در یک تقسیم بندی کلی مراجعین ما در حوزه فوت (کف پا) که نیازمند مراقبت های کف پا می باشند در ۴ گروه قرار میگیرند:
۱-اطفال :بدشکلی های کف پای اطفال و بذشکلی های مرتبط با کف پا (پای پرانتزی ،پای ضربدری،...)
۲-پاهای دیابتی و پاهای دارای زخم و پینه ،خارپاشنه ،درد کف پا و...
۳-سالمندان و افراد دچار کمردرد و زانودرد که به حمایت کننده های کف پا نیازمندند
۴-مادران بارداری که دچار بدشکلی های مقطعی کف پا می شوند .
اطفال
یکی از بیشترین مراجعات به مراکز ارتوپدی فنی برای تهیه کفش ارتوپدی،مربوط به درمان بدشکلی های کف پا می باشد .در بسیاری موارد بدشکلی در قسمت کف پا ،قدام یا خلف پا باعث مراجعه می شود و در بسیاری موارد درد کف پا یا درد کمر یا زانو باعث ارجاع میگردد.
اقدام بموقع و استفاده جدی و مداوم و استفاده از کفش با فاکتورهای درست بر طبق معاینات میتواند نوید این باشد که مداخلات تاثیر بسزایی در ایجاد اصلاحات داشته باشد.
نقش کفش در ازبین بردن درد کف پا و محل های مرتبط با برشکلی کف پا ،انکارناپذیر است و میتوان به نحو مطلوبی دردها را مهار کرد.
۲-پاهای دیابتی و پاهای دارای زخم و پینه ،خارپاشنه ،درد کف پا و...
افراد دیابتی به دلیل نداشتن حس ،نارسایی عروقی ،پوست شکننده و نامتعادل بودن سطح کف پا اصولا در معرض زخم شدن قرار دارند .برای افرادی که در معرض آسیب و زخم قرار دارند اقدامات باید بگونه ای باشد تا نیروها را از محل های تحت فشار برداشت و با همسان سازی نیروها ،توزیع فشار را یکنواخت نمود .همپنین ساخت کفش هایی که فضای زیاد دارند و دارای سطح تماس زیاد با زمین هستند (بهبود تعادل) و همچنین استفاده از مواد نرم در کف کفش می تواند مفید باشد و همچنین استفاده از الیاف نقره در ساختار کفش نیز می تواد به این مهم کمک کند.الیاف نقره خاصیت ضدمیکروبی دارد.
اما دسته دیگر، افراد دیابتی هستند که دچار زخم در کف پا می باشند اساس درمان با کفش ارتوپدی برای این افراد ،برداشتن وزن از نقاط آسیب دیده می باشد .
پیام بگذارید