درمان خار پاشنه

درمان خار پاشنه

خار پاشنه چیست؟

درمان خار پاشنه چگونه انجام می شود؟ آیا درمان دارد یا خیر. برای پاسخ به این سوالات لازم است ابتدا تعریفی از خار پاشنه و این که چگونه به وجود می آید بیان کنیم. پس از این که خار پاشنه را توضیح داده و در مورد درمان خار پاشنه مطالبی را ذکر کردیم در مورد درمان فوری خار پاشنه نیز به نکاتی اشاره خواهیم کرد. همچنین بهترین درمان خار پاشنه را نیز معرفی خواهیم نمود. توصیه می کنیم تا پایان این محتوا ما را همراهی کنید.

همانطور که گفتیم برای درمان خار پاشنه ابتدا باید بدانیم این بیماری چیست و چگونه ایجاد می شود. خار پاشنه یا التهاب فاشیای کف پا در اثر رسوب کلسیم بروز می کند. زمانی که کلسیم در کف پا رسوب کرده و موجب بیرون زدگی استخوان می شود؛ آن را خار پاشنه می گویند. خار پاشنه می تواند به اندازه دو سانتی متر رشد کند. نام دیگر این بیماری التهاب فاشیا است. فاشیا یک لایه بافت نرم است که به استخوان کف پا متصل می شود. این بافت نرم ملتهب شده و تمام کف پا را پوشش می دهد.

افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض بروز خار پاشنه هستند. به طور کلی می توان گفت در اثر فشار عضله ها در مدت زمانی طولانی، خار پاشنه به وجود می آید. در صورتی که درمان خار پاشنه صورت نگیرد؛ به مرور افزایش خواهد یافت. خار پاشنه به آرامی ایجاد شده و به آرامی نیز گسترش می یابد. بنابراین برای درمان این بیماری نیز باید صبور باشید. ذکر این نکته مهم است که بیمار بداند اندازه خار پاشنه هیچ ارتباطی با میزان درد آن و درمان خار پاشنه ندارد. در ادامه ما سعی داریم در مورد علل و علائم بروز خار پاشنه مطالبی را بیان کنیم.

 

درمان خار پاشنه - ادونس کلینیک

 

عوامل ایجاد خار پاشنه

همانطور که در بالا ذکر کردیم خار پاشنه زمانی به وجود می آید که کلسیم در قسمت زیرین کف پا رسوب می کند. دلایل و علت های مختلفی برای بروز خار پاشنه وجود دارد. اما به طور کلی می توان گفت؛ فشار عضلات و تاندون ها در کنار کشیدگی عضلات کف پا باعث بروز این بیماری هستند. البته مهمتر از موارد ذکر شده می توان از بین رفتن غشای نرم استخوان کف پا را عامل ایجاد این بیماری دانست. اینطور نخواهد بود که این بیماری فقط مختص افراد دارای اضافه وزن باشد. حتی ورزشکاران نیز به خار پاشنه مبتلا خواهند شد. به طور ویژه ورزشکارانی که برای مدت زمان طولانی در حال دویدن هستند بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند. عوامل متعدد و مختلفی باعث به وجود آمدن خار پاشنه می شوند. برای درمان فوری خار پاشنه لازم است علت بروز این بیماری را کشف کرد. در زیر برخی از مهمترین عوامل بروز خار پاشنه را ذکر خواهیم کرد.

  • ورزش های سنگین و طولانی مدت
  • ایستادن های طولانی مدت
  • قند خون بالا
  • چاقی و اضافه وزن
  • استفاده از کفش و دمپایی های غیر استاندارد
  • استفاده از کفش و دمپایی های کهنه و فرسوده
  • دویدن های طولانی مدت
  • برخورد مداوم کف پا با سطح سفت و سخت
  • وارد آمدن فشار زیاد به عضلات و رباط ها و عصب های کف پا
  • افزایش سن

به خاطر داشته باشید در صورتی که هیچ کدام از موارد زیر در سبک زندگی شما وجود نداشته باشد ممکن است شما به این بیماری مبتلا شوید. به طور کلی با افزایش سن غشای نرم موجود روی استخوان کف پا از بین خواهد رفت. در نتیجه فرد ممکن است به خار پاشنه مبتلا شود. به همین دلیل است که ایجاد خار پاشنه با افزایش سن رابطه مستقیم دارد.

 

مطالب تکمیلی و نمونه کار‌های ما را در اینستاگرام مشاهده کنید

 

علائم خار پاشنه

برای درمان خار پاشنه یا درمان فوری خار پاشنه لازم است علامت های آن را بشناسیم. مهمترین علامت وجود خار پاشنه بی علامت بودن آن است. در بسیاری از موارد خار پاشنه بدون هیچ علامتی ظاهر می شود. البته در بعضی از موارد نیز ظهور و بروز خار پاشنه با درد بسیار زیادی همراه است. بیشترین درد را زمانی که راه می روید یا می دوید احساس خواهید کرد. دلیل ظهور این درد استخوان پاشنه پا نیست. بلکه علت اصلی احساس این درد از بین رفتن غشای نرم روی استخوان کف پا است. این غشای نرم که استخوان پاشنه را پوشش می دهد فاشیا نام دارد.

