در این مقاله راجع به ساخت پای مصنوعی و عوامل تاثیرگذار بر قیمت پای مصنوعی صحبت میکنیم .امید است این مطلب برای خواننده مفید واقع شود.
سر فصلهای این مقاله :
- پای مصنوعی چیست؟
- کاربرد پروتز پای مصنوعی
- انواع پروتز پا
- زمان استفاده از پای مصنوعی
- قیمت پای مصنوعی
- قیمت ساخت پای مصنوعی
- هزینه قالب گیری
- قیمت پای مصنوعی بر اساس نوع پروتز
- اجزا و قطعات داخلی پروتز
- آموزش استفاده از پای مصنوعی
- بهترین پای مصنوعی
- قیمت پروتز انگشت پا
- ساخت پای مصنوعی
- پروتز موقت و دائم
- پای مصنوعی بالای زانو
- نحوه ساخت پروتز پا بالای زانو
- پای مصنوعی زیر زانو
- پروتز مچ پا
پای مصنوعی به تجهیزاتی گفته میشود که به شکل اندام اصلی افراد طراحی و تولید شده و به جای اندام قطع شده مورد استفاده قرار میگیرد. پروتز پای مصنوعی دارای انواع مختلفی بوده و با توجه به محل قطع اندام فرد و همچنین مدت زمانی که از قطع آن می گذرد می توان آنها را در گروه های مختلف تقسیم بندی نمود. ادونس کلینیک؛ ارائه دهنده انواع پای مصنوعی در ادامه به این گروه از پروتزهای اندام مصنوعی اشاره خواهد داشت.
پای مصنوعی چیست؟
بروز مشکلاتی از قبیل تصادف و شکستگی و آسیب وارد شدن های شدید به پا و همچنین قطع آن به دلیل بیماری دیابت باعث میشود تا فرد با تنش روحی و جسمی بالایی مواجه گردد. به منظور برگشت مجدد به زندگی و فراهم ساختن شرایط ایده آل برای راه رفتن فرد، پس از گذراندن دوره های فیزوتراپی، از پروتزهای مخصوصی استفاده میشود که به پای مصنوعی شهرت دارند. این پروتزها در گروه های مختلف دائمی و موقت، پروتزهای بالای زانو و پایین زانو، هوشمند، پای تک محوره و چند محوره، پای پاسخ پویا و میکروپروسسور و همچنین پاهای سبک تقسیم بندی میشوند. از بهترین نوع پروتزهای پای مصنوعی می توان به نوع سبک و هوشمند آنها اشاره نمود. پاهای سبک شرایط را برای راه رفتن و قدم زدن آسان فرد و حفظ تعادل با آنها را فراهم می کند. علاوه براین، پاهای هوشمند که از سنسورهای متعدد و بسیار پیشرفته ای ساخته شده اند، ارسال فرمان از اندام قطع شده به مغز و سایر اعضای بدن را به صورت کاملا دقیق و هوشمندانه انجام می دهد. به طوریکه فرد می تواند روی سطوح مختلف قدم بگذارد و تعادل خود را حفظ نماید.
کاربرد پروتز پای مصنوعی
پروتز پای مصنوعی از دو بخش اندام و سوکت تشکیل شده است که سوکت وظیفه اتصال پروتز با اندام قطع شده را بر عهده دارد. با توجه به اینکه این پروتزها تا حد زیادی می توانند شرایط را برای راه رفتن مجدد افراد فراهم کنند، از آنها می توان در موارد متعددی استفاده نمود. از جمله موارد کاربرد این پروتز ها می توان به استفاده از آن برای اندام های قطع شده از بالا یا پایین زانو اشاره نمود. علاوه براین، در صورت قطع پا بر اثر بیماری دیابت نیز می توان با توجه به محل قطع عضو پروتز مناسب را استفاده نمود. این پروتزها را می توان حتی برای پاهای قطع شده از لگن نیز مورد استفاده قرار داد.
