انواع کمربند طبی

انواع کمربند طبی

سرفصل های این مقاله:

  • کمربند طبی    
  • آشنایی با انواع کمربند طبی
  • استفاده درست از کمربند طبی

 

کمربند طبی    

به طور معمول برای کاهش درد کمر از  کمربندهای طبی استفاده می شود. امروزه انواع کمربند طبی در جنس های مختلف و برای بهبود درد کمر و محافظت از ستون فقرات ساخته شده است. کمربند طبی همانند عضلات خارجی عمل نموده و سبب حفظ و نگهداری از ستون فقرات می شود. به طور معمول  درصد زیادی از مردم در طول عمر خود حداقل یک مرتبه به کمر درد مبتلا می شوند. اما برای بعضی از مردم کمر درد یک بیماری مستمر و نیز مزمن بوده که سبب اختلال در روند زندگی آن ها می شود.

 

آشنایی با انواع کمربند طبی

 همانطور که گفتیم امروزه انواع کمربند طبی وجود دارد. کمربندهای طبی به طور کلی دارای سه دسته هستند. نیمه سخت، سخت و انعطاف‌پذیر. به طور معمول از کمربند طبی سخت برای موارد درد متوسط تا شدید و نیز بی ثباتی مثل بهبود شکستگی ستون فقرات استفاده می ‌شود. هم چنین پس از عمل های جراحی نیز می‌ توان از این کمربند استفاده کرد. از کمربندهای طبی انعطاف‌پذیر و نیمه سخت نیز برای دردهای متوسط یا خفیف استفاده می‌ شود.

 

کمربند طبی انعطاف پذیر

یکی از انواع کمربند طبی نوع انعطاف پذیر آن می ‌باشد. این کمربندها از مواد نرمی مثل مخلوط کرباس و نئوپرن (یک نوع لاستیک انعطاف پذیر و مصنوعی) و نیز مخلوط مواد لاستیک/کتان ساخته شده اند. این بریس های طبی به طور معمول در شکل های کمربند کمری، کرست، کمربند ساکروایلیاک موجود می باشند. کمربندهای کرستی کمری یا کشسان به طور معمول در طرح و اندازه های مختلفی وجود دارند. این کمربندها امکان خم شدن محدود را ایجاد می ‌کنند.

 

انواع کمربند طبی - ادونس کلینیک

 

 کمربندهای کرستی به طور معمول دارای پایه های فلزی و یا پلاستیکی عمودی در پشت، جلو و کناره ها بوده و سبب محدودیت حرکتی می ‌شوند. اما کمربندهای کمری و ساکروایلیاک معمولا از پارچه ‌های بدون پایه و محکم تری ساخته شده و محدودیت زیادتری در حرکت ایجاد می ‌کنند. کمربندهای انعطاف ‌پذیر طبی از بالشتک اضافی و لایه های پلاستیکی داخلی قالب ‌گیری شده ‌اند تا پایداری بیشتری داشته باشند. کمربندهای نرم طبی معمولا از مواد لاستیکی ساخته شده اند. این کمربندها ممکن است فضای اضافی داشته باشند.

 

کمربند طبی سخت و نیمه سخت

این کمربندها از لایه ای محکم از مواد از جنس کتان یا کرباس تشکیل شده اند. گاهی اوقات شامل پانل های سختی است که در پشت و جلو و کناره ‌های کمربند قرار دارند. بعضی از مدل ها نیز شامل میله های فلزی سخت یا پلاستیکی بوده که در بخش بیرونی بریس طبی قرار گرفته اند. کمربندهای طبی نیمه سخت از ترکیب مواد سخت و انعطاف پذیر تشکیل شده‌ اند.

 

برای آشنایی با کمربند بعد از عمل کلیک کنید

شکم بند

شکم بند کمر فرد را محکم نگه می دارد. شکم بندها طول های متفاوتی دارند. شکم بندهای کوتاه به طور معمول برای تسکین درد نواحی پایین کمر استفاده می شوند. در صورتی که شکم بندهای دارای طول بیشتر در رفع مشکل قسمت های پایین و میانی کمر و ستون فقرات استفاده می ‌شوند. شکم بندها دارای قسمت فلزی بوده و از کمر به راحتی محافظت می ‌کنند.

 

انواع کمربند طبی - ادونس کلینیک

 

علت درد شدید کمر در بانوان می تواند ضعف عضلات شکم باشد. بیشتر مواقع علت آن التهاب در شکم یا لگن می باشد. استفاده از شکم بند زنان روشی عالی در درمان مشکلات مربوط به لگن و شکم می باشد. استفاده از این شکم بند در تسکین درد لگن و حفاظت از عضلات انتهای لگن و کمر، هم چنین محافظت از بخش C با فشار آوردن به قسمت میانی موثر می باشد.

