پای مصنوعی

پای مصنوعی

پای مصنوعی-ادونس کلینیک

برخی از افراد با معلولیت متولد می‌شوند و برخی دیگر بخاطر بیماری یا حادثه برخی از اعضای بدن خود را از دست می‌دهند. این موضوع هر علتی که داشته باشد، بسیار دردناک است. قطع شدن پا زندگی انسان را با محدودیت‌های بسیار زیادی مواجه می‌کند. اما خوشبختانه طراحی پای مصنوعی و جایگزین کردن آن با پای از دست رفته می‌تواند بخش مهمی‌از این مشکلات را حل کند. این وسیله به اندازه‌ای کاربردی است که حتی بسیاری از افراد به کمک آن توانسته‌اند ورزش‌های سنگینی مانند دو یا کوهنوردی انجام دهند و حتی به قهرمانی برسند. این موضوع نشان از کاربردی بودن پروتزهای پای مصنوعی دارد. در این مقاله قصد داریم توضیحاتی درمورد این پروتز ارائه دهیم.

سر فصل‌های این مقاله

  1. پای مصنوعی 
  2. روش قالب گیری برای پروتز به چه صورت است؟
  3. کاربرد انواع پروتز پای مصنوعی
  4. پای مصنوعی سبک
  5. پای تک محوری و چند محوری
  6. پای پاسخ پویا
  7. پای میکروپروسسور
  8. پای مصنوعی پنجه کربنی
  9. قوی ترین و سبک ترین پای مصنوعی جهان

 

پای مصنوعی

پروتز پای مصنوعی یکی از ارزشمندترین ساخته‌های علم پزشکی است که می‌تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای عضو قطع شده مورد استفاده قرار گیرد. انسان به دلایل مختلف از قبیل بیماری دیابت، تصادف و سایر آسیب‌هایی که به اندام وارد می‌شود، ممکن است با مشکل قطع عضو مواجه شود. این موضوع علاوه بر محدودیت‌های حرکتی، فشارهای روحی زیادی را نیز به همراه خواهد داشت. بسیاری از افرادی که اعضای بدن خود را از دست می‌دهند به انزوا می‌رسند و دچار بیماری‌های روانی نیز می‌شوند!

با طراحی پروتز پای مصنوعی و انجام تمرین‌های متعدد به منظور آشنایی فرد با نحوه استفاده از آن، مشکلات بسیاری برای افراد معلول حل شد. به کمک چنین پروتزهایی آن‌ها می‌توانند بر بسیاری از محدودیت‌ها غلبه کنند و زندگی خود را از سر بگیرند.

 

روش قالب گیری برای پروتز به چه صورت است؟

 

پیش از نصب پروتز پای مصنوعی باید قالبگیری آن را انجام داد. این کار باعث می‌شود که قالب پروتز متناسب با بخش باقیمانده پا باشد. اگر اندازه آن کوچک‌تر باشد، ممکن است در پای فرد جای نگیرد یا باعث ایجاد فشار و درد هنگام حرکت شود. اگر هم بزرگ‌تر باشد، محکم نمی‌شود و مشکلاتی را ایجاد می‌کند. به همین دلیل پروتزها منحصر به هر شخص طراحی می‌شوند. یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، تجمع مایعات در بخش انتهایی عضو قطع شده است. این موضوع باعث تورم ناحیه می‌شود. پزشک باید ابتدا این تورم را از بین ببرد و سپس اقدامات لازم برای قالب گیری و ساخت پروتز را انجام دهد. پانسمان محکم، استفاده از جوراب‌های مخصوص برای منقبض کردن قسمت متورم و باندهای کشی بهترین راهکارها برای پیشگیری و درمان این ورم‌ها هستند. علاوه بر قالب، پزشک اندازه‌های مورد نظر برای پروتز را نیز محاسبه می‌کند. بعد از آن مراحل ساخت پروتز با استفاده از پرینت سه بعدی انجام خواهد شد. روند تولید پروتز نقش مهمی در راحتی و کیفیت آن ایفا می‌کند.