انواع پروتز پا
به طور کلی انواع پروتز پا را می توان در دو دسته، پروتزهای هوشمند و پروتزهای غیر هوشمند تقسیم نمود. علاوه بر این تقسیم بندی، نوعی دیگر دسته بندی برای پروتزهای پا وجود دارد. در این دسته بندی ها، انواع پروتز پا را به پروتز پا بالای زانو، پروتز پا زیر زانو و پروتز انگشت پا تقسیم می کنند. نوعی دیگر از تقسیم بندی برای انواع پروتز پا وجود دارد که آن ها را به دو دسته تقسیم می کنند. این دو دسته شامل پروتزهای مفصلی و پروتزهای غیر مفصلی هستند. علاوه بر موارد ذکر شده بالا، انواع پروتز پا را با توجه به کارکردی که دارند به چند دسته مختلف تقسیم می کنند. این پروتزها شامل موارد زیر هستند.
-
پروتز پای مصنوعی SACH و Elastic Keel
این نوع پروتز، ساده ترین اندام های مصنوعی تولید شده برای پا محسوب می شود. به طور کلی پروتزهای این دسته را به دو حالت تقسیم می کنند. پروتزهایی که مچ پای آن ها سخت و سفت است و پروتزهایی که مچ پای آن ها ارتجاعی و الاستیک است. نوع ارتجاعی آن شباهت زیادی به پای طبیعی انسان دارد. این پروتز پا برای بیمارانی که به یک حرکت جزئی بسنده می کنند توصیه می شود.
-
پروتز پای مصنوعی SACH
این نوع پروتز از نوع بالا ساده تر و ابتدایی تر است. دلیل این امر این است که فاقد قطعه و مفصل است. این پروتز فقط اجازه حرکت جانبی به بیمار خواهد داد. بلندی پاشنه در این پروتز در اندازه های مختلف تولید می شود.
-
پروتز پا بالای زانو با Keel نرم
این نوع از پروتز شبیه به مدل SACH است. این پروتز به بیمار کمک می کند تا بتواند با پایداری بیشتری حرکت کند. همچنین به ایستادن بیمار کمک شایانی می کند.
- پروتز پای تک محوری
- پروتز پای چند محوری
- پروتز زیر زانو واکنش نشان دهنده دینامیک
- پروتز زیر زانو ریز پردازنده
پروتز پا کنترل شونده یا ریزپردازنده جدیدترین مدل از انواع پروتز پا محسوب می شود. در این پروتز، سنسورهای کوچکی وجود دارد که به وسیله رایانه کنترل می شوند. رایانه این امکان را فراهم می آورد تا این عضو مصنوعی با دیگر اعضای بدن هماهنگ عمل کند. ذکر این نکته مهم است که قیمت این نوع از پروتزها به دلیل استفاده از تکنولوژی روز دنیا گران تر است.
زمان استفاده از پای مصنوعی
پس از قطع عضو لازم است فرآیند درمان مرحله به مرحله پشت سرگذاشته شود و در هر گام از تجهیزات مخصوص استفاده شود. در حالت کلی پس از قطع عضو حدود 3 تا 6 ماه لازم است تا جراحت ها التیام پیدا نموده و بدن شکل تازه ای به خود بگیرد. پس از این زمان از پروتزهای موقت استفاده خواهد شد. پس از پشت سرگذاشتن دوره های متوالی فیزوتراپی از پروتزهای پای مصنوعی ثابت استفاده میشود. لازم به ذکر است که حدود 3 تا 6 ماه لازم است تا فرد از پروتزهای موقت استفاده نماید تا بدن آمادگی کامل برای استفاده از پروتزهای دائمی را پیدا کند. ادونس کلینیک یکی از معتبرترین مراکز تولید پروتز پای مصنوعی متناسب با بدن و اندام فرد از بهترین متریال می باشد که تنوع بالایی در پروتزهای ارائه شده توسط این مجموعه به چشم میخورد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این پروتزها می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه با ادونس کلینیک در ارتباط باشید.
