در این مقاله به معرفی روش های درمانی پای پرانتزی خواهیم پرداخت. امید است این مطلب برای خواننده مفید باشد.
عارضه پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان، مشکلات زیادی به وجود می آورد؛ از جمله احساس درد و مشکل در راه رفتن. این عارضه دلایل مختلفی می تواند داشته باشد و نکته مهم در مورد آن تشخیص و درمان به موقع است. یکی از روشهای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، عمل جراحی است؛ اما پزشکان سعی می کنند ابتدا با روش های دیگری مانند فیزیوتراپی، ورزش های اصلاحی و لیزر درمانی این مشکل را حل کنند.
درمان پای پرانتزی
آیا میشود بدون جراحی پای پرانتزی را اصلاح کرد؟
برای خرید دمپایی هالوکس والگوس کلیک کنید
نوع و درجه پرانتزی بودن پا
سن بیمار
علت بروز پای پرانتزی
برای درمان پای پرانتزی خفیف از چه روش هایی می توان استفاده کرد؟
پای پرانتزی درجات مختلفی دارد و طیفی از خفیف تا شدید را شامل می شود. برای درمان پای پرانتزی خفیف نیازی به جراحی های سخت نیست و می توان بدون جراحی نیز به درمان پرداخت. از جمله روش های درمان پای پرانتزی خفیف مصرف مکمل هاست.
پای پرانتزی می تواند به دلیل کمبودی در بدن اتفاق بیفتد. در بسیاری از موارد ممکن است پای پرانتزی نتیجه کمبود ویتامینی در بدن باشد. از جمله ویتامین های مهم در ایجاد این بیماری ویتامین D است. بنابراین رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها مخصوصا ویتامین D و مصرف مکمل ها می تواند در بهبود پای پرانتزی بسیار موثر باشد.
از دیگر روش های درمانی برای پای پرانتزی خفیف استفاده از بریس و کفش طبی است. استفاده از بریس با قرار دادن پاها در شکل مناسب و یکدست می تواند در کاهش درد و بهبود پای پرانتزی موثر واقع شود. ماساژ درمانی و ورزش درمانی در بهبود پای پرانتزی خفیف بسیار موثر است.
یکی از ورزش هایی که انجام آن می تواند به بهبود این مشکل منجر شود تمرینات تقویتی پا، تمرین ابداکتور و انجام تمرینات کششی است. در همه این ورزش ها برای اثربخشی می بایست تداوم و تکرار وجود داشته باشد. یوگا و پیلاتس نیز با افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات پا در تسریع درمان پای پرانتزی خفیف بسیار موثر واقع می شوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اصلاح پای پرانتزی به سایت دکتر بهنام سلیمانی مراجعه کنید
درمان پای پرانتزی در بزرگسالان
برخلاف نوزادان و کودکان که با رشد آنها ساختار و شکل کلی زانوها به مرور اصلاح می گردد و در اغلب مواقع بدون حرکات ورزشی قوس زانو برطرف می شود، در بزرگسالان این چنین نیست. با توجه به اینکه بدن بزرگسالان رشد کرده و استخوان ها شکل گرفته اند، در نتیجه روش های درمان کمی متفاوت است. علاوه براین، در سنین بزرگسالی بروز آرتروز و ساییدگی غضروف از دلایل رایج برای بروز این مشکلات می باشد که درمان آن نیاز به استفاده از مکمل های غذایی، دارو و جراحی دارد.
برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان با توجه به علت و نوع بیماری روش هایی از قبیل انجام حرکات ورزشی، استفاده از دارو، جراحی و پوشیدن کفش های طبی تجویز می گردد. لازم به ذکر است که استفاده از زانو بندهای بریس در سنین بزرگسالی کاربرد زیادی نداشته و تاثیر مناسبی بر روند درمان نخواهند داشت.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در کودکان و بزرگسالان مشاهده شود، پای پرانتزی است. پای پرانتزی به طور خلاصه به معنی همتراز نبودن زانوها است؛ به این ترتیب که بیمار هنگام ایستادن نمی تواند زانوها یا مچ پاها را باهم تماس دهد. اگرچه در اکثر موارد پای پرانتزی در سنین کودکی شناسایی شده و روند درمان آن شروع می شود؛ اما ممکن است افراد در بزرگسالی نیز با این مشکل مواجه شوند. پای پرانتزی می تواند مشکلات زیادی برای بیمار به همراه داشته باشد؛ برای مثال چنین بیمارانی در راه رفتن مشکل دارند یا در مفاصل پاهای خود به ویژه مفصل ران احساس درد می کنند. درمان پای پرانتزی در بزرگسالان اهمیت زیادی دارد؛ زیرا در صورت درمان نشدن می تواند به آرتریت پیش رونده زانو ختم شود. در این مقاله قصد داریم درمان پای پرانتزی در بزرگسالان را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
علت پای پرانتزی چیست؟
عارضه پای پرانتزی ممکن است از دوران جنینی آغاز شود و به دلیل کمبود فضای قرار گیری جنین در رحم مادر رخ دهد. با این حال شاهد این عارضه در سنین بزرگسالی هم هستیم؛ به همین دلیل پای پرانتزی می تواند دلایل دیگری مانند بیماری بلانت (رشد غیر متقارن ساق پا)، کمبود برخی ویتامین ها و متعاقب آن نرمی استخوان، عفونت، تومور، چاقی و اضافه وزن، بیماری پاژه، آرتروز و... داشته باشد. علت پای پرانتزی هر چیزی که باشد، نکته مهم تشخیص و درمان به موقع آن است.