 

بریس های شانه و نواحی فوقانی کمر

از دیگر انواع کمربند طبی می ‌توان به بریس شانه و نواحی فوقانی کمر اشاره کرد. این بریس ها معمولا از نواحی فوقانی کمر و نواحی صدری ستون فقرات محافظت می کنند. به طور کلی وضعیت بد بدنی سبب درد در قسمت پایین کمر و نواحی فوقانی آن می ‌شود. این بریس ها به اصلاح وضعیت هر دو ناحیه کمک کرده و درد را بهبود می دهند. این کمربندها به خصوص برای افرادی که در حین کار قوز می کنند بسیار مفید می باشد.

 

کمربند ساکروایلیاک

کمربندهای ساکروایلیاک بیشتر برای دردهای استخوان های خارجی مناسب می ‌باشند. به ‌طور کلی مفصل ساکروایلیاک رابطه بین استخوان نواحی پایین ستون فقرات و استخوان ‌های تشکیل دهنده لگن را فراهم می ‌کند. این قسمت از بدن به خصوص در بانوان در دوران بارداری تحت فشار زیادی قرار دارد. برای درمان درد مفصل ساکروایلیاک معمولا پزشکان این کمربند را توصیه می ‌کنند. این کمربند سبب می ‌شود تا مفصل ساکروایلیاک ثابت نگه داشته شود. هم چنین سبب می ‌شود تا اتصال قسمت انتهای کمر به استخوان های خارجی تثبیت شده و درد آن را کاهش می دهد.

 

انواع کمربند طبی - ادونس کلینیک

 

کمربند طبی LSO  وTLSO

در صورتی که شکستگی در ناحیه کمر و یا سینه باشد یا تنگی کانال نخاعی وجود داشته باشد، می توان از این نوع کمربند استفاده کرد. حتی برای بی حرکت نگه داشتن بدن بعد از عمل نیز می ‌توان از آن استفاده کرد. از ارتزهای TLSO معمولا جهت بهبود بیماری استفاده می شود.

 

لیفتینگ بلت

 از این نوع کمربند طبی جهت کاهش خستگی عضلانی و نیز کاهش کشیدگی انتهای کمر در هنگام بلند کردن اشیای سنگین استفاده می ‌شود. این کمربند دور تا دور کمر را احاطه کرده و قسمت کمری ستون فقرات را می ‌پوشاند. این کمربند از جلو بسته می ‌شود. لیفتینگ از پارچه کرباس ساخته شده و بند ندارد.

 

 کمربندهای طبی ستون فقرات

 کمربندهای طبی یا ارتزهای ستون فقرات برای درمان تنگی نخاعی در قسمت کمری، درمان درد کمر، بی حرکت نمودن بدن بعد از عمل بیرون زدگی دیسک یا دررفتگی کمر بسیار مفید می ‌باشند. متخصصین ارتوپدی عملکرد انواع کمربند طبی را بررسی نموده و مناسب‌ ترین آن را به شما پیشنهاد می دهند.

 

 ارتز جوت

از این کمربند طبی برای شکستگی های فشاری سینه‌ای و کمری استفاده می ‌شود. هم چنین برای پوکی استخوان و بی ‌حرکت سازی بعد از عمل استفاده می ‌شود.

 

انواع کمربند طبی - ادونس کلینیک

 

استفاده درست از کمربند طبی

یکی از مهم ترین شرایط در درمان موفق استفاده صحیح و مداوم از دستورالعمل استفاده از کمربند طبی می باشد. اگر چه دلایل زیادی می تواند در عدم استفاده درست از این کمربندها تاثیرگذار باشد. به طور کلی نحوه استفاده صحیح از آن را پزشک با توجه به مشکل شما تعیین می کند. زیرا در صورت استفاده اشتباه از آن آسیب بیشتری به بدن شما وارد می ‌شود.

سوالات متداول

کمربند طبی به چه منظور استفاده می شود؟

به طور معمول برای کاهش درد کمر از  کمربندهای طبی استفاده می شود. امروزه انواع کمربند طبی در جنس های مختلف و برای بهبود درد کمر و محافظت از ستون فقرات ساخته شده است. کمربند طبی همانند عضلات خارجی عمل نموده و سبب حفظ و نگهداری از ستون فقرات می شود.

کمربند طبی سخت و نیمه سخت جیست؟

این کمربندها از لایه ای محکم از مواد از جنس کتان یا کرباس تشکیل شده اند. گاهی اوقات شامل پانل های سختی است که در پشت و جلو و کناره ‌های کمربند قرار دارند. بعضی از مدل ها نیز شامل میله های فلزی سخت یا پلاستیکی بوده که در بخش بیرونی بریس طبی قرار گرفته اند. کمربندهای طبی نیمه سخت از ترکیب مواد سخت و انعطاف پذیر تشکیل شده‌ اند.



پرسش و پاسخ
پرسش خود را مطرح نمایید

با ما در تماس باشید
آدرس

تهران-خیابان قائم مقام فراهانی ، روبروی بیمارستان تهران کلینیک ،نبش کوچه چهارم،ساختمان پزشکان 179 ،پلاک 145، طبقه همکف ،واحد1

ایمیل

Soleymani_Behnam@yahoo.com