برای اطلاعات بیشتر راجع به پای مصنوعی کلیک کنید
قیمت پای مصنوعی
قیمت پای مصنوعی یکی از مهم ترین فاکتورهایی می باشد که ذهن بسیاری از افرادی که با مشکل نقص یا از دست دادن بخشی از اندام و یک عضو بدن مواجه شده اند را به خود مشغول می کند. تنوع بسیار بالا در قیمت پای مصنوعی این ابهامات را در ذهن بوجود می آورد که چرا برخی از پروتزهای پا دارای قیمت ارزان و برخی به شدت گران می باشند. ادونس کلینیک سازنده انواع پروتز پای مصنوعی ، اصلاح پای پرانتزی ، برییس میلواکی ، دمپایی هالوکس والگوس ، اسکن کف پا در ادامه به هزینه طراحی و ساخت انواع پای مصنوعی و هر آنچه که باید در این باره بدانید اشاره خواهد کرد.
قیمت ساخت پای مصنوعی
هزینه قالب گیری
قیمت پای مصنوعی با توجه به نوع پروتز (مچ پا، زانو، بالای زانو و روی زانو)
اجزا و قطعات داخلی پروتز
آموزش استفاده از پای مصنوعی
قابلیت های جانبی پروتز
بهترین پای مصنوعی
- ساخت پروتز پای مصنوعی به صورت اختصاصی و متناسب با شرایط بدن و بخش باقی مانده از پا
- کیفیت بالا پروتز و اجزای مختلف پا از قبیل فیلر، سوکت و سایر قطعات داخلی
- استفاده از سنسور در پروتز به منظور هوشمندسازی پا
- مقاومت بالای تمام بخش های پروتز در برابر رطوبت و ضربه
- وزن سبک و قابلیت حرکت آسان آنها بر روی سطوح مختلف
فیلم ساخت پروتز دست مصنوعی توسط دکتر بهنام سلیمانی
ساخت و هزینه انواع پروتز پای مصنوعی (مچ پا، زانو، بالای پا و روی زانو)
- قالب گیری و ساخت سوکت
-
طراحی و تهیه و ساخت فیلر (فیلر به پرکننده فاصله سوکت تا زمین گویند) با فوم و متریال کاملا سبک و مقاوم در برابر ضربه و رطوبت
-
نصب پروتز و آماده سازی فرد برای استفاده از پای مصنوعی
قیمت پروتز انگشت پا
بسیاری افراد هستند که در طول فعالیت و شغل خود؛ انگشت یا انگشت هایی از پای خود را از دست می دهند. این گونه افراد باید از پروتز انگشت پا یا انگشت مصنوعی پا استفاده کنند. این نوع پروتز به طور کامل جایگزین پنجه خواهد شد. پروتز انگشت پا را به کمک مواد گوناگون می توان تهیه کرد. به طور مثال می توان از چوب، لاستیک، اورتان، تیتانیوم، فایبرگلاس و فیبرهای کربنی برای ساخت انگشت پای مصنوعی استفاده کرد. توصیه می شود این نوع پروتز وزن کمی داشته و توانایی ذخیره انرژی را نیز داشته باشد. هنگام خرید پروتز انگشت پای مصنوعی لازم است به نکاتی از قبیل موارد زیر و قیمت پروتز انگشت پا توجه نشان داد.
- وزن پروتز
- ذخیره کردن انرژی
- دینامیک و پویا بودن
- قابلیت تنظیم پاشنه
- انعطاف انگشت شست پا
- خم کردن پا به سمت بالا و پایین
انواع پنجه های موجود در بازار را می توان به دو دسته مختلف تقسیم نمود. این دو دسته شامل پنجه های مفصلی و غیر مفصلی می باشند. پنجه های مفصلی، ضد آب و ارزان هستند. همچنین با دوام و مستحکم بوده و برای افرادی که کم تحرک هستند مناسب تر می باشند. این نوع پنجه ها پاشنه غیر قابل تنظیم دارند. علاوه بر این، کفی به کار رفته در این نوع پنجه سفت و سخت است. کاربر در صورت استفاده از آن ممکن است احساس ناخوشایندی را تجربه کند. پنجه های مفصل دار را می توان به دو دسته تقسیم کرد. پنجه های تک محوری و چند محوری. قیمت پروتز انگشت پا بستگی به جنس آن و نوع پروتز استفاده شده دارد.