 

پای مصنوعی-ادونس کلینیک

 

 

کاربرد انواع پروتز پای مصنوعی

 

پروتز پای مصنوعی را بر اساس ویژگی‌های مختلفی که دارند، می‌توان به شکل‌های گوناگونی گروه بندی کرد. به عنوان مثال، اگر به به محل قرارگیری پروتز و محل قطع شدگی پا توجه کنیم، پاهای مصنوعی به دو گروه کلی پروتز بالای زانو و پروتز پای مصنوعی پایین زانو تقسیم می‌شوند. اجزا و قطعات موجود در این دو گروه پروتز پا کاملا با هم متفاوت هستند. ساختار هر پروتز منحصر به فرد و متناسب با نیاز معلولین است. از زمان قطع عضو تا طراحی و ساخت پروتز برای آن دو نوع کلی پروتز پا برای فرد استفاده می‌شود که در ادامه ویژگی‌های هر کدام را بررسی کرده‌ایم.

 

پای مصنوعی-ادونس کلینیک

 

پروتز موقت

پس از قطع عضو باید زمانی حدودی ۳ تا ۶ ماه به بدن فرصت داد تا محل زخم‌ها کاملا بهبود پیدا کنند و تغییر شکل لازم صورت گیرد. پس از این مدت فرد باید برای دوره‌های توان بخشی آماده شود. بیماران در این مدت می‌توانند از پروتز موقت استفاده ‌کنند. استفاده از این پروتزها در واقع برای آماده سازی فرد و بدن وی برای استفاده از نمونه‌های دائمی است. افرادی که کار خود را با پای مصنوعی موقت آغاز می‌کنند، راحت‌تر می‌توانند به مدل‌های دائمی عادت کنند و همچنین راه رفتن را سریع‌تر یاد می‌گیرند. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های پروتزهای موقت با دائمی، استفاده از مواد ارزان برای ساخت آن‌هاست.

 


 

مطالب تکمیلی و نمونه کار‌های ما را در اینستاگرام مشاهده کنید

 


 

پروتز دائمی

پس از پایان مدت زمان ۳ تا ۶ ماهه‌ی مقدماتی فرد برای استفاده از پروتز پای دائمی آماده است. پروتزهای دائمی‌با مواد گران‌تر و مقاوم‌تر ساخته می‌شوند. پای مصنوعی دائمی تنوع زیادی دارند. نوع مناسب با توجه کاربرد مورد نظر بیمار در قسمت پای او مشخص می‌شود. 

تولیدکنندگان تا حد امکان تلاش می‌کنند تا پروتزها ساختاری مشابه با عضو اصلی قطع شده داشته باشند. در پروتزهای دائمی، سوکتی وجود دارد که به کمک آن می‌توان پروتز را به باقیمانده اندام اصلی فرد متصل کرد. انواع مختلف پای مصنوعی دائمی عبارتند از؛

  • پروتز با مچ پای ثابت و پاشنه نرم  (scach)
  • پای الاستیک
  • پای تک محوره
  • پای چند محوره
  • پاهای پاسخ پویا
  • پروتزهای میکروپروسسور

نوع پای مصنوعی با توجه به نیاز بیمار و محدودیت‌های او تعیین می‌شود.

با توجه به تنوع بسیار زیاد در این نوع پروتز، ادونس کلینیک، سازنده انواع پروتز پای مصنوعی در ادامه نگاهی جامع به این گروه از اندام مصنوعی خواهد داشت. در ادامه ویژگی‌های انوع پای مصنوعی از جمله پنجه کربنی و پاهای مصنوعی سبک و... را بررسی کرده‌ایم.

