درمان پای پرانتزی

درمان پای پرانتزی


در این مقاله به معرفی روش های درمانی پای پرانتزی خواهیم پرداخت. امید است این مطلب برای خواننده مفید باشد.

عارضه پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان، مشکلات زیادی به وجود می آورد؛ از جمله احساس درد و مشکل در راه رفتن. این عارضه دلایل مختلفی می تواند داشته باشد و نکته مهم در مورد آن تشخیص و درمان به موقع است. یکی از روش‌های درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، عمل جراحی است؛ اما پزشکان سعی می کنند ابتدا با روش های دیگری مانند فیزیوتراپی، ورزش های اصلاحی و لیزر درمانی این مشکل را حل کنند.

 
سر فصلهای این مقاله :
 
1-درمان پای پرانتزی
2- اصلاح پای پرانتزی بدون جراحی
3-نوع و درجه پرانتزی بودن پا
4- سن بیمار
5-علت بروز پای پرانتزی
6-درمان پای پرانتزی در بزرگسالان
7-درمان پای پرانتزی با حرکات ورزشی
8-درمان پای پرانتزی با دستگاه

 

درمان پای پرانتزی

درمان پای پرانتزی با توجه به تاثیرات منفی که ساختار نامناسب زانوها بر سلامت سایر بخش های بدن ایجاد می کند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین خاطر اغلب افراد به دنبال راه و روش هایی برای درمان پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان می باشند تا از برزو مشکلات جانبی پیشگیری شود. در این مطلب قصد داریم تمام آنچه که باید درباره درمان پای پرانتزی در بزرگسالان و کودکان بدانید را ارائه دهیم. با گروه تخصصی آرتوز و پروتز ادونس کلینیک همراه باشید.
 

دستگاه درمان پای پرانتزی-ادونس کلینیک

 

آیا میشود بدون جراحی پای پرانتزی را اصلاح کرد؟

جراحی یکی از روش های درمان قوس و انحنا در زانو می باشد که در سنین مختلف و با توجه به درجه و نوع این بیماری و همچنین علت بروز آن و به تشخیص پزشک انجام میشود. یکی از رایج ترین سوالات و نگرانی هایی که برای درمان این مشکلات وجود دارد این است که آیا میشود بدون جراحی پای پرانتزی را اصلاح کرد. برای پاسخ دادن به این سوال لازم است ابتدا چند مساله بیان شود تا در نهایت جواب مناسبی ارائه گردد.
 

برای خرید دمپایی هالوکس والگوس کلیک کنید


 
روش درمان پای پرانتزی در افراد مختلف بر اساس چند ویژگی تعیین می گردد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

نوع و درجه پرانتزی بودن پا

میزان قوس و انحنا و فاصله بین زانوها در حالتی که فرد پاهای خود را جفت کرده است، اصلی ترین فاکتور برای دسته بندی این بیماری می باشد. در صورتیکه فرد به حالت طاق باز دراز کشیده و دو قوزک پا به هم چسبیده باشند، میزان فاصله بین دو کندیل داخلی ران اندازه گیری می شود. اگر این فاصله کمتر از 2.5 سانتی متر باشد، پای پرانتزی درجه یک، بین 2.5 تا 5 سانتی متر درجه دوم و بیشتر از آن در درجه سوم قرار دارد. درمان پای پرانتزی خفیف یا درجه اول در اغلب مواقع با پوشیدن کفش طبی و انجام حرکات ورزشی قابل درمان می باشد. برای درمان نوع دو و سوم پرانتزی بودن پا روش های دیگری تجویز می گردد.
 
 
 
فیلم درمان زانو ضربدری در بزرگسالان

 

سن بیمار

اگر نوزاد در رحم مادر فضای کافی برای چرخش و حرکت نداشته باشد، بعد از تولد با مشکل پرانتزی بودن پا مواجه می گردد. اغلب این مشکلات با رشد نوزاد تا 3 سالگی برطرف می گردد. در سنین بزرگسالی با توجه به اینکه بدن و استخوان ها شکل گرفته اند، روش های درمان با نوزادی کاملا متفاوت می باشد. در نتیجه می توان گفت یکی از اصلی ترین فاکتورها برای درمان پرانتزی بودن پا سن بیمار می باشد.
گاهی در برخی سنین افراد با درد کف پا مواجه میشوند که آن نیز میتواند علل و درمان خاص خود را داشته باشد . برای مشاوره و تشخیص آن میتوانید به ادونس کلینیک مراجعه و از تمامی خدمات و محصولات آن نظیر اسکن کف پا ، کفش مخصوص خار پاشنه  و کفش طبی برای کف پای صاف کودکان بهره مند شوید.
 

