وقتی صحبت از ساخت کفی طبی می شود منظور کفی است که به طور اختصاصی برای پای شخص قالب گیری شده باشد. سفارشی بودن محصول یکی از بخش های اصالت آن محسوب می شود و بسیار پر اهمیت است. 

در این مقاله روال ساخت کفی طبی و نکات مهم در این مورد را بررسی می کنیم.

 

چرا باید از کفی طبی استفاده کنیم؟

کفی های طبی سبب می شود که هماهنگی و تناسب اسکلتی درستی در بین اعضای بدن به خصوص پا ایجاد شود و از این رو سبب بهبود راه رفتن می شود. این کفی ها حالت کف پا را حفظ کرده و در صورت وجود ایراد، سعی به اصلاح آن خواهند داشت. اینطور که مشخص است کفی های طبی سبب میشود که درست بایستید، درست راه بروید و در واقع فشار بر روی همه بخش های پا ایجاد شود نه فقط یک قسمت از پا که دچار آسیب نشود. 

ساخت و قالب گیری کف پا به طور کلی به روش های مختلف صورت می گیرد یکی از روش ها ارزیابی بیومکانیکی است که به نوبه خود شامل یک سری تکنیک های قالب گیری می شو و تصاویر سه بعدی از کف پا ایجاد می کند که اثرگذاری خاص خود را دارد.

ساخت کفی طبی با اسکن یکی از روش های جدیدی است که تیم متخصص ما توانسته اند نتایج خوبی از آن کسب نمایند. 

حال سوال اینجاست که کار کفی طبی چیست؟ کفی ها یک نوع تکیه گاه برای پا هستند به طوری که سبب می شود ناهماهنگی وزن بر طرف شود و از سوی دیگر این مدل از کفی ها برای بهبود همترازی استخوان های کف پا طراحی شده است. از سوی دیگر ساخت کفی طبی سبب می شود تا در در کف پا و لگن و بخش های پایین کمر به حداقل برسد. 

 

ساخت کفی طبی

 

مراحل ساخت کفی طبی

ارزیابی و قالب گیری از کف پای بیمار می بایست توسط فرد مجرب صورت بگیرد به طوری که دوره دیده باشد و بتواند موقعیت درستی را ایفا نماید. در ابتدا نیاز است که همه اندام های تحتانی اعم از کف پا تا کمر به صورت بیومکانیکی مورد ارزیابی قرار بگیرد. 

ارزیابی باید به صورتی باشد که در زمان ایستادن و راه رفتن و دویدن، فرد احساس خوبی داشته باشد. سپس نوبت به قالب گیری کف پا می رسد به طوری که باید یک قالب ساخته شود که متناسب با بیمار است و در داخل کفش قرار می گیرد. 

ساخت کفی طبی با هدف بهبود وضعیت تقارن بوده و بدن را تراز و متعادل می سازد. 

گام بعدی مربوط به قالب گیری که روش های مختلفی دارد. روش اول برای قالب گیری به صورت دستی است که در واقع از قالب کفشی پلاستری استفاده می شود این روش نسبتاً قدیمی است اما برای اینکه اشراف کامل به روش های قالب گیری داشته باشید، در مورد این روش کمی توضیح می دهیم. در روش قالب گیری سنتی از قالب کفشی پلاستری یا باند گچی استفاده می شود. این مواد به صورتی است که سبب می شود قسمت ساب تالار یعنی مفصل زیر قابی به صورت خنثی باشد. 

این روش به صورتی است که از حالت کف پا یک قالب گچی گرفته می شود. برای قالب گیری دستی نیاز به تحمل وزن یا نیمه وزن است. البته که دقت این روش آنقدرها هم زیاد نیست و امکان تغییر بافت کف پا و تغییر شکل بخش عقب پا و جلوی پا وجود دارد. 

در روش قالب گیری دسترسی فرد روی شکم دراز می کشد و پاها کمی بالاتر قرار می گیرد و آزاد نگه داشته می شود و در حدود 7 دقیقه زمان نیاز است. اعمال وزن صورت نمی گیرد. 

ساخت کفی طبی با قالب گیری دستی دو نوع دیگر نیز دارد که با فایبرگلاس و باکس و قالب فومی است. قالب گیری با استفاده از قالب فایبرگلاس صورت می گیرد که شبیه به گچ و پلاستر است. این روش به نسبت گزینه قبل کثیف کاری کمتری دارد و همینطور زمان کمتری نیز در بر می گردد. در واقع از قالب جوراب استفاده می شود و شرایط مانند یک کیسه پلاستیکی است که روی کف پا قرار می گیرد. 

برای اطلاعات بیشتر راجع به ساخت کفش طبی کلیک کنید

 

ساخت کفی طبی با باکس و قالب فومی

در این روش از ساخت کفی طبی کف پا در داخل یک باکس قومی هل داده می شو. این کار در حالت ایستاده صورت می گیرد. در این روش نیمه ای از وزن یا وزن کامل بدن وارد می شود. کسانی که دیگر آرتروزهای شدید و یا بیمار دیابتی هستند که پاها دچار زخم شده اند می توانند از این روش استفاده نمایند. این تکنیک نیز به نسبت موارد قبل از نظر همترازی نتیجه بهتری دارد. 