برای دریافت اطلاعات و خرید : پد جورابی هالوکس والگوس
درمان پای پرانتزی در بزرگسالان بدون جراحی
همان طور که گفتیم پای پرانتزی در بزرگسالان مشکلات زیادی برای آنها به وجود می آورد؛ از این رو باید در اسرع وقت برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان اقدامات درمانی لازم صورت بگیرد. در مواردی که مشکل پای پرانتزی در بزرگسالان بسیار پیشرفته باشد و هیچ درمانی نتواند آن را اصلاح کند، پزشک از عمل جراحی برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان استفاده می کند. اما در اکثر مواقع پزشک ترجیح می دهد ابتدا روش های درمانی دیگری را امتحان کند. از روش های درمان پای پرانتزی بدون عمل جراحی، می توان به درمان به کمک ورزش و انجام حرکات ورزشی، درمان با حرکات فیزیوتراپی، استفاده از کفی و کفش طبی مناسب، درمان از طریق ماساژ درمانی و درمان با لیزر اشاره کرد. این نکته را در نظر بگیرید که درمان پای پرانتزی بدون عمل جراحی بیشتر در کودکان و سنین پایین امکان پذیر است.
درمان پای پرانتزی در بزرگسالان با ورزش
برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، پزشک زمانی از عمل جراحی استفاده می کند که مشکل بیمار بسیار پیشرفته باشد؛ زیرا عمل جراحی یک درمان تهاجمی است و اکثر بیماران ترجیح می دهند بدون انجام عمل جراحی درمان شوند. بنابراین در ابتدا پزشک سعی می کند تا حد امکان با انجام حرکات ورزشی و اصلاحی و با کمک فیزیوتراپی این مشکل را حل کند. تمرینات ورزشی برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، بهتر است حتما زیر نظر یک متخصص طب فیزیکی انجام شود تا آسیب بیشتری به مفاصل بیمار وارد نشود. تمرینات پیلاتس، تمرینات کششی و یوگا نیز می توانند در رفع مشکل پای پرانتزی کمک کننده باشند. این ورزش ها علاوه بر اصلاح پای پرانتزی، به تقویت کل بدن و افزایش تعادل بدن کمک می کنند و حتی با تقویت عضلات و مفاصل پا از بروز پای پرانتزی تا حد زیادی پیشگیری می کنند.
درمان پای پرانتزی در بزرگسالان با لیزر
گفتیم که برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان روش های درمانی مختلفی وجود دارد؛ این روش ها شامل حرکات ورزشی، فیزیوتراپی، ماساژ درمانی، استفاده از کفی کفش مناسب و جراحی بودند. از آنجایی که در افراد مبتلا به پای پرانتزی، ساختار اسکلت بندی بدن صحیح نیست؛ در نتیجه همین امر باعث درگیری بافت نرم پاها شده که نتیجه آن احساس درد شدید در پاها و مفاصل آن است. اکثر افراد بزرگسالی که با مشکل پای پرانتزی مواجه هستند از این درد شکایت می کنند. به همین دلیل پزشکان به دنبال راهکاری هستند که درد این افراد را کاهش دهند؛ یکی از بهترین روشهای کاهش درد آنی، روش لیزر درمانی است. دیده شده است که بیماران بعد از سپری کردن 5 جلسه لیزر درمانی، از شر درد مفاصل خود رها شده اند. البته لیزر درمانی در کنار سایر روش های درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، مانند فیزیوتراپی و حرکات ورزشی انجام می شود.
حرکات ورزشی مناسب برای درمان پای پرانتزی
یکی از بهترین روش های اصلاحی که به روند درمان پای پرانتزی کمک می کند انجام حرکات ورزشی استاندارد می باشد که می تواند روند درمان را بهتر کند. البته دقت داشته باشید که تمرین و حرکات ورزشی برای تقویت زانو و عضلات پا باید زیر نظر افراد حرفه ای و متخصص در این زمینه صورت گیرد. در نتیجه پیشنهاد می کنیم از انجام تمرین های خودسرانه خودداری کنید چون ممکن است نتیجه عکس در روند درمان ایجاد کنند. از بهترین حرکات ورزشی مناسب برای درمان پای پرانتزی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
انجام حرکات کششی
-
استفاده از غلتک
-
اسکات
-
پیلاتس
-
یوگا
برای مشاهده فیلم های انجام حرکات ورزشی اصلاحی برای درمان پای پرانتزی کلیک کنید.