ساخت پای مصنوعی
ساخت پای مصنوعی برای مجروحان قطع عضو
پروتز موقت و دائم
متریال پروتز پای مصنوعی
مطالب تکمیلی و نمونه کارهای ما را در اینستاگرام مشاهده کنید
پای مصنوعی بالای زانو
سوکت یکی از قسمت های مهم در پای مصنوعی بالای زانو است. این قطعه را می توان از جنس ترموپلاست یا فلز تهیه کرد. سوکت هایی که برای پای مصنوعی بالای زانو استفاده می شوند را در دو دسته مختلف می توان جای داد.
- سوکت های پوششی
- سوکت های چهار ضلعی
سوکت های پوششی دارای یک چهارچوب سفت و محکم می باشند. این نوع سوکت از داخل، به وسیله یک لایه انعطاف پذیر پوشیده می شود. این لایه نرم و منعطف باعث می شود هنگام قرار دادن لگن یا ران درون سوکت، کاربر احساس ناخوشایندی نداشته باشد. چهارچوب سختی، که لایه اصلی این نوع سوکت است موجب افزایش ثبات و پایداری آن می شود. بنابراین کاربر می تواند آسوده تر با آن قدم بردارد. سوکت های چهار ضلعی فضای مناسبی برای جای دادن لگن در اختیار کاربر قرار می دهد. این نوع سوکت عریض تر از نوع دیگری است که در بالا توضیح دادیم.
پای مصنوعی بالای زانو علاوه بر داشتن سوکت مناسب باید مفصل زانو را نیز در اختیار بیمار قرار دهد. مفصل زانوی تعبیه شده در پای مصنوعی بالای زانو موجب برقراری تعادل و ثبات در حین حرکت خواهد شد. زانوی به کار رفته در پای مصنوعی؛ لازم است مانند یک زانوی طبیعی عمل کند. بنابراین باید به خوبی خم شده و فعالیت های طبیعی یک زانو را برای کاربر انجام دهد. بدین ترتیب سیستم های به کار رفته برای ساخت مفصل زانو در پای مصنوعی بالای زانو را به دو دسته تقسیم می کنند. این دو دسته شامل سیستم های تک محوره و سیستم های چند محوره هستند. مفصل های تک محوره فقط در یک جهت می توانند خم و راست شوند. بنابراین در صورت استفاده از این نوع مفصل، زانوی فرد نمی تواند به صورت آزادانه حرکت کند. همچنین فرد برای حفظ تعادل خود باید از نیروی جسمانی و انرژی بدنی خود بهره گیرد. در حالی که سیستم های چند محوره امکان جابجایی در جهات مختلف را به بیمار می دهند. حتی مفصل زانوی چند محوره به کاربر این اجازه را می دهد در مسیرهای ناهموار پیاده روی کرده یا بدود. در تهیه انواع پروتز پا از جمله، پای مصنوعی بالای زانو باید از سیستم تعلیق استفاده کرد. این سیستم برای نگهداری سوکت، روی قسمت باقی مانده اندام کاربر ضروری است. این سیستم را در طرح های مختلف و با جنس های متفاوت تهیه می کنند. برخی از انواع سیستم های تعلیق را می توان به شرح زیر نام برد.
- باند سیلیسیون
- باند لگنی با مفصل
- لاینر سیلیکونی
هر یک از این سیستم های تعلیق ذکر شده مزیت ها و معایب مربوط به خود را دارند. کاربر به کمک پزشک متخصص می تواند بهترین نوع را برای استفاده انتخاب کند. البته میزان باقی مانده از اندام قطع شده نیز بر انتخاب سیستم تعلیق موثر است.
پروتز پا بالای زانو
با توجه به این که قطع عضو از کدام قسمت پا انجام شده باشد؛ پروتز مورد استفاده متفاوت خواهد بود. بر این اساس می توان پروتز پا بالای زانو و غیره را انتخاب کرد. نحوه حرکت و گام برداشتن با هر یک از این پروتزها متفاوت خواهد بود. به طور کلی پروتز پا بالای زانو را می توان در دو دسته جای داد. این دو دسته شامل موارد زیر می شوند.