 

پای مصنوعی سبک

 

یکی از مهم‌ترین مواردی که در طراحی و تولید پروتز پای مصنوعی باید به آن توجه داشت، شباهت آن به اندام واقعی است. پروتز باید از نظر شکل ظاهری، وزن و نحوه حرکت شبیه به اندام واقعی عمل کند. سنگین بودن وزن پروتزها در گذشته مشکلات و محدودیت‌های زیادی را برای افراد به همراه داشت. این موضوع باعث خستگی فرد و همچنین آسیب وارد شدن به قسمت قطع نشده اندام می‌شد. یکی از اصلی ترین دلایل در وزن سنگین پروتز پای مصنوعی استفاده از چوب و فلز در فرآیند ساخت بود.

برخلاف گذشته، امروزه اغلب افراد ترجیح می‌دهند تا پای مصنوعی سبک را استفاده کنند تا براحتی حرکت کند. پروتزهای سبک باعث رضایت معلولین می‌شوند و شباهت بیشتری به عضو واقعی دارند. این موضوع به خصوص برای افرادی که تجربه استفاده از پای واقعی را دارند (در سنین بالاتر به دلایل مختلف اندام را از دست داده‌اند)، اهمیت دارد. متریالی چون پلیمرهای متعدد و متدهای طراحی مانند پرینت سه بعدی باعث شده‌اند که امروزه تولیدکنندگان بتوانند پروتزهایی را تولید کنند که هم سبک باشد و هم از نظر ظاهری شباهت بسیاری به اندام اصلی داشته باشد.

 

پای مصنوعی سبک-ادونس کلینیک

 

پای تک محوری و چند محوری

در طراحی پاشنه پا برای پاهای مصنوعی می‌توان آن‌ها را به صورت چند محوری و تک محوری در نظر گرفت. در نوع تک محوری پا توانایی حرکت روی سطوح هموار و در جهت بالا و پایین را دارد. در مقابل، نوع چند محوری آن در جهت راست و چپ نیز حرکت می‌کنند و عملکرد آن‌ها روی سطوح ناهموار بهتر است. پای پروتز تک محور نسبت به چند محور ارزان‌تر است. این پروتزها در برابر پاهای scach هزینه بیشتری دارند.

پای پاسخ پویا

 

پای پاسخ پویا از بهترین نمونه‌های پروتز تولید شده برای پای مصنوعی به شمار می‌رود. این پروتز بسیار کاربردی انرژی را در حین فعالیت ذخیره و سپس آزاد می‌کند. نوع حرکت و سرعت پاسخگویی ساق پا و مچ به نحوه حرکت در این نوع پروتز بالا است و از مهم ترین نقاط مثبت آن به شمار می‌رود. یعنی شما می‌توانید به کمک این پروتز انواع مختلف حرکت‌هایی که با پای طبیعی انجام می‌دهید، را داشته باشید. این نوع پروتز پای مصنوعی برای افرادی مناسب است که قصد دارند با سرعت عمل بالاتر مسافت‌های طولانی‌تری را طی کنند. به عنوان مثال ورزشکاران می‌توانند از این نوع پروتزها استفاده کنند. همچنین معلولانی که می‌خواهند حرکت راحت‌تری داشته باشند، می‌توانند پای پاسخ پویا را انتخاب نمایند.

 

پای مصنوعی-ادونس کلینیک

 

پای میکروپروسسور

پای مصنوعی میکروپروسسور یا ریزپردازنده یا MPC یکی از بهترین انواع پروتز پا است. این پروتز با کمک سنسورهای قرار گرفته در مچ پا و دریافت اطلاعات از سایر اندام‌ها بر اساس الگوریتم‌های مختلف می‌تواند واکنش نشان دهد. استفاده از این نوع پروتز پا باعث می‌شود فرد در حین راه رفتن تعادل بهتری داشته باشد. در نهایت به کمک این موضوع می‌تواند روی سطوح مختلف راه برود.