 

ساخت کفی طبی با اسکن

روش پیشرفته ساخت کفی طبی به واسطه اسکن های سه بعدی است تا بخش های مختلف پا مشخص شود. در این روش تصویری سه بعدی از کف پا ایجاد می شود و کف پا باید در حالت خنثی قرار گرفته باشد. در صورتی که اطلاعات به دست آمده درست باشد بهترین خروجی ایجاد می شود.  دقت شود که ساخت کفی طبی با اسکن مخصوص هر بیمار است و یک کفی نمی تواند برای بیماران دیگر مورد استفاده قرار بگیرد. 

اسکن های لیزری که در واقع شامل لیزرهای چنگانه هستن سبب می شود که سطح انعطاف پذیری به صورت گسترده تر صورت بگیرد. این روش نه به اندازه موارد قبلی کثیف کاری دارد و نه سبب به هم ریختگی می شود. 

ساخت کفی طبی با اسکن به واسطه یک وسیله تصویربرداری نوری صورت می گیرد که برای گرفتن تصویر سه بعدی استفاده می شود. که از بخش پلانتار کف پا تصاویر گرفته می شود. این روش برای ساخت کفی های طبی استفاده می شود. 

اسکنر های رزولوشن نیز وجود دارد که قالب های استاندارد دارند. به طور کلی اطلاعات دقیق و کامل از سطح کف پا فراهم می شود که در حالت های بدون وزن و نیمه وزن بوده و همینطور همه وزن پا نیز روی آن قرار می گیرد. 

 

کفی طبی

 

چرا ساخت کفی طبی با اسکن؟

مزایای ساخت کفی طبی با اسکن بسیار زیاد است. یکی از مزایا، ثبت سریع تصویر و پردازش آن است. در این روش بیمار این راحتی را دارد که در مدت اسکن ثابت بماند و نیاز به حرکت وی نخواهد بود. 

اطلاعات و اندازه گیری به صورت سه بعدی و دو بعدی از پا صورت می گیرد در واقع دیگر نیاز به روال دو مرحله ای بوده و همه تصویر برداری از پا در یک مرحله صورت می گیرد. 

 

 

دقت بالای ساخت کفی طبی با اسکن مهمترین مزایای آن محسوب می شود. در واقع بالاترین میزان دقت به اندازه 3 میلی متر برای هر یک از اندازه های کف پا است. این دقت در تصویر پا و بررسی ابعاد صورت می گیرد و تضمین می کن که قالب کاملاً درست طراحی شده است و متناسب با پای شخص است. 

موضوع دیگر در مورد عدم ایجاد حساسیت نسبت به نور محیط است. در واقع این مدل از کفی ها در زمان اسکن کردن باز می مانند و به طور کلی در چنین وضعیتی طرز ایستادن بیمار نیز مورد کنترل قرار می گیرد. 

 

چه افرادی نیاز به کفی طبی دارند؟

از نظر ما همه افراد با استفاده از کفی طبی می توانند به سلامت خود کمک کنند اما برخی از افراد بیشتر از سایر افراد عادی ملزم به استفاده از کفی های طبی هستند. مثلاً کسانی که دچار درد کف پا هستند و یا افرادی که دارای کف پای صاف دارند دو دسته اصلی نیازمند به کفی طبی هستند. ساخت کفی طبی برای کف پای صاف یکی از رایج ترین دلایل ساخت کفی طبی محسوب می شود و کف پای صاف سبب درد کمر و زانو درد و یک سری انحرافات در بخش ستون فقرات می شود. 

از سوی دیگر کسانی که درگیر خار پاشنه هستند و یا در بخش زانو آرتروز دارند نیز می توانند از کفی طبی استفاده نمایند. زمانی که در کف پا قوس طولی ایجاد می شود و یک سری موج هایی در داخل و خارج پا صورت می گیرد سبب درد شده و کفی طبی از این دردها جلوگیری می کند.

 از سوی دیگر زمانی که از کف پا اسکن صورت می گیرد موقعیت پا سنجیده می شود و بیمار می تواند درد سیاتیک خود را درمان نماید. وضعیت راه رفتن کودکان نیز به واسطه ساخت کفی طبی بهبود می یابد. کسانی که درگیر مشکلاتی از قبیل زانو پرانتزی و ضربدری هستند و یا مچ پا مدام دچار پیچ خوردگی می شود می توانند از کفی های طبی استفاده نمایند. افرادی که دیگر بی حسی پا هستند به واسطه سفارش ساخت کفی طبی می توانند تا حد زیادی بیماری خود را برطرف سازند. البته که یک سری دردهای مفصلی نیز وجود دارد که توسط ساخت کفی طبی درمان می شود و موقعیت مناسبی دارد.

 

ساخت کفی طبی

ساخت کفی طبی می بایست بر اساس مشکل پای بیمار صورت بگیرد و عضلات ساق پا و ران و لگن میز در این موقعیت ارزیابی شود. به طور کلی این دستگاه می تواند مشکلات کف پا را تا حد زیادی برطرف سازد. با ساخت کفی طبی الگوی راه رفتن غلط تا حد زیادی از بین می رود و بیمار منطبق بر اصول علمی راه می رود. 



پرسش و پاسخ

پیام بگذارید