- پروتزهای مکانیکی
- پروتزهای کامپیوتری
پروتز پا بالای زانو مکانیکی را می توان در دو دسته جای داد که شامل تک محوری و چند محوری هستند. پروتز بالای زانو چند محوری را پروتز پلی سنتریک نیز می نامند. پروتز بالای زانوی تک محور، یکی از ساده ترین و مستحکم ترین پروتزهای موجود است. اما باید ذکر کنیم که این نوع پروتز محدودیت هایی نیز دارد. ساق پا در این نوع پروتز محدودیت زیادی برای حرکت دارد. در حالی که پروتزهای پلی سنتریک یا چهار میله ای به دلیل داشتن چند محور چرخشی، توانایی تطبیق بالاتری دارند. به همین دلیل است که از این نوع پروتز پا بالای زانو استقبال بیشتری می شود. پروتز بالای زانو برای داشتن توانایی بیشتر در حرکت کردن از یک کنترل چرخشی بهره می برد. کنترل سیال به کار رفته در این پروتزها ممکن است از نوع پنوماتیک یا هیدرولیک باشد. به خاطر داشته باشید پروتز پای بالای زانو چند محوری، سنگین است و به طور مرتب باید آن را سرویس کرد.
نحوه ساخت پروتز پا بالای زانو
برای ساخت پروتز پا بالای زانو نیاز به ابزار بیشتری خواهیم داشت. دلیل این است که برای ساخت پروتز پا بالای زانو سوکت، مفصل زانو، مفصل مچ پا و قطعه های کف پا لازم هستند. علاوه بر موارد ذکر شده؛ ستون، تعادل دهنده و آداپتور نیز برای پروتز بالای زانو اهمیت دارند. همانطور که قبلا نیز اشار کردیم آمپوتاسیون بالای زانو یا زیر زانو متفاوت از یکدیگر هستند. همچنین پروتزهایی که برای این قسمت ها استفاده می شود کاملا متفاوت می باشند. منظور از آمپوتاسیون فرایند جراحی است که طی آن اندامی از بدن به علل مختلف جدا می شود. دلایل مختلفی برای آمپوتاسیون وجود دارد که در زیر مهمترین آن ها را نام می بریم.
- بیماری های قلبی عروقی که منجر به نقص عضو خواهند شد.
- دیابت
- قانقاریا
- سرطان
- ترومای بافت پا
پروتز پا بالای زانو یک عضو مصنوعی است که جایگزین اندام از دست رفته می شود. برای طراحی و ساخت پروتز بالای زانو لازم است به نیازهای فرد توجه کرد. طول اندام باقی مانده و وضعیت آن تاثیر بسزایی در ساخت پروتز بالای زانو دارد. در صورتی که از سوکت مکنده بر روی پوست استفاده شود؛ فرد بهتر می تواند پروتز را کنترل کند. برای ساخت پروتز پا بالای زانو باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد.
- گچ گرفتن
- قالب گیری
- اصلاح و ترمیم
- مونتاژ
- تراز کردن
- ظرافت و زیبایی
در اولین مرحله، لازم است پای باقی مانده شما را گچ بگیرند؛ یا این که از پای شما اسکن سه بعدی تهیه کنند. اطلاعات به دست آمده از قالب گچ یا اسکن سه بعدی را برای ساخت سوکت آزمایشی به کار می برند. پس از ساخت اولین سوکت که آن را سوکت تشخیصی نیز می گویند بیمار از آن استفاده خواهد کرد. حین استفاده از این سوکت فرد به تدریج متوجه ایرادها و مشکلات موجود در اندام مصنوعی خواهد شد. مدت زمان مشخصی که از استفاده سوکت تشخیصی توسط بیمار گذشت. پزشک با در نظر گرفتن کاستی های موجود در پروتز پا بالای زانو برای ساخت نسخه نهایی اقدام می کند. اولین نکته برای ساخت پروتز پا، راحتی و نگهدارنده بودن آن است.
پای مصنوعی زیر زانو
زندگی پر از پیچ و خم است و در مراحل متفاوت طی کردن یک زندگی ممکن است اتفاقاتی بیافتد که باعث رنجش جسم و خاطر افراد شود. اما نوع مواجه افراد با این حوادث به گونه های متفاوتی است. حوادث متفاوتی نظیر: تصادف، دعوا، جنگ و نیز اتفاقات بی شمار دیگر سبب میشود که یک فرد عضوی از بدن خود را از دست بدهد یا در کارکرد آن دچار مشکل شود. این مقاله سعی داریم که به شما کمک کنیم در صورتی که دچار این اتفاق شدید با یک انتخاب درست و عاقلانه، پر قدرت تر از قبل به زندگی تان ادامه دهید. پس با ما همراه باشید.