 

پای مصنوعی پنجه کربنی

نیاز به کاهش وزن و سبکی پروتزهای تولید شده برای پا و همچنین افزایش استحکام آن‌ها باعث شد تا فیبرهای کربنی به دنیای تولید پروتز قدم بگذارند. فیبرکربنی زنجیره‌ای از اتم‌های کربن است که با قدرت و استحکام بسیار بالا به هم متصل می‌شوند. آن‌ها جزو سبک وزن‌ترین متریالی هستند که برای تولید پای مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تلفیق اتم‌های کربن و مایعات و گازهای ویژه از سال ۱۹۶۶ به مرور در صنایع مختلف و مخصوصا علم پزشکی مورد توجه قرار گرفت. استحکام در عین سبک بودن مهم‌ترین علت محبوبیت این متریال در صنعت بود. در حال حاضر، پروتز پای مصنوعی پنجه کربنی یکی از بهترین و سبک‌ترین انواع پروتز تولید شده در دنیا به شمار می‌رود. این محصول از انعطاف پذیری بسیار زیادی نیز برخوردار است. قدرت پای مصنوعی پنجه کربنی به اندازه ایست که اغلب دونده‌های مشهور دنیا که با مشکل قطع پا مواجه هستند، از این نوع پروتز استفاده می‌کنند.

 

پای مصنوعی پنجه کربنی-ادونس کلینیک

 

قوی‌ترین و سبک‌ترین پای مصنوعی جهان

علم پزشکی و تولید پروتزهای مصنوعی مانند تمام علوم دیگر دنیا هر روز در حال تغییر و پیشرفت است. نمونه بارز این پیشرفت‌ها را می‌توان در طراحی قوی‌ترین و سبک‌ترین پای مصنوعی جهان مشاهده کرد. این پای مصنوعی که با مدلسازی پای بیمار و پرینت سه بعدی تولید شده است، Exo-Prosthetic نام دارد. در طراحی و ساخت این پای مصنوعی از تیتانیوم متخلخل استفاده شده است.

 

پروتز پنجه پا چیست؟

پروتز پنجه پا یکی از انواع بسیار زیاد پروتزهای پا است. به کمک پروتز پنجه پا می توان قسمت قطع شده از پا را جایگزین نمود. زمانی فرد می تواند از این پروتز استفاده کند که مچ پای خود و انگشتانش را به طور کامل از دست داده باشد. در صورتی که فرد دچار قطع عضو از مچ پا شده باشد با استفاده از پروتز پنجه پا مجددا می تواند قدم بردارد. همچنین در صورت استفاده از این پروتز، فرد می تواند از کفش های معمولی و عادی استفاده کند. مهمتر از همه این است که فرد می تواند با پای برهنه نیز قدم بردارد. پروتز پنجه پا را می توان از مواد مختلف تهیه کرد. به طور مثال می توان به کمک چوب، پلاستیک، اورتان، تیتانیوم، فیبرهای کربنی و فایبرگلاس این پروتز را تهیه کرد.

امروزه پروتز پنجه پا را در شکل های مختلف و متفاوت می سازند. به طور مثال پروتز پنجه پا می تواند پویا و سبک باشد. همچنین می تواند به گونه ای طراحی و ساخته شود که قابلیت ذخیره انرژی را داشته باشد. از جمله ویژگی هایی که امروزه در پروتزهای پنجه پا دیده می شود می توان به وجود قابلیت تنظیم ارتفاع پاشنه اشاره کرد. افراد به دلایل مختلف ممکن است از پروتز پنجه پا استفاده کنند. به طور مثال یک نفر ممکن است در اثر تصادف یا قطع عضو مجبور به استفاده از پروتز پنجه پا باشد. در حالی که شخص دیگری به صورت مادرزادی مشکل دارد و نیازمند استفاده از این پروتزها است.