درمان پای پرانتزی در بزرگسالان-ادونس کلینیک

 

علت بروز پای پرانتزی

از دیگر فاکتورهایی که در تشخیص روش درمان پرانتزی بودن پا کودکان و بزرگسالان اثرگذار است، علت بروز این بیماری می باشد. کمبود ویتامین D، وزن زیاد نوزاد و نداشتن فضای کافی برای حرکت در رحم مادر، نرمی استخوان یا بلانت، شکستگی پا و جوش خوردن استخوان به شکل نادرست، آرتروز در سنین بزرگسالی، ساییدگی غضروف ها از جمله دلایلی هستند که باعث بوجود آمدن این مشکلات هستند. روش درمان برای هر یک از این دلایل کاملا متفاوت است.
با توجه به موارد فوق می توان به این نتیجه رسید که درمان پای پرانتزی بدون جراحی امکان پذیر است، مخصوصا در نوزادان و کودکان که با پوشیدن کفش های طبی و زانو بندهای بریس و استفاده از مکمل های غذایی می توان تا حد زیادی مشکلات را برطرف نمود.

 

برای درمان پای پرانتزی خفیف از چه روش هایی می توان استفاده کرد؟

پای پرانتزی درجات مختلفی دارد و طیفی از خفیف تا شدید را شامل می شود. برای درمان پای پرانتزی خفیف نیازی به جراحی های سخت نیست و می توان بدون جراحی نیز به درمان پرداخت. از جمله روش های درمان پای پرانتزی خفیف مصرف مکمل هاست.

پای پرانتزی می تواند به دلیل کمبودی در بدن اتفاق بیفتد. در بسیاری از موارد ممکن است پای پرانتزی نتیجه کمبود ویتامینی در بدن باشد. از جمله ویتامین های مهم در ایجاد این بیماری ویتامین D است. بنابراین رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها مخصوصا ویتامین D و مصرف مکمل ها می تواند در بهبود پای پرانتزی بسیار موثر باشد.

از دیگر روش های درمانی برای پای پرانتزی خفیف استفاده از بریس و کفش طبی است. استفاده از بریس با قرار دادن پاها در شکل مناسب و یکدست می تواند در کاهش درد و بهبود پای پرانتزی موثر واقع شود. ماساژ درمانی و ورزش درمانی در بهبود پای پرانتزی خفیف بسیار موثر است.

یکی از ورزش هایی که انجام آن می تواند به بهبود این مشکل منجر شود تمرینات تقویتی پا، تمرین ابداکتور و انجام تمرینات کششی است. در همه این ورزش ها برای اثربخشی می بایست تداوم و تکرار وجود داشته باشد. یوگا و پیلاتس نیز با افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات پا در تسریع درمان پای پرانتزی خفیف بسیار موثر واقع می شوند.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اصلاح پای پرانتزی به سایت دکتر بهنام سلیمانی مراجعه کنید

 

درمان پای پرانتزی در بزرگسالان

برخلاف نوزادان و کودکان که با رشد آنها ساختار و شکل کلی زانوها به مرور اصلاح می گردد و در اغلب مواقع بدون حرکات ورزشی قوس زانو برطرف می شود، در بزرگسالان این چنین نیست. با توجه به اینکه بدن بزرگسالان رشد کرده و استخوان ها شکل گرفته اند، در نتیجه روش های درمان کمی متفاوت است. علاوه براین، در سنین بزرگسالی بروز آرتروز و ساییدگی غضروف از دلایل رایج برای بروز این مشکلات می باشد که درمان آن نیاز به استفاده از مکمل های غذایی، دارو و جراحی دارد.

برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان با توجه به علت و نوع بیماری روش هایی از قبیل انجام حرکات ورزشی، استفاده از دارو، جراحی و پوشیدن کفش های طبی تجویز می گردد. لازم به ذکر است که استفاده از زانو بندهای بریس در سنین بزرگسالی کاربرد زیادی نداشته و تاثیر مناسبی بر روند درمان نخواهند داشت.

یکی از مشکلاتی که ممکن است در کودکان و بزرگسالان مشاهده شود، پای پرانتزی است. پای پرانتزی به طور خلاصه به معنی همتراز نبودن زانوها است؛ به این ترتیب که بیمار هنگام ایستادن نمی تواند زانوها یا مچ پاها را باهم تماس دهد. اگرچه در اکثر موارد پای پرانتزی در سنین کودکی شناسایی شده و روند درمان آن شروع می شود؛ اما ممکن است افراد در بزرگسالی نیز با این مشکل مواجه شوند. پای پرانتزی می تواند مشکلات زیادی برای بیمار به همراه داشته باشد؛ برای مثال چنین بیمارانی در راه رفتن مشکل دارند یا در مفاصل پاهای خود به ویژه مفصل ران احساس درد می کنند. درمان پای پرانتزی در بزرگسالان اهمیت زیادی دارد؛ زیرا در صورت درمان نشدن می تواند به آرتریت پیش رونده زانو ختم شود. در این مقاله قصد داریم درمان پای پرانتزی در بزرگسالان را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهیم.

 

علت پای پرانتزی چیست؟

عارضه پای پرانتزی ممکن است از دوران جنینی آغاز شود و به دلیل کمبود فضای قرار گیری جنین در رحم مادر رخ دهد. با این حال شاهد این عارضه در سنین بزرگسالی هم هستیم؛ به همین دلیل پای پرانتزی می تواند دلایل دیگری مانند بیماری بلانت (رشد غیر متقارن ساق پا)، کمبود برخی ویتامین ها و متعاقب آن نرمی استخوان، عفونت، تومور، چاقی و اضافه وزن، بیماری پاژه، آرتروز و... داشته باشد. علت پای پرانتزی هر چیزی که باشد، نکته مهم تشخیص و درمان به موقع آن است.

 


برای دریافت اطلاعات و خرید : پد جورابی هالوکس والگوس 


 

درمان پای پرانتزی در بزرگسالان بدون جراحی


همان طور که گفتیم پای پرانتزی در بزرگسالان مشکلات زیادی برای آنها به وجود می آورد؛ از این رو باید در اسرع وقت برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان اقدامات درمانی لازم صورت بگیرد. در مواردی که مشکل پای پرانتزی در بزرگسالان بسیار پیشرفته باشد و هیچ درمانی نتواند آن را اصلاح کند، پزشک از عمل جراحی برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان استفاده می کند. اما در اکثر مواقع پزشک ترجیح می دهد ابتدا روش های درمانی دیگری را امتحان کند. از روش های درمان پای پرانتزی بدون عمل جراحی، می توان به درمان به کمک ورزش و انجام حرکات ورزشی، درمان با حرکات فیزیوتراپی، استفاده از کفی و کفش طبی مناسب، درمان از طریق ماساژ درمانی و درمان با لیزر اشاره کرد. این نکته را در نظر بگیرید که درمان پای پرانتزی بدون عمل جراحی بیشتر در کودکان و سنین پایین امکان پذیر است.

 

درمان پای پرانتزی در بزرگسالان با ورزش


برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، پزشک زمانی از عمل جراحی استفاده می کند که مشکل بیمار بسیار پیشرفته باشد؛ زیرا عمل جراحی یک درمان تهاجمی است و اکثر بیماران ترجیح می دهند بدون انجام عمل جراحی درمان شوند. بنابراین در ابتدا پزشک سعی می کند تا حد امکان با انجام حرکات ورزشی و اصلاحی و با کمک فیزیوتراپی این مشکل را حل کند. تمرینات ورزشی برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، بهتر است حتما زیر نظر یک متخصص طب فیزیکی انجام شود تا آسیب بیشتری به مفاصل بیمار وارد نشود. تمرینات پیلاتس، تمرینات کششی و یوگا نیز می توانند در رفع مشکل پای پرانتزی کمک کننده باشند. این ورزش ها علاوه بر اصلاح پای پرانتزی، به تقویت کل بدن و افزایش تعادل بدن کمک می کنند و حتی با تقویت عضلات و مفاصل پا از بروز پای پرانتزی تا حد زیادی پیشگیری می کنند.