به عنوان مثال از بهترین تمرین ها و حرکات ورزشی برای درمان پرانتزی بودن پا می توان به مورد زیر اشاره کرد:
- روی زمین بنشینید و پاها را دراز کنید. پای چپ را جمع کنید و در پشت ران پای راست به صورت ضربدری قرار دهید. برای تسهیل این حرکت بهتر است زانوی پای چپ را با دست خود بگیرید. این حرکت را به مدت 20 تا 60 ثانیه انجام دهید و سپس جای دو پا را با هم عوض کنید.
- به پهلو دراز بکشید و یکی از پاها را جمع و دیگری را دراز کنید. پایی که در حالت دراز کشیده قرار دارد را به بالا حرکت دهید تا کشش را در عضلات ران احساس کنید. 20 تا 60 ثانیه در این حالت قرار بگیرید و پس از استراحت کوتاه جای دو پا را با هم عوض کنید.
برای دریافت اطلاعات و خرید : کفش ارتوپدی
درمان پای پرانتزی با لیزر به چه صورت است؟
پای پرانتزی عوارض بسیاری دارد که تحمل آن برای بیمار دشوار است. از جمله عوارض آن می توان به درد و التهاب، تورم و نیز تخریب استخوان پا و غیره اشاره کرد. با لیزر درمانی می توان این عوارض را به میزان قابل توجهی کاهش داد. با کاهش عوارض پای پرانتزی از طریق درمان لیزری می توان در تسریع روند درمان کمک کرد.
در واقع تاثیر بسیار درمان پای پرانتزی با لیزر به این صورت است که لیزر می تواند درد آنی را کاهش دهد و بنابراین در طی جلسات لیزر و کاهش قابل توجه درد می توان به ادامه روند درمان با استفاده از روش های دیگر همچون ورزش، فیزیوتراپی و غیره پرداخت. انجام لیزر درمانی با هدف ترمیم عضلات پا حتما باید انجام شود.
درمان پای پرانتزی با دستگاه
برای درمان پای پرانتزی لازم است ابتدا به فاکتورهای متعددی از قبیل سن بیمار و همچنین درجه و فاصله بین پاها توجه داشت. در شرایطی که میزان فاصله بین پاها زیاد می باشد و بیمار دوران کودکی را پشت سر گذاشته است، یکی از بهترین راهکارها درمان پای پرانتزی با دستگاه می باشد. در این روش به منظور بهبود ساختار و شکل کلی پاها جراحی های مختلفی صورت گرفته و علاوه براین از کفش های طبی مخصوص برای بهبود روند درمان استفاده میشود.
درمان پای پرانتزی بزرگسالان که اغلب به دلیل بروز بیماری هایی همچون آرتروز می باشد، با کمک دستگاه های مخصوص انجام شده و همزمان فعالیت ها و حرکات مخصوص توسط فیزیوتراپ ارائه میشود. پس از انجام حراجی های مختلف از قبیل استئوتومی، لازم است فرد بیمار از کفش های طبی و زانوبندهای مخصوص برای مدتی استفاده نماید که کیفیت این تجهیزات و کفش ها تاثیر بسیار بالایی بر روند بهبود فرد خواهد داشت.
گروه آرتوز پروتز سلیمانی یکی از پیشرفته ترین مجموعه ها در ارائه خدماتی همچون درمان پای پرانتزی با دستگاه و فیزیوتراپی بوده و متناسب با ویژگی های بدن فرد زانوبند و کفش های مخصوص ارائه می گردد.
درمان پای پرانتزی با فیزوتراپی
در انتخاب روش های مناسب برای درمان پرانتزی بودن پا لازم است ابتدا به چند مورد بسیار مهم توجه شده و بر همین اساس بهترین شیوه انتخاب گردد. از جمله موارد مهمی که در انتخاب روش درمان این مشکل لازم است به آن توجه شود عبارتند از:
- سن بیمار
- علت بروز بیماری
- درجه و شدت پرانتزی بودن پاها
با توجه به موارد فوق، کودکانی که اغلب به دلیل کم بودن فضای داخل رحم مادر در دوران جنینی دارای پاهای پرانتزی هستند، با انجام حرکات ورزشی و پشت سرگذاشتن جلسات فیزیوتراپی می توانند بر این بیماری غلبه کنند. درمان پای پرانتزی با فیریزوتراپی به فرد کمک می کند تا با انجام حرکات ورزشی و کششی مداوم استخوان های در حال رشد را به شکل مناسب تغییر حالت دهند. علاوه بر انجام حرکات ورزشی کششی، برای درمان پای پرانتزی با فیزوتراپی همچنین از غلتک و ابزارهای مخصوص از قبیل اسکات استفاده میشود که به تسریع روند بهبود سلامتی فرد کمک زیادی خواهد کرد.