همچنین به خاطر داشته باشید نوع پروتز پنجه پا با توجه به سن فرد، نوع و میزان فعالیت او متفاوت خواهد بود. وقتی یک شخص به هر دلیلی نیاز به قطع عضو پیدا می کند، این مهم است که کجا و چگونه باید این عمل انجام شود. در صورتی که پزشک متخصص و مجرب این کار را انجام ندهد ممکن است زندگی آینده فرد تحت تاثیر قرار بگیرد. جراح باید به گونه ای آمپوتاسیون را انجام دهد که اندام قطع عضو شده بعدا توانایی تحمل وزن بیمار را داشته باشد. اگر این طور نباشد؛ عضو آسیب دیده مداوم و مکررا زخم خواهد شد. بنابراین شخص قادر به ادامه زندگی خود به صورت عادی نخواهد بود. بنابراین جراح، استخوان قسمت قطع شده را به خوبی می ساید تا موجب بروز فشار و ساییدگی در پوست نگردد. به طور کلی باید بگوییم اگر فرایند آمپوتاسیون به خوبی انجام گیرد؛ فرد می تواند از پروتزهای مختلف پا استفاده کند.

 

جنس پروتز پنجه پا

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم پروتز پنجه پا را به کمک مواد مختلف تهیه می کنند. از جمله این مواد می توان به چوب، پلاستیک، اورتان، تیتانیوم و فایبر گلاس اشاره کرد. امروزه به طور عمده پروتز پنجه پا و دیگر پروتزهای مورد نیاز بشر را به کمک فیبرهای کربنی تولید می کنند. پروتز پنجه پا رفتار طبیعی پا را به طور دقیق تقلید خواهد کرد. با این وجود، کاربر می تواند در صورت استفاده از این پروتز به زندگی خود به صورت کاملا عادی ادامه دهد. مناسب ترین پروتز پنجه پا، پروتزی است که سبک باشد. اما در حال حاضر به کمک تکنولوژی، ویژگی هایی به پروتزهای تولید شده اضافه می کنند که موجب افزایش قیمت و پیچیدگی در کنترل آن ها می شود.

علاوه بر موارد ذکر شده که موجب افزایش قیمت و هزینه تمام شده پروتز پنجه پا نیز می شوند. برای تهیه پروتز پنجه پا مهمترین ویژگی این است که پروتز استفاده شده بتواند وزن بیمار را به خوبی تحمل کند. پروتز پا انواع مختلف و متعددی دارد. از جمله این پروتزها می توان به پروتز پنجه پا غیر فعال اشاره نمود. در ساخت این پروتز از لاستیک استفاده می کنند. دلیل این امر این است که قسمت هایی که نیازمند انعطاف هستند و باید تغییر شکل داشته باشند را به کمک لاستیک طراحی می کنند. در واقع لاستیک به واسطه انعطاف بالایی که دارد کمک می کند پا بتواند عملکردهای سابق خود را داشته باشد.

 نوع دیگر پروتز پنجه پا، نوع متحرک است. این پروتز پاشنه نرم داشته و زبانه آن متحرک است. نوع دیگری از پروتز پنجه پا که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد؛ پروتزهای کربنی هستند. پروتز پنجه پا کربنی از نظر عملکرد بسیار شبیه به پای انسان است. پروتز پنجه کربنی به دلیل این که از حرکات پای انسان الگوبرداری می کند موجب حرکت بدون لنگش خواهد شد. در واقع حرکت و گام برداشتن با این پروتزها کاملا طبیعی است. برای ساخت این نوع پروتز از فیبر کربن استفاده می کنند. فیبر کربنی ویژگی های خاصی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد. پروتز پنجه پا ساخته شده از فیبر کربن درست مانند یک فنر عمل می کند. در نتیجه، این حرکت فنر مانند به تدریج موجب بهبود حرکات عضلات می شود. در نهایت این عمل موجب می شود فرد احساس خستگی کمتری داشته باشد. نکته دیگر در خصوص این پروتزها این است که وزن آن ها در مقایسه با پروتزهای قدیمی خیلی کمتر است.

بنابراین در صورت استفاده از پروتز پنجه پا کربنی، بیمار سنگینی پروتز را احساس نمی کند. با توجه به جنس به کار رفته برای ساخت این نوع پروتز دوام و استحکام بالایی خواهد داشت. در نتیجه طول عمر مفید این پروتز بسیار زیاد است. همچنین این پروتزها از انعطاف خیلی بیشتری نسبت به انواع قدیمی برخوردار هستند. این نوع از پروتزها همچنین به فرد کمک می کنند تا در زمین های ناهموار و دارای شیب به خوبی گام برداشته و آسیب نبینند. علاوه بر موارد ذکر شده در بالا پروتز پنجه پا کربنی فشار وارد شده به پای سالم را کاهش می دهد. با این وجود از بروز آسیب در پای سالم کاربر جلوگیری به عمل خواهد آورد.