درمان پای پرانتزی در بزرگسالان با لیزر


گفتیم که برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان روش های درمانی مختلفی وجود دارد؛ این روش ها شامل حرکات ورزشی، فیزیوتراپی، ماساژ درمانی، استفاده از کفی کفش مناسب و جراحی بودند. از آنجایی که در افراد مبتلا به پای پرانتزی، ساختار اسکلت بندی بدن صحیح نیست؛ در نتیجه همین امر باعث درگیری بافت نرم پاها شده که نتیجه آن احساس درد شدید در پاها و مفاصل آن است. اکثر افراد بزرگسالی که با مشکل پای پرانتزی مواجه هستند از این درد شکایت می کنند. به همین دلیل پزشکان به دنبال راهکاری هستند که درد این افراد را کاهش دهند؛ یکی از بهترین روش‌های کاهش درد آنی، روش لیزر درمانی است. دیده شده است که بیماران بعد از سپری کردن 5 جلسه لیزر درمانی، از شر درد مفاصل خود رها شده اند. البته لیزر درمانی در کنار سایر روش های درمان پای پرانتزی در بزرگسالان، مانند فیزیوتراپی و حرکات ورزشی انجام می شود. 

 

حرکات ورزشی مناسب برای درمان پای پرانتزی

یکی از بهترین روش های اصلاحی که به روند درمان پای پرانتزی کمک می کند انجام حرکات ورزشی استاندارد می باشد که می تواند روند درمان را بهتر کند. البته دقت داشته باشید که تمرین و حرکات ورزشی برای تقویت زانو و عضلات پا باید زیر نظر افراد حرفه ای و متخصص در این زمینه صورت گیرد. در نتیجه پیشنهاد می کنیم از انجام تمرین های خودسرانه خودداری کنید چون ممکن است نتیجه عکس در روند درمان ایجاد کنند. از بهترین حرکات ورزشی مناسب برای درمان پای پرانتزی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انجام حرکات کششی

  • استفاده از غلتک

  • اسکات

  • پیلاتس

  • یوگا


برای مشاهده فیلم های انجام حرکات ورزشی اصلاحی برای درمان پای پرانتزی کلیک کنید.


به عنوان مثال از بهترین تمرین ها و حرکات ورزشی برای درمان پرانتزی بودن پا می توان به مورد زیر اشاره کرد:

  • روی زمین بنشینید و پاها را دراز کنید. پای چپ را جمع کنید و در پشت ران پای راست به صورت ضربدری قرار دهید. برای تسهیل این حرکت بهتر است زانوی پای چپ را با دست خود بگیرید. این حرکت را به مدت 20 تا 60 ثانیه انجام دهید و سپس جای دو پا را با هم عوض کنید.
  • به پهلو دراز بکشید و یکی از پاها را جمع و دیگری را دراز کنید. پایی که در حالت دراز کشیده قرار دارد را به بالا حرکت دهید تا کشش را در عضلات ران احساس کنید. 20 تا 60 ثانیه در این حالت قرار بگیرید و پس از استراحت کوتاه جای دو پا را با هم عوض کنید.

 

 

برای دریافت اطلاعات و خرید : کفش ارتوپدی


 

درمان پای پرانتزی با لیزر به چه صورت است؟

پای پرانتزی عوارض بسیاری دارد که تحمل آن برای بیمار دشوار است. از جمله عوارض آن می توان به درد و التهاب، تورم و نیز تخریب استخوان پا و غیره اشاره کرد. با لیزر درمانی می توان این عوارض را به میزان قابل توجهی کاهش داد. با کاهش عوارض پای پرانتزی از طریق درمان لیزری می توان در تسریع روند درمان کمک کرد.