نکته بسیار مهم در انجام حرکات ورزشی و کششی که منجر به بهبود پرانتزی بودن پاها می گردند، انجام این فعالیت ها زیر نظر متخصصین فیزیوتراپی می باشد. توجه داشته باشید که انجام حرکات به صورت خودسرانه می تواند حالت زانو و پاها را تغیر داده و فشار زیادی به آنها وارد نموده و مشکل را بزرگتر کند. همچنین لازم به ذکر است که برای درمان پاهای پرانتزی در سنین بزرگسالی، ممکن است فیزیوتراپی به تنهایی نتیجه مطلوبی نداشته و نیاز به جراحی نیز ضروری باشد. در واقع در سنین بزرگسالی تلفیقی از دو روش جراحی و استفاده از دستگاه و فیزیوتراپی به صورت همزمان انجام میشود.
کلینیک آرتوز و پروتز سلیمانی با بهره مندی از متخصصین با تجربه در زمینه درمان بیماری هایی از قبیل آرتروز و پرانتزی بودن پا آماده ارائه خدمات مختلف در این حوزه می باشد. این مجموعه بعد از بررسی علت بروز پای پرانتزی و سن بیمار و انجام آزمایشات متعدد، درمان پای پرانتزی با دستگاه، استفاده از کفش طبی، زانوبند و جراحی را انجام می دهد. برای اطلاع از خدمات این مجموعه و دریافت نوبت مشاوره و ویزیت می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده کنید.
مطالب تکمیلی و نمونه کارهای ما را در اینستاگرام مشاهده کنید
روش جدید درمان پای پرانتزی چیست؟
در درمان پای پرانتزی بسته به شدت بیماری می توان روش های درمانی مختلف را به کار برد و برای انتخاب بهترین روش به مشورت با پزشک نیاز است. در جدیدترین روش درمان پای پرانتزی از جراحی هایی استفاده می شود که معایب جراحی سنتی را ندارند.
در جراحی های سنتی از وج فلزی استفاده می شد که روند بهبود بیمار بسیار طول می کشید و در آن احتمال جوش نخوردن استخوان ها بالا بود. اما در روش جدید درمان پای پرانتزی این معایب وجود ندارد و از سیستم های جدیدی استفاده می شود که پلاک های مخصوص هر بیمار متناسب با شکل استخوان آن شکل گرفته و در پای بیمار جا می گیرد. جوش خوردن سریع استخوان ها از دیگر مزایای این روش درمانی جدید می باشد.
تشخیص پای پرانتزی
6 علت شکل گرفتن پای پرانتزی
بیشتر بدانیم از: علت درد کف پا در کودکان
وزن زیاد جنین در رحم مادر
آرتروز در بزرگسالان
ساییدگی غضروف
کمبود ویتامین D
جوش خوردن نادرست استخوان پس از شکستگی
پس از شکستگی پا و گچ گرفتن نادرست آن، این احتمال وجود دارد که پا به صورت پرانتزی شکل بگیرید. در صورت رخ دادن این مشکل با توجه به تشخیص پزشک ممکن است با ورزش یا جراحی زانوها اصلاح شوند.
اصلاح الگوی راه رفتن با استفاده از کفش طبی مخصوص
بیماری بلانت یا نرمی استخوان
درجات پای پرانتزی
ورزش برای پای پرانتزی
برای دریافت اطلاعات و خرید : فروشگاه کفش طبی زنانه تهران
آیا پای پرانتزی با افزایش سن بدتر میشود؟
آیا آرتروز باعث ایجاد پای پرانتزی میشود؟
سلام اگر پای پرانتزی به صورت ارثی منتقل شود چگونه میتوان جلوگیری کرد برای کودکان
سلام .دفورمیتی پای پرانتزی در هر سنی وجود داشته باشد باید کنترل و برطرف شود چون باعث فرسایش و عوارض جبران ناپذیری خواهد شد از طرفی این عارضه پیشرونده است . در نوزدان تا سن 1/5 سالگی مقداری الگوی ژنوواروم ( پای پرانتزی )وجود دارد که اگر از حد فیزیولوژیک بیشتر باشد آن هم نیاز به درمان دارد .اساس درمان برای پای پرانتزی در هر سنی از طریق درمان های ارتوزی صورت میگیرد .درمان های ارتوزی شامل انواع زانوبندهای مخصوص و کفی های مخصوص زانوپرانتزی خواهد بود .