صندل طبی بارداری

صندل طبی بارداری

سرفصل های این مقاله:

  • صندل طبی
  • ویژگی های صندل طبی بارداری
  • علت پا درد در دوران بارداری
  • صندل مناسب برای دوران بارداری
  • مزایای استفاده از صندل در دوران بارداری
  • محافظت از پا در دوران بارداری

صندل طبی

 

صندل طبی در حقیقت نوعی کفش است که در قسمت پشت آن بندی قرار دارد که سبب راحتی در راه رفتن می شود. بیشتر صندل های طبی رو باز هستند. اما مدل رو بسته آن نیز در بازار وجود دارد. صندل طبی بارداری نیز یکی از انواع صندل های طبی زنانه می باشد. این صندل ها طوری طراحی شده‌ اند که در دوران بارداری سلامت پای مادر باردار تامین شود.

 

 ویژگی های صندل طبی بارداری

 

 بارداری سبب تغییرات فراوانی در بدن خانم ها می شود. بسیاری از خانم ها در طول بارداری شکایت های شایعی دارند. یکی از آن ها درد پا در این دوران می باشد. زیرا در دوران بارداری به علت اضافه وزن مرکز گرانش تغییر می کند. این مسئله سبب افزایش فشار به پاها و زانوها می ‌شود. از جمله مشکلات شایع خانم ها در دوران بارداری ادم و انحراف مچ پا می باشد. این مسائل سبب ایجاد درد در قوس کف پا، پاشنه ها و سینه پا می گردد. هم چنین ممکن است مشکلات عضلانی و گرفتگی عروق پا را به وجود بیاورد. به همین دلیل خانم ها باید در این دوران از سلامت پاهای خود مطمئن گردند.

  صندل طبی بارداری - ادونس کلینیک

 علت پا درد در دوران بارداری

 

همانطور که گفتیم ادم و ورم پا سبب ایجاد مشکلات فراوانی در دوران بارداری می شوند. به انحراف بیش از اندازه مچ پا، صافی کف پا گفته می شود. در این حالت قوس کف پا به علت تحمل بیش از اندازه وزن از بین رفته و پاها در زمان راه رفتن به داخل چرخش می یابند. این مسئله سبب ایجاد فشار زیاد و نیز التهاب فاسیای پلانتار، بند فیبروز ( از پاشنه پا تا جلوی آن ) می شود.

انحراف زیاد سبب می‌ شود در هنگام راه رفتن کشش در عضلات و ساق پا افزایش یافته و دردناک شود. افرادی که اضافه وزن یا صافی کف پا دارند انحراف مچ پا در آن ها شایع تر می باشد. تجمع بیش از اندازه خون در پا سبب ادم در دوران بارداری می گردد. با کمک اسکن فشاری پا می توان نقاطی از پا که تحمل فشار نامتوازن را دارد ارزیابی نمود. هم چنین نحوه توزیع وزن را ارزیابی کرد و با توجه به این داده ها کفی یا صندل بارداری را طراحی کرد.

 

صندل مناسب برای دوران بارداری

صندل طبی بارداری باید ویژگی هایی داشته باشد از جمله:

 اندازه صندل

 قبل از خرید صندل آن را امتحان کنید. در دوران بارداری سایز پاها به علت ورم کردن پا، نیم الی یک سایز بیشتر می‌ شود.

 قابلیت تنظیم نمودن

 به خاطر ورم ‌پاها بهتر است صندل های قابل تنظیم انتخاب شود. بندهای صندل باید قابل تنظیم بوده تا صندل با توجه به مقدار ورم پا به راحتی تنگ و گشاد گردد.

 کفی حمایت کننده از قوس پا

 در صورتی که دارای کف پای صاف هستید، کفشی را انتخاب کنید که کفی مناسب داشته باشد. زیرا اگر قرار است که صندل ساعت ‌ها در پای شما باشد کفی آن باید از قوس پا حمایت کند. در قسمت پاشنه نیز از محافظت خوبی برخوردار باشد.

 پاشنه

 بهتر است پاشنه کفشی که در دوران بارداری می پوشید کوتاه باشد. بهترین صندل طبی بارداری صندلی است که تخت باشد. زیرا در صورت بلند بودن زیاد پاشنه احتمال زمین خوردن فرد زیاد است.

 اصطکاک

 در دوران بارداری ایمنی بسیار مهم می ‌باشد. مسئله‌ای که در هنگام خرید باید به آن توجه نمود این است که صندل انتخابی از اصطکاک مناسبی برخوردار باشد تا سر نخورید.

 ظاهر زیبا

 شیک بودن با بارداری منافاتی ندارد. بنابراین می‌ توانید در دوران بارداری از صندل طبی بارداری شیک برخوردار شوید.

 

صندل طبی بارداری - ادونس کلینیک

 

استفاده از کفی طبی

 بسیاری از مادران باردار کف پای بدون قوس و انحنا دارند. کف پای صاف خود منجر به گردن درد و کمردرد می شود. این دردها معمولا در دوران بارداری شدت می ‌یابند. اگر چنانچه صندل و کفش مناسب پای خود پیدا نکردید، بهتر است از کفی مناسب که دارای کمی قوس است استفاده نمایید.

 

 مزایای استفاده از صندل در دوران بارداری

 استفاده از صندل در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از صندل به ویژه در سه ماهه دوم بارداری از فشار زیاد به لگن ممانعت به عمل آورده و سبب کاهش کمردرد و پادرد می شود. اما مزایای استفاده از صندل در دوران بارداری:

 قابلیت تنفس

صندل همانند دمپایی روباز بوده و مانع از تحت فشار قرار گرفتن پاها می شود. در نتیجه احساس راحتی بیشتر برای فرد ایجاد نموده و سبب جریان بهتر هوا می گردد.

 ایمن بودن

 از آنجایی که صندل های مخصوص بارداری پاشنه کوچکی دارند در دوران بارداری ایمن بوده و از افتادن فرد جلوگیری می‌ کنند.

 امکان اندازه نمودن

 اکثر صندل ها دارای بند قابل تنظیم هستند. بنابراین اگر ورم پاهایتان بیشتر شد می ‌توانید آن را شل کرده و به پای خود فشار نیاورید.

 

صندل طبی بارداری - ادونس کلینیک

 

 محافظت از پا در دوران بارداری

همانطور که گفتیم در دوران بارداری پاها متورم می ‌شوند. علاوه بر استفاده از صندل طبی بارداری در منزل نیز نکاتی را باید رعایت کرد.

 پرهیز از ایستادن در طولانی مدت

در صورتی که به خاطر نوع کارتان مجبورید طولانی مدت سرپا باشید، هر چند مدت به خود استراحت دهید. کمی راه رفته و حرکات کششی انجام دهید. استراحت نمودن به صورت متناوب سبب پیشگیری از واریس می شود.

 خوابیدن به پهلو

 خوابیدن به پهلو در دوران بارداری سبب کاهش ورم می شود.

 نپوشیدن جوراب

 پوشیدن جوراب یا جوراب شلواری پاها را تحت فشار قرار داده و سبب محدود شدن جریان خون می‌ شود. در نتیجه ورم آن ها بیشتر می ‌گردد. بنابراین برای هوا خوردن پاها جوراب نپوشید.

 نوشیدن آب کافی

 مصرف مایعات به ویژه آب سبب کاهش سدیم در بدن می شود. غلظت زیاد سدیم در بدن سبب ورم آن می ‌شود. بنابراین برای خروج سدیم از بدن باید آب کافی نوشید.

 محافظت از پوست پا

به علت خشک شدن پوست پا در این دوران پاشنه ها ترک خورده و بد شکل می گردند. بهتر است لایه برداری نموده یا از مرطوب کننده استفاده کنید. ماساژ نیز در سلامت پاها کمک کننده می باشد.

 استفاده از پاپوش

علاوه بر اینکه در دوران بارداری در بیرون از خانه به پاهایتان اهمیت می دهید، در خانه نیز باید این کارها را انجام دهید. استفاده از پاپوش به ویژه در فصل سرما سبب مراقبت از پا می ‌شود. پاپوش ها اصولا سبک، راحت، زیبا و جادار هستند.

سوالات متداول

صندل طبی چیست؟

صندل طبی در حقیقت نوعی کفش است که در قسمت پشت آن بندی قرار دارد که سبب راحتی در راه رفتن می شود. بیشتر صندل های طبی رو باز هستند. اما مدل رو بسته آن نیز در بازار وجود دارد. صندل طبی بارداری نیز یکی از انواع صندل های طبی زنانه می باشد. 

 استفاده از صندل در دوران بارداری چه اهمیتی دارد؟

 استفاده از صندل در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از صندل به ویژه در سه ماهه دوم بارداری از فشار زیاد به لگن ممانعت به عمل آورده و سبب کاهش کمردرد و پادرد می شود.



پرسش و پاسخ
پرسش خود را مطرح نمایید

با ما در تماس باشید
آدرس

تهران-خیابان قائم مقام فراهانی ، روبروی بیمارستان تهران کلینیک ،نبش کوچه چهارم،ساختمان پزشکان 179 ،پلاک 145، طبقه همکف ،واحد1

ایمیل

Soleymani_Behnam@yahoo.com