در واقع تاثیر بسیار درمان پای پرانتزی با لیزر به این صورت است که لیزر می تواند درد آنی را کاهش دهد و بنابراین در طی جلسات لیزر و کاهش قابل توجه درد می توان به ادامه روند درمان با استفاده از روش های دیگر همچون ورزش، فیزیوتراپی و غیره پرداخت. انجام لیزر درمانی با هدف ترمیم عضلات پا حتما باید انجام شود.

 

روش جدید درمان پای پرانتزی-ادونس کلینک

 

درمان پای پرانتزی با دستگاه

برای درمان پای پرانتزی لازم است ابتدا به فاکتورهای متعددی از قبیل سن بیمار و همچنین درجه و فاصله بین پاها توجه داشت. در شرایطی که میزان فاصله بین پاها زیاد می باشد و بیمار دوران کودکی را پشت سر گذاشته است، یکی از بهترین راهکارها درمان پای پرانتزی با دستگاه می باشد. در این روش به منظور بهبود ساختار و شکل کلی پاها جراحی های مختلفی صورت گرفته و علاوه براین از کفش های طبی مخصوص برای بهبود روند درمان استفاده میشود.

درمان پای پرانتزی بزرگسالان که اغلب به دلیل بروز بیماری هایی همچون آرتروز می باشد، با کمک دستگاه های مخصوص انجام شده و همزمان فعالیت ها و حرکات مخصوص توسط فیزیوتراپ ارائه میشود. پس از انجام حراجی های مختلف از قبیل استئوتومی، لازم است فرد بیمار از کفش های طبی و زانوبندهای مخصوص برای مدتی استفاده نماید که کیفیت این تجهیزات و کفش ها تاثیر بسیار بالایی بر روند بهبود فرد خواهد داشت.

گروه آرتوز پروتز سلیمانی یکی از پیشرفته ترین مجموعه ها در ارائه خدماتی همچون درمان پای پرانتزی با دستگاه و فیزیوتراپی بوده و متناسب با ویژگی های بدن فرد زانوبند و کفش های مخصوص ارائه می گردد.

 

درمان پای پرانتزی با فیزوتراپی

در انتخاب روش های مناسب برای درمان پرانتزی بودن پا لازم است ابتدا به چند مورد بسیار مهم توجه شده و بر همین اساس بهترین شیوه انتخاب گردد. از جمله موارد مهمی که در انتخاب روش درمان این مشکل لازم است به آن توجه شود عبارتند از:

  • سن بیمار
  • علت بروز بیماری
  • درجه و شدت پرانتزی بودن پاها

با توجه به موارد فوق، کودکانی که اغلب به دلیل کم بودن فضای داخل رحم مادر در دوران جنینی دارای پاهای پرانتزی هستند، با انجام حرکات ورزشی و پشت سرگذاشتن جلسات فیزیوتراپی می توانند بر این بیماری غلبه کنند. درمان پای پرانتزی با فیریزوتراپی به فرد کمک می کند تا با انجام حرکات ورزشی و کششی مداوم استخوان های در حال رشد را به شکل مناسب تغییر حالت دهند. علاوه بر انجام حرکات ورزشی کششی، برای درمان پای پرانتزی با فیزوتراپی همچنین از غلتک و ابزارهای مخصوص از قبیل اسکات استفاده میشود که به تسریع روند بهبود سلامتی فرد کمک زیادی خواهد کرد.

نکته بسیار مهم در انجام حرکات ورزشی و کششی که منجر به بهبود پرانتزی بودن پاها می گردند، انجام این فعالیت ها زیر نظر متخصصین فیزیوتراپی می باشد. توجه داشته باشید که انجام حرکات به صورت خودسرانه می تواند حالت زانو و پاها را تغیر داده و فشار زیادی به آنها وارد نموده و مشکل را بزرگتر کند. همچنین لازم به ذکر است که برای درمان پاهای پرانتزی در سنین بزرگسالی، ممکن است فیزیوتراپی به تنهایی نتیجه مطلوبی نداشته و نیاز به جراحی نیز ضروری باشد. در واقع در سنین بزرگسالی تلفیقی از دو روش جراحی و استفاده از دستگاه و فیزیوتراپی به صورت همزمان انجام میشود.