 

برای اطلاع از قیمت پای مصنوعی کلیک کنید

 

پای مصنوعی برای دیابتی ها

یکی از پرسش هایی که خیلی از ما پرسیده می شود استفاده پای مصنوعی برای دیابتی ها است، درباره استفاده نمودن از اندام مصنوعی برای این گروه از اشخاص پرسش های زیادی وجود دارد، تصمیم گرفتیم تا در این مطلب از سایت ادونس کلینیک درباره جزئیات مربوط به پای مصنوعی برای دیابتی ها توضیح دهیم، پس اگر شما یا یکی از بستگانتان پرسش هایی دارید توصیه می کنیم حتما تا آخر این مطلب با ما باشید.

محافظه کارانه ترین درمان برای دیابتی هایی که مشکلاتی مانند زخم یا بقیه مشکلات فشاری دارند، استفاده نمودن از کفش پای دیابتی است. این گونه از کفش ‌ها به گونه ‌ای طراحی شده ‌اند که دیابتی نوروپاتیک وزن خود را به خوبی بر روی کف پای خود تحمل کند. این عدم حساسیت در سطح کف پا توسط دیابتی است که مانع از تحمل وزن متناسب او می شود و در آخر منجر به زخم می شود.

طبق مطالعه، بیمارانی که پایی بدون هیچ احساس و زخم فشاری در کف پای خود دارند، در 95 درصد موارد، پتانسیل انجام دادن عمل عصب سورال را ندارند. تحریک ناپذیری ماهیچه های کوچک پا به علت نوروپاتی منجر به بد شکلی پا و توزیع نامناسب وزن و در نتیجه نکروز فشاری پوست بی حس کننده می شود. وقتی که آسیب به پا گسترده تر است و نمی توان آن را به گونه محافظه کارانه درمان کرد، امکان دارد قطع عضو با جراحی یا بدون جراحی ترمیمی عروقی انجام شود.

مبتلا شدن به دیابت می تواند خطر زخم پا و قطع عضو را زیادتر از قبل کند. احتمال این آسیب بیشتر است اگر:

  • شما زمان زیادی است که دیابت دارید
  • سطح گلوکز خون شما برای زمان طولانی خیلی بالا بوده است
  • سیگار می کشید، سیگار سبب کم شدن جریان خون در پاهای شما می شود، زخم ها به آرامی بهتر می شوند.
  • شما غیر فعال هستید.

 

پای مصنوعی برای دیابتی ها - ادونس کلینیک

 

اگر پای دیابتی شما زخمی ایجاد کند و به هیچ عنوان درمان نشود، می تواند منجر به عفونتی به اسم استئومیلیت در درون بدن یا استخوان شود. تشخیص زود هنگام برای اطمینان از درمان موثر و کم شدن احتمال قطع عضو احتیاج است. مراقبت غلط از پای دیابتی می تواند احتمال قطع عضو را زیادتر کند چون همان گونه که می دانید قطع عضو پانزده برابر بیشتر در اشخاص مبتلا به دیابت رخ می دهد و بعد از آن ملزوم به استفاده نمودن از پای مصنوعی هستید.

عوارض دیابت معمولا توانبخشی پروتزی را برای شخص جدید قطع عضو دیابتی هم پیچیده می کند، مشکلات شایع عبارت است از ایسکمی و یا نوروپاتی در اندام قطع شده.

قدرت، اختلال بینایی، مشکلات تعادل و تمایل به از سرگیری یک سبک زندگی فعال جزو شناسه هایی هستند که تعیین می کنند که آیا بیمار واقعاً می تواند از یک عضو مصنوعی بهره مند شود یا نه.

یک رویکرد این است که زمانی که زخم به مقدار کافی بهتر شده باشد و همه مشکلات مثل عفونت کاملا برطرف شده است، عضو آماده سازی یا آموزشی ارائه شود. عضو مقدماتی وسیله ای نسبتا ساده و کم هزینه است که تیم توانبخشی را قادر می سازد پتانسیل حرکت بیمار را کاملا ارزیابی کند. وقتی که قدرت شخص قطع عضو برگشت و دیابت تحت کنترل معقول قرار گرفت، انتقال به پروتز قطعی حالا می تواند شروع شود.

وزن سبک، دوام و سهولت استفاده نمودن از ویژگی های اصلی پاهای مصنوعی برای مریضان دیابتی است. از آنجایی که زخم‌ ها و عفونت ‌ها در اندام ‌های غیر حساس به ‌طور مداوم رخ می ‌دهند، طراحی بهینه سوکت و آستر های متناسب برای موفقیت در انجام پروتز حیاتی هستند.

سوکت های انعطاف پذیر و پویا به جلوگیری از فشار بیش از حد بر روی پوست حساس یا مناطق عصبی و برجستگی های استخوانی کمک می کند. آستر های ژل به کم کردن اصطکاک و تحریک پوست و زیاد شدن تحمل نیروهای درون سوکت کمک می کنند.

برای اشخاص قطع عضو دیابتی بالای زانو، اغلب یک جزء سبک وزن زانو که درجه بالایی از ثبات را ارائه می‌ کند، تجویز می ‌شود. طرح‌ های چندین مرکزی، انتخابی مکرر هستند و بعضی از آنها از یک وسیله قفل برای جلوگیری از کمانش زانو در زمان ایستادن استفاده می‌ کنند.

به جهت پیشگیری از ایجاد شدن زخم روی پای اشخاص دیابتی نکاتی با اهمیت بالا هست که بایستی به آنها به‌ صورت مخصوصی دقت کنید و با رعایت نمودن این نکات به‌ صورت منظم از ایجاد شدن زخم و التهاب جدید روی پاها جلوگیری کنید اشخاص دیابتی بایستی هر روز پاهای خود را بررسی کنند.

هر روز پا را از نظر تاول، بریدگی و قرمزی حساسیت یا تورم احتمالی کاملا چک کنند و خوبتر است که پای خود را روزانه یک بار با آب ملایم (داغ نباشد، سرد نباشد) بشویید.

بعد از شست و شوی پاها با آهستگی کامل پاهای خود را خشک کنید. استفاده نمودن از لوسیون یا کرم ‌های مرطوب‌ کننده ضد حساسیت به جهت مرطوب کردن پوست را به هیچ عنوان فراموش نکنید. پوست بایستی نرم و مرطوب بماند از خشک نگه‌ داشتن پوست جدا خودداری کنید چون که خشکی پوست سبب ایجاد ترک و در پایان نفوذ باکتری می ‌شود.

 

جدیدترین پای مصنوعی در ایران - ادونس کلینیک

 

جدیدترین پای مصنوعی در ایران

جدیدترین پای مصنوعی در ایران به علت ویژگی هایی که در ساخت آن رعایت شده است، توانسته به یکی از محبوب ترین انواع پای مصنوعی پا در ایران تبدیل شود. این ویژگی ها عبارتند از:

1- استفاده نمودن از متدهای هوشمندسازی

یکی از ویژگی هایی که بعضی پاهای مصنوعی جدید در ایران دارند، هوشمندی است. پاهای مصنوعی هوشمند خدمات بسیاری به کاربر خود ارائه می دهند و به او کمک می کنند تا بتواند بر روی سطوح متفاوت راه برود؛ بدون آنکه مشکل و سختی زیادی را در هنگام راه رفتن تجربه کند.