بنابراین درمان فوری خار پاشنه نیازمند ترمیم و بهبود این غشا است. درد ناشی از بروز خار پاشنه در ابتدای روز و صبح خیلی بیشتر است. توصیف عمده بیماران مبتلا به خار پاشنه از درد این بیماری مانند سوزن سوزن شدن کف پا است. همچنین برخی این درد را به فرو رفتن یک سیخ در پاشنه پا تشبیه می کنند. همانطور که گفتیم این درد در ابتدای روز شدید و زیاد است اما به تدریج کاهش می یابد. به خاطر داشته باشید درد ناشی از خار پاشنه کم می شود اما هیچ گاه به طور کامل قطع نمی شود. در انتهای روز به دلیل به اوج رسیدن فعالیت های فردی درد ناشی از خار پاشنه نیز بیشتر می شود. پس از نشستن های طولانی مدت یا ایستادن های طولانی این درد بیشتر حس می شود.

 

درمان خار پاشنه - ادونس کلینیک

 

روش تشخیص خار پاشنه

همانطور که در بالا ذکر کردیم ایجاد خار پاشنه در اکثر موارد بدون درد و علامت است. اما گاهی پیش می آید که با درد و ناراحتی همراه است. به طور کلی آن چه در این باره اهمیت دارد این است که تشخیص خار پاشنه با چشم غیر مسلح امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین برای درمان خار پاشنه لازم است به پزشک متخصص مراجعه نمود. برای درمان فوری خار پاشنه پزشک پای شما را معاینه خواهد کرد. طی معاینه فیزیکی به عمل آمده از کف پای بیمار پزشک ممکن است متوجه التهاب یا تورم شود. هنگام معاینه پا، با توجه به محل درد پزشک می تواند علت ایجاد درد را تشخیص دهد. در غیر این صورت پزشک از شما می خواهد تا با انجام تصویربرداری و عکسبرداری او را در تشخیص خار پاشنه کمک دهید.

 به خاطر داشته باشید برای درمان فوری خار پاشنه لازم است شما به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. برای تشخیص درست نیز لازم است از پای شما به کمک اشعه ایکس تصویربرداری و عکسبرداری صورت بگیرد. همچنین می توان برای تشخیص و درمان فوری خار پاشنه از ام آر آی کمک گرفت. ذکر این نکته الزامی است که بیمار بداند بهترین درمان خار پاشنه مراجعه به یک پزشک حاذق و متخصص است.

 

عوارض خار پاشنه

در صورتی که بیمار مبتلا به ورم فاشیا به موقع برای درمان آن اقدام نکند با عوارض جدی روبرو خواهد شد. در صورتی که برای درمان فوری خار پاشنه اقدام نکنید؛ شما به درد مزمن دچار خواهید شد. این درد به گونه ای است که مانع انجام منظم فعالیت های شما خواهد شد. درد موجود در پاشنه پا به دلیل شدت زیادی که دارد موجب تغییر در راه رفتن بیمار می شود. تغییر در الگوی راه رفتن بیمار به تدریج ممکن است موجب بروز دردهای شدید در زانو، ران، کمر و دیگر قسمت های پا شود. بر این اساس متخصصین این امر توصیه می کنند برای درمان فوری خار پاشنه اقدام کنید.

سوالات متداول

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه یا التهاب فاشیای کف پا در اثر رسوب کلسیم بروز می کند. زمانی که کلسیم در کف پا رسوب کرده و موجب بیرون زدگی استخوان می شود؛ آن را خار پاشنه می گویند. خار پاشنه می تواند به اندازه دو سانتی متر رشد کند. نام دیگر این بیماری التهاب فاشیا است. فاشیا یک لایه بافت نرم است که به استخوان کف پا متصل می شود. این بافت نرم ملتهب شده و تمام کف پا را پوشش می دهد.

چه عواملی باعث ایجاد خار پاشنه می شود؟

  • ورزش های سنگین و طولانی مدت
  • ایستادن های طولانی مدت
  • قند خون بالا
  • چاقی و اضافه وزن
  • استفاده از کفش و دمپایی های غیر استاندارد
  • استفاده از کفش و دمپایی های کهنه و فرسوده
  • دویدن های طولانی مدت
  • برخورد مداوم کف پا با سطح سفت و سخت
  • وارد آمدن فشار زیاد به عضلات و رباط ها و عصب های کف پا
  • افزایش سن


پرسش و پاسخ
پرسش خود را مطرح نمایید

با ما در تماس باشید
آدرس

تهران-خیابان قائم مقام فراهانی ، روبروی بیمارستان تهران کلینیک ،نبش کوچه چهارم،ساختمان پزشکان 179 ،پلاک 145، طبقه همکف ،واحد1

ایمیل

Soleymani_Behnam@yahoo.com