کلینیک آرتوز و پروتز سلیمانی با بهره مندی از متخصصین با تجربه در زمینه درمان بیماری هایی از قبیل آرتروز و پرانتزی بودن پا آماده ارائه خدمات مختلف در این حوزه می باشد. این مجموعه بعد از بررسی علت بروز پای پرانتزی و سن بیمار و انجام آزمایشات متعدد، درمان پای پرانتزی با دستگاه، استفاده از کفش طبی، زانوبند و جراحی را انجام می دهد. برای اطلاع از خدمات این مجموعه و دریافت نوبت مشاوره و ویزیت می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده کنید.

 


 

مطالب تکمیلی و نمونه کار‌های ما را در اینستاگرام مشاهده کنید

 


 

روش جدید درمان پای پرانتزی چیست؟

در درمان پای پرانتزی بسته به شدت بیماری می توان روش های درمانی مختلف را به کار برد و برای انتخاب بهترین روش به مشورت با پزشک نیاز است. در جدیدترین روش درمان پای پرانتزی از جراحی هایی استفاده می شود که معایب جراحی سنتی را ندارند.

در جراحی های سنتی از وج فلزی استفاده می شد که روند بهبود بیمار بسیار طول می کشید و در آن احتمال جوش نخوردن استخوان ها بالا بود. اما در روش جدید درمان پای پرانتزی این معایب وجود ندارد و از سیستم های جدیدی استفاده می شود که پلاک های مخصوص هر بیمار متناسب با شکل استخوان آن شکل گرفته و در پای بیمار جا می گیرد. جوش خوردن سریع استخوان ها از دیگر مزایای این روش درمانی جدید می باشد.

 
1-تشخیص پای پرانتزی 
2- شش علت شکل گرفتن پای پرانتزی
3-درجات پرانتزی
4-ورزش برای پای پرانتزی
5-سوالات راجع به پای پرانتزی

 

تشخیص پای پرانتزی

پای پرانتزی و ایجاد قوس در زانوها از بدو تولد در بسیاری از افراد مشاهده شده و عدم توجه به رفع این مشکل در نهایت می تواند باعث ایجاد ساختار نامناسب در بدن فرد گردد. گذر زمان و نداشتن توجه کافی برای اصلاح پای پرانتزی عدم اعتماد به نفس، بروز آرتروز و حتی نداشتن تعادل مناسب و اثرات جانبی بر سایر بخش های بدن را به همراه خواهد داشت. ادونس کلینیک؛ تولید کننده انواع کفش طبی و پروتز برای درمان پای پرانتزی در این مطلب نکات مهمی در رابطه با این اختلال در ساختار زانو و پاها را ارائه خواهد داد.

 

6 علت شکل گرفتن پای پرانتزی 

با توجه به اینکه اغلب نوزادان در بدو تولد با مشکل پرانتزی بودن پاها مواجه می باشند و حتی در سنین بزرگسالی نیز این مشکل در افراد زیادی مشاهده می شود، این سوال وجود دارد که علت شکل گرفتن پای پرانتزی چیست؟ بدون شک اطلاع از علت شکل گرفتن پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان می تواند باعث شود تا از بروز چنین اشکالاتی در پاها جلوگیری گردد. اصلی ترین دلایل در بروز و شکل گیری پاهای پرانتزی در نوزادان و بزرگسالان شامل موارد زیر می باشد:
 

بیشتر بدانیم از: علت درد کف پا در کودکان


 

 

وزن زیاد جنین در رحم مادر

اصلی ترین و مهم ترین علت پرانتزی شدن پا نوزادان، کمبود فضای مناسب در رحم مادر برای چرخش و حرکت جنین می باشد. با توجه به اینکه ساختار بدن و استخوان ها در دوران جنینی شکل می گیرد، کمبود فضا برای قرار گرفتن صحیح پاها در نهایت می تواند باعث بروز چنین اشکالاتی گردد. این مساله مخصوصا در مادرانی که با دیابت در دوران بارداری مواجه هستند اهمیت بیشتری پیدا می کند. چون دیابت بارداری اثر مستقیم بر افزایش وزن جنین داشته که باعث میشود فضای رحم مادر برای نوزاد کوچک شود. کنترل وزن مادر و جنین به صورت مرتب و دوره ای مهