سرفصل های این مقاله:

  •  کفی طبی کفش
  •  آیا در همه کفش ها می ‌توان از کفی طبی استفاده نمود؟
  •  انواع کفی طبی
  •  بررسی فواید کفی طبی کفش
  •  دوام کفی طبی  

 

کفی طبی کفش

 کفی طبی یا همان پدهای داخل کفش تکه های مسطحی هستند که شبیه کف پا می باشند. کفی ها معمولا از جنس فوم، فلز، چرم، پلاستیک و یا مواد مصنوعی بوده که داخل کفش قرار می گیرند. کفی ها دارای کاربرد های مختلفی هستند و ممکن است برای مشکل های مختلفی تجویز گردند. از جمله کاربردها و فواید کفی طبی کفش می توان اشاره کرد به:

 حمایت از پاها و قرار دادن آن ها در راستای درست

بهبود عملکرد و نیز افزایش کارایی پاها و نیز مچ پا

 پیشگیری کردن یا اصلاح نمودن بد شکلی پا و نیز از بین بردن درد ناشی از بد شکلی پا

 

فواید کفی طبی کفش - ادونس کلینیک

 

 آیا در همه کفش ها می ‌توان از کفی طبی استفاده نمود؟

 کفی طبی را نمی توان در همه کفش ها استفاده نمود. زیرا اکثر تولیدکننده‌ ها به دنبال جنس ارزان بوده و کفش تولید شده برای نصب کفی طبی فضای کافی را ندارد. به این ترتیب کفی از کفش بیرون می ‌زند. کفش باید طبق اصول پزشکی ساخته شده و کفی طبی آن هم به وسیله یک صنعت کار تهیه و در کفش نصب شود.

 

 انواع کفی طبی

 قبل از پرداختن به فواید کفی طبی کفش با انواع کفی ها آشنا می شویم. به طور کلی کفی های طبی در سه دسته قرار می‌ گیرند.

 کفی های نرم

 کفی های نرم معمولا ضد ضربه بوده و سبب افزایش تعادل فرد می ‌شوند. همچنین از فشار وارد شده بر نقاط دردناک جلوگیری می ‌کنند. کفی های نرم معمولا برای افراد مبتلا به آرتریت، دیابت و بدشکلی پا مثل پای ضربدری، پای پرانتزی و نیز درمان درد کف پا مفید می باشند. این کفی ها تمامی سطح پا را از پاشنه تا انگشتان پا پوشش می دهند. مثل کفی های طبی سخت با کمک قالب پا ساخته می ‌شوند.

 

 کفی های نیمه سخت

کفی های نیمه سخت سبب حفظ تعادل پا در هنگام راه رفتن و دویدن می شوند. این کفی ‌ها از لایه ‌های نرم ساخته شده اند و توسط موادی سخت محکم تر می شوند.

 

 کفی های سخت

 این کفی ‌ها جهت کنترل عملکرد پا ساخته می شوند. در واقع می ‌توان گفت جهت راه رفتن یا برای کفش های مجلسی استفاده می‌ شوند. از مواد محکمی چون فیبر کربن یا لاستیک ساخته می ‌شوند. کفی های سخت معمولا با بهره گیری از قالب پا ساخته می شوند. کفی طبی سخت کنترل حرکت دو مفصل اصلی کف پا را انجام می‌ دهد.  این مفصل ها در زیر مفصل قوزک پا قرار دارند و سبب بهبود قوس کف پا می شوند.

 

 بررسی فواید کفی طبی کفش

 با انواع کفی طبی آشنا شدیم. اکنون به بررسی فواید کفی طبی کفش می ‌پردازیم:

 

 مناسب برای ورزشکاران

 کفی های طبی کفش برای ورزشکاران به ویژه افرادی که مشکلات مربوط به پا دارند بسیار مفید می باشند. این کفی ها علاوه بر کاهش فشار وارده بر پا سبب بهبود عملکرد آن ها و جلوگیری از خستگی پا می شوند. کفی های طبی به ویژه در ورزشکاران نقش ضربه گیر را ایفا می کنند. به خصوص در ورزش هایی چون دو و پرش این کفی ها سبب کاهش فشار بر عضلات و مفاصل می شوند.

 

حمایت از قوس کف پا

 از دیگر فواید کفی کفش طبی می توان به نقش پشتیبانی آن از قوس کف پا و نیز اصلاح وضعیت بدن اشاره کرد. این کفی ها سبب می‌ شوند در قوس کف پا توازن برقرار شود. این مسئله سبب می ‌شود ناراحتی های حاصل از غلط راه رفتن و فشار حاصل از آن کاهش یابد.