پروتز زیر زانو
قطعی دست و پا از جمله مشکلات رایج در حوادث و سوانح غیرمترقبه و گوناگون است به همین دلیل متخصصان به این فکر فکر افتادند که با ایجاد اعضای مصنوعی کمک کننده، زندگی را برای گرفتاران به این مشکل، سهل تر کنند. شاید شما در اطرافیان و یا به طور اتفاقی در کوچه و خیابان کسانی را دیده باشید که با اینکه نقص عضو دارند و به اصطلاح پایشان را از دست داده اند ولی به صورت طبیعی و بدون مشکل حرکت میکنند و یا بالعکس افرادی را دیده باشید که با اینکه از پای مصنوعی زیر زانو بهره گرفته اند ولی با عصا حرکت میکنند و با مشکلات دیگر مواجه هستند. این مشکلات و تفاوت ها همه ناشی از نوع عضو مصنوعی است که انتخاب کرده اند. یک پای مصنوعی زیر زانو برای نصب و قرار داده شدن در بدن یک فرد به یک سری از مولفه ها نیازمند است که در ادامه و در قسمت های بعدی به صورت جزئی تر به آن خواهیم پرداخت.
پروتز مچ پا
پروتز مچ پا اتفاقی است که در طی آن با گذاشتن ابزار و ایمپلنت ها و پلاتین ها در ناحیه مچ، اتصال قطع شده در این ناحیه با نواحی دیگر دوباره برقرار می شود و سبب کارکرد دوباره این ناحیه میشود. مچ از مهمترین نواحی بدن است و اتصال دهنده نواحی به یکدیگر است و در صورت رخداد مشکل، با این پروتز امکان احیای آن فراهم میشود.
نصب پروتز پای مصنوعی
برای نصب پای مصنوعی زیر زانو، همانگونه که کمی پیش تر سخن گفتیم؛ یکسری مولفه ها نیاز است. در حالی که نصب کردن یک پای مصنوعی زیر زانو از نصب یک پای مصنوعی کامل، راحت تر است. به دلیل اینکه مفاصل موجود در زانو هنوز قابل استفاده هستند و به کلی از بین نرفته اند و پروتز پای مصنوعی زیر زانو با کمک آن مفاصل موجود در زانو میتوانند حرکت کنند و برای اینکار دچار مشکل نشوند. اما با این حال مولفه ها و ارکان نصب پروتز پای مصنوعی زیر زانو عبارتند از:
- آیا بافت نرم به اندازه کافی برای کوسن استخوان باقی مانده وجود دارد؟
- میزان درد شما چقدر است؟
- وضعیت پوست روی اندام به چه گونه است؟
- میزان حرکت اندام باقیمانده چقدر است؟
- آیا پای دیگر شما سالم و قابل کارکرد است؟
با پاسخ به این سوال ها و بررسی دقیق میتوان به صورت استاندارد به نصب پروتز پای مصنوعی زیر زانو پرداخت. نصب پای مصنوعی زیر زانو در اغلب کلینیک ها و مراکز توانبخشی انجام میشود ولی اینکه آنها چه مقدار به رکن های نصب پای مصنوعی زیر زانو توجه دارند قابل تامل است.
نحوه نگهداری پروتز
طبیعتا هنگامی که شما یک عضوی را همراه خود دارید که ذاتا متعلق به شما نیست و یک عضو جانبی است، باید در نگهداری از آن نیز کارهایی را انجام دهید تا با مشکل مواجه نشوید. در ادامه این مطلب میخواهیم شما را با 4راه نگهداری و جلوگیری از خرابی و فرسودگی پروتز پای مصنوعی زیر زانو آشنا کنیم:
- آستر داخلی پروتز را تمیز کنید: داخل یک پای مصنوعی زیر زانو و نیز سایر پروتز ها یک آستر داخلی قرار دارد که به دلیل تماس مستقیم با پوست شما نیاز به تمیز کردن و نظافت دارد. به منظور افزایش طول عمر پروتز پای مصنوعی زیر زانوتان حتما اقدام به تمیز کردن این ناحیه کنید.
