد استفاده خاص خود را دارند.
کفی طبی نرم، برای محافظت از قوس های پا ها هنگامی که پا روی زمین قرار گرفته استفاده می شود.
کفی طبی نیمه سفت نیز اکثراً هم در موارد صافی کف پا و هم برای محافظت از قوس های پا استفاده می شود. در سمت مقابل، کفی طبی سفت برای ایجاد ثبات در پاها طراحی شده و می تواند در جلوگیری از حرکاتی که موجب ایجاد درد می شوند، بسیار موثر باشد
کفی طبی برای تسکین درد در انواع مشکلات مربوط به پا یا درمان درد ناشی از آسیب و صدمات وارده به پا ها مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند به فرد کمک کند تا مجدداً بتواند به مدت طولانی راه رفته، ایستاده یا کار کند.
کفی طبی پیاده روی
وزن بسیار بالا، وجود بعضی مشکلات عضلانی، استفاده از کفش های نامناسب و غیراستاندارد، می تواند فشار بسیار زیادی را در حین ایستادن های طولانی مدت و حرکت به روی پا وارد نماید. کفی طبی پیادهروی با ضخامت مناسب و ارتفاع 2/5 و شیب داخلی 0/5 سانتی متر پا را در یک راستا قرار می دهد و میزان فشار به پا را کاهش می دهد. این زیره تهیه شده از جنس پلیاورتان وانعطاف پذیر و مناسب آقایان و بانوان می باشد. در دنیای تجارت امروز، خرید آسان و غیر حضوری به یکی از ارکان مهم داد و ستد تبدیل شده است. ادونس کلینیک کار خود را با هدف عرضهی انواع کفی های طبی کفش و محصولات مرتبط با سلامت پا آغاز کرده است و در حال توسعه با استاندارد های روز می باشد. ادونس کلینیک با تکیه بر اصول مهندسی پزشکی و زیبایی در محصولات خود، راحتی را برای شما به ارمغان می آورد.
کفی طبی خارپاشنه
افرادی که دارای خار پاشنه پا می باشند در هنگام فعالیت های متفاوت روزانه مانند راه رفتن و نشستن احساس درد بسیاری می کنند، بنابراین بسیاری از فعالیت های روزانه آن ها تحت تاثیر قرار می گیرد و لازم است که نسبت به درمان اقدامات لازم انجام گیرد. یکی از راهکار های درمانی خارپاشنه کفی طبی است. با استفاده از کفی طبی خارپاشنه درون کفش درد شما هنگام راه رفتن کاهش می یابد. توجه داشته باشید که اکثر افرادی که خار پاشنه دارند همه ی علائم و نشانه های خارپاشنه را احساس نمی کنند. اما معمولا به این صورت است که در اوایل صبح و هنگامی که از خواب بیدار می شوند و شروع به راه رفتن می کنند یا زمان هایی که برای طولانی مدت نشسته اند دردی در قسمت کف پای خود احساس می کنند. همچنین ممکن است قسمت هایی از پاشنه پا برجسته شود، در صورتی که به خار پاشنه دچار می باشید هیچگاه نباید آن را نادیده بگیرید و لازم است که زود تر به پزشک مراجعه نمایید تا پای شما ارزیابی شود و پس از بررسی دلیل بروز آن گزینه درمانی مناسب ارائه می شود.کفی طبی برای هدایت و کنترل پا در هنگام راه رفتن بسیار موثر است و محدودیت هایی هم ایجاد می کند. این کفی طبی با عملکردی که دارد میزان آسیب ها و تحلیل رفتگی های موجود در کف پا را به حداقل می رساند.
هنگامی که شما از یک کفی طبی متناسب با وضعیت خود استفاده می کنید محافظت بیشتری از پا ها می شود و فشار موجود بر روی کف پا کنترل می شود. در زمان داشتن خار پاشنه هم استفاده از کفی طبی در کفش بسیار موثر است. مخصوصا در هنگام راه رفتن اگر شما از کفی های طبی استفاده کنید درد کمتری را احساس می کنید و به مرور زمان برای درمان نیز گزینه مناسبی است.
کفی طبی ژله ای نیز برای خار پاشنه بسیار موثر هستند، کفی های ژله ای در انواع و اشکال متفاوتی هستند که همگی بسیار موثر می باشند. البته در خصوص کفی طبی مخصوص خار پاشنه بهتر است که در ابتدا با پزشک خود مشورت داشته باشید، چون که گاهی این عارضه مربوط به یک آسیب می باشد و لازم است که در ابتدا دلیل بروز آن درمان شود. بنابراین سر خود اقدام به درمان نکنید و در قدم اول سعی بر این داشته باشید تا دلیل بروز را پیدا کنید.
کفی طبی برای پای پرانتزی
پای پرانتزی وضعیتی می باشد که در زمان قرار گیری پا ها در کنار هم، زانو ها از یکدیگر فاصله دارند و حالت طبیعی ندارند. این حالت غیر متعارف پا ها بر روی عملکرد زندگی تاثیر گذار است، به طور مثال نحوه راه رفتن را تغییر می دهد، فشار بیشتری بر روی پا وارد می شود، زانو درد، اختلال در چرخش مچ پا و بسیاری از علائم دیگر. قرار دادن کفی طبی در کفش ها باعث می شود تا پا درد تا حد بسیار زیادی کمتر شود و وضعیت حرکت پا ها در راه رفتن بهتر می شود. بنابراین یک گزینه مناسب و لازم برای همه افرادی است که از پای پرانتزی رنج می برند. اکثر افراد مبتلا به این عارضه از علائمی نظیر پا درد، زانو درد، اختلال های حرکتی و مشکل در راه رفتن بسیار رنج می برند. بر اساس تجربیات پزشکان قرار دادن کفی طبی در کفش ها یکی از گزینه های مناسب برای کنترل علائم و درد برای افراد پای پرانتزی می باشد.
کفی طبی بچهگانه
کفی طبی بچه گانه برای اصلاح پای کودکان بسیار موثر است، کفی ارتوپدی کودکان با ضخامت ۱ سانتی متر در سایز های متفاوت، برای رفع مشکلات پای کودکان متناسب با سایز پای کودکان طراحی و ارائه گشتهاند. مراقبت و حمایت از قوس کف پا ها، عضلات و ماهیچه های کف پا در کودکان بسیار حائز اهمیت است. استفاده از کفی های طبی استاندارد و مناسب در این سن کم، باعث جلوگیری و پیشگیری از آسیب های جدی تر در سنین بالا مثل صافی کف پا، کمردرد، خارپاشنه، هالوکس والگوس، پینه، میخچه و … می شود. با مراجعه به سایت ادونس کلینیک می توانید کفی های طبی کودکان را تهیه کنید و باعث حفظ سلامتی پای کودک خود شوید.
نتیجه گیری
هر یک از انواع کفی طبی برای مشکل خاصی طراحی می شوند. طراحی کفی با اسکن یکی از جدیدترین روش هایی است که سبب می شود موقعیت دقیق پا ارزیابی شود. این کفی ها در قالب هایی طراحی می شوند که بیمار بتواند در ابتدا مشکل پای خود را تشخیص دهد و سپس تصمیم گیری درستی در مورد پای خود داشته باشد. انواع کفی طبی برای افراد در سنین جوانی تا کهنسالی با بهترین مواد و اندازه گیری پیشرفته فراهم شده است تا پایداری در حرکت به بهترین نحو صورت بگیرد. در انتخاب کفی مناسب نهایت دقت را داشته باشید.