 

فواید کفی طبی کفش-ادونس کلینیک

 

 مفید برای افراد پر مشغله

کفی های طبی در افرادی که به خاطر شغل خود طولانی مدت می ایستند بسیار مفید می باشند. کفی ‌ها با توزیع مناسب وزن در قسمت کف پا و جلوگیری از ایجاد فشار زیاد روی نوک و پاشنه پا می توانند بسیار مفید باشند.

 

 رفع درد، خستگی و فشار

 کفی های طبی می‌ توانند از قوس کف پا حمایت کرده و درد و فشار حاصل از آن را کاهش دهند. درد و فشار روی پا ممکن است ناشی از مشکلات مربوط به پا همانند میخچه و پینه باشد.

 

 مناسب برای افراد چاق

افراد چاق به علت وزن بالا برای طولانی مدت نمی توانند روی پای خود بایستند. این کفی ها مناسب برای این افراد می باشند.

 

 بهبود الگوی راه رفتن

کفی های طبی ویژه کف پای صاف، شکل قوس کف پا را تدریجا تغییر داده و در نهایت آن را اصلاح می ‌کنند. به این ترتیب الگوی راه رفتن در فرد اصلاح می ‌شود. افرادی که قوس کف پای آن ها عمیق است با استفاده از این کفی ها می توانند تا حدودی درد خود را کاهش دهند.

 

 بهبود توازن استخوان‌ ها

کفی های طبی می ‌توانند توان استخوان‌ ها را بهبود بخشند. این کفی ها زاویه مفاصل را به تدریج تغییر داده و سبب تسکین درد می شوند.

 

فواید کفی طبی کفش-ادونس کلینیک

 

 راحت‌ تر بودن کفی های سفارشی نسبت به نوع آماده

کفی های سفارشی جهت نیازهای بیو مکانیکی بدن هر فرد و به طور اختصاصی تولید می ‌شوند. به عبارتی کفی ها برای هر شخص با توجه به مشکل او طراحی می ‌شوند. بنابراین استفاده از آن ها برای این افراد بسیار راحت می باشد.

 

 جلوگیری از چرخش پا به داخل

 از دیگر فواید کفی طبی کفش جلوگیری از چرخیدن پا در هنگام چرخش کف پا به سمت داخل می باشد. هم چنین کفی ها شتاب حرکت مفاصل را درون محدوده ی خود کاهش می‌ دهند.

 

 مفید برای افراد دیابتی

 کفی های طبی کفش علاوه بر کاهش درد به افراد مبتلا به زانو درد، لگن درد، کمر درد و آرتروز نیز کمک می‌ کنند. همچنین کفی ها برای درمان پا درد ناشی از دیابت نیز مفید می باشند.

 

 بهبود تعادل

کفی های طبی در بهبود تعادل به فرد کمک می کنند. زیرا گاهی اوقات فرد به علت عدم توازن در اندام های تحتانی مبتلا به مشکلات تعادلی می‌ شود. کفی طبی از قوس کف پا و نیز پاشنه پا حمایت کرده و در رفع مشکلات آن ها کمک می ‌کند.

 

 دوام کفی طبی

حال که با فواید کفی طبی کفش آشنا شدیم، ببینیم دوام این کفی ها چقدر است؟ اگر ساخت این کفش ها به طور صحیح انجام شود، می ‌توان گفت استفاده از آن ها از بهترین سرمایه گذاری ‌ها برای سلامت هر فرد می باشد. این کفش ها به نحوی ساخته می‌ شوند که می‌ شود بارها آن ها را برای تامین نیازهای مختلف فرد و افزایش راحتی او تغییر داد. پوسته این کفی ها نزدیک به ده سال دوام دارند.


سوالات متداول

اگر ساخت این کفش ها به طور صحیح انجام شود، می ‌توان گفت استفاده از آن ها از بهترین سرمایه گذاری ‌ها برای سلامت هر فرد می باشد. این کفش ها به نحوی ساخته می‌ شوند که می‌ شود بارها آن ها را برای تامین نیازهای مختلف فرد و افزایش راحتی او تغییر داد. پوسته این کفی ها نزدیک به ده سال دوام دارند.

 کفی طبی یا همان پدهای داخل کفش تکه های مسطحی هستند که شبیه کف پا می باشند. کفی ها معمولا از جنس فوم، فلز، چرم، پلاستیک و یا مواد مصنوعی بوده که داخل کفش قرار می گیرند. کفی ها دارای کاربرد های مختلفی هستند و ممکن است برای مشکل های مختلفی تجویز گردند. 



پرسش و پاسخ

پیام بگذارید