- مشکلتان را با پروتزتان بر طرف کنید: در صورتی که با پای مصنوعی زیر زانوتان با مشکل مواجه شدید حتما اقدام به حل این مشکل کنید. برخی از مشکلات را خودتان به تنهایی میتوانید حل کنید ولی برخی از مشکلات تخصصی تر هستند که برای حل آنها به مشورت نیاز دارید بنابراین در صورت رخداد چنین مشکلاتی در پای مصنوعی زیر زانو، حتما با متخصص مشورت کنید.
- پروتزتان را سرویس کنید: طی استفاده مداوم از پروتز پای مصنوعی زیر زانوتان، ممکن است پیچ ها و قسمت های مکانیکی آن دچار مشکل شده باشند و به اصطلاح شل شده باشند. سعی کنید در پایان هر روز پیچ ها و قسمت های مهره دار را نگاه کنید و در صورت لزوم سرویس کنید.
- به ترک ها و شکستگی های موجود توجه کنید: در صورتی که پروتز پای مصنوعی زیر زانو شما با شکستگی یا ترک هایی مواجه بود حتما این موضوع را با متخصص در میان بگذارید. ممکن است به صورت ناگهانی از هم جدا شوند و خسارات بیشتری را هم برای خود عضو و هم برای صاحب آن ایجاد کنند. بنابراین در صورت وجود مشکل این مسئله را با متخصص در میان بگذارید.
راه رفتن با پروتز پای مصنوعی
در صورتی که در صدد تهیه پای مصنوعی زیر زانو برای خودتان یا عزیزانتان هستید، بسته به اینکه چه نوع عضو کمکی را انتخاب میکنید در حرکت نیز راحت تر هستید. به این شکل که نوع جنس انتخابی از طرف شما در حرکت بسیار موثر است. سعی کنید حتما از اجناسی با وزن کم و جنس مناسب و سازگار با پوست استفاده کنید. حتما قبل از خرید جنس مورد نظرتان، آن را امتحان کنید که آیا میتوانید به راحتی با آن گام بردارید یا خیر. همانگونه که قبلا هم گفته شد برخی با وجود پای مصنوعی زیر زانو نمیتوانند به راحتی گام بردارند، بنابراین حتما به این نکات توجه کنید.بروز مشکلاتی از قبیل تصادف و شکستگی و آسیب وارد شدن های شدید به پا و همچنین قطع آن به دلیل بیماری دیابت باعث میشود تا فرد با تنش روحی و جسمی بالایی مواجه گردد. به منظور برگشت مجدد به زندگی و فراهم ساختن شرایط ایده آل برای راه رفتن فرد، پس از گذراندن دوره های فیزوتراپی، از پروتزهای مخصوصی استفاده میشود که به پای مصنوعی شهرت دارند. این پروتزها در گروه های مختلف دائمی و موقت، پروتزهای بالای زانو و پایین زانو، هوشمند، پای تک محوره و چند محوره، پای پاسخ پویا و میکروپروسسور و همچنین پاهای سبک تقسیم بندی میشوند.
پروتز مچ پا اتفاقی است که در طی آن با گذاشتن ابزار و ایمپلنت ها و پلاتین ها در ناحیه مچ، اتصال قطع شده در این ناحیه با نواحی دیگر دوباره برقرار می شود و سبب کارکرد دوباره این ناحیه میشود. مچ از مهمترین نواحی بدن است و اتصال دهنده نواحی به یکدیگر است و در صورت رخداد مشکل، با این پروتز امکان احیای آن فراهم میشود.
سلام من سرباز مستمری بگیرم وپای راستم ازبالای زانو قطع است و۳سال است که بدون پاهستم خیلی خسته شدم ووضعیت مالیم بداست ولی بیمه نیرومسلح هستم ایا بیمه تقبل میکندکجا باید مراجعه کرد
سلام شما با دفتر تماس بگیرید و با مسول فنی مطرح کنید راهنماییتون میکنند. 02188544009