2- استفاده نمودن از متریال های با دوام

پاهای مصنوعی که با متریال های مدرن، بروز و مقاوم ساخته می شوند، دوام بالایی داشته و به آسانی، و در اثر استفاده های طولانی، سبب آسیب نمی شوند. برای ساخت پاهای مصنوعی با این مشخصات بایستی به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح و معتبر در کشور مراجعه کرد.

3- استفاده از فناوری های روز دنیا

در ساخت پروتزهای نوین و مدرن، از آخرین فناوری های روز دنیا استفاده می کنند. این پاهای مصنوعی، قادرند خیلی از نیازهای کاربر خویش را برآورده کنند و به او کمک کنند تا بتواند با داشتن یک پای مصنوعی، به روال معمولی زندگی اش برگردد.

 

لزوم انجام دادن فیزیوتراپی بعد از نصب نمودن پای مصنوعی

برای تقویت پاها و سیستم قلبی عروقی، به علت یادگیری راه رفتن راحت با اندام جدید قطعا به یک برنامه توانبخشی احتیاج دارید؛ با پزشکان از نزدیک همکاری خواهید کرد تا یک گونه برنامه توانبخشی ایجاد نمایید. بخش زیادی از این برنامه این است که پای سالم شما در فرم متناسب باشد و با عضو جدید سازگار شوید. 

 

فیزیوتراپی بعد از نصب پای مصنوعی - ادونس کلینیک

 

نحوه نظافت و نگهداری از‌ پا مصنوعی

یکی از مواردی که بیماران بایستی به آن توجه کنند، شستشوی همیشگی مکان آسیب ‌دیده است. عضو قطع شده را هر شب بشورید و با یک دستمال خشک کنید و از ژل لاینر استفاده نمایید. رسوبات صابونی امکان دارد منجر به تحریک پوستی در مکان اتصال به پای مصنوعی شود.

بخش داخلی پای مصنوعی هم بایستی در بازه‌ های زمانی کوتاه ‌مدت شسته شود تا از جمع شدن باکتری و جرم در این منطقه کاملا جلوگیری کنید. استفاده نمودن از جوراب‌ های طبی تمیز هم می ‌تواند به کم شدن آلودگی مکان آسیب دیده کمک کند.

در هر صورت بایستی به این موضوع توجه داشت که این تغییر بزرگ در زندگی، احتیاج به هماهنگی و توجه بیشتری از طرف بیمار و خانواده بیمار دارد و مدت زمانی لازم است تا این هماهنگی به‌ گونه کامل صورت بگیرد.

 

جمع بندی

با توجه به اطلاعات موجود در این مقاله دریافتید که تنوع در پروتزهای پای مصنوعی بسیار زیاد است. نکته حائز اهمیت انتخاب پروتزی است که با شرایط بدن بیمار تناسب داشته باشد. بعد از انتخاب نوع آن، باید به کیفیت دقت کرد. ساخت پروتز شامل فرایند پیچیده‌ای است و به دستگاه‌های منحصر به فرد و پیشرفته نیاز دارد. به همین دلیل لازم است که از بهترین مرکز برای قالب‌گیری، طراحی و تولید پای مصنوعی کمک بگیرید.

طراحی، قالب گیری و ساخت پروتز پا مطابق با ساختار بدن فرد از مهم‌ترین گام‌هایی است که باید به آن توجه ویژه داشت. گروه آرتوز و پروتز سلیمانی در کلینیک ادونس، تولیدکننده و ارائه دهنده انواع کفش‌های طبی و پروتز پای مصنوعی با بهترین جنس و قیمت مناسب هستند. برای دریافت مشاوره و برقراری ارتباط با این مجموعه می‌توانید از راه‌های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده کنید.



پرسش و پاسخ
پرسش خود را مطرح نمایید

با ما در تماس باشید
آدرس

تهران-خیابان قائم مقام فراهانی ، روبروی بیمارستان تهران کلینیک ،نبش کوچه چهارم،ساختمان پزشکان 179 ،پلاک 145، طبقه همکف ،واحد1

ایمیل

Soleymani_Behnam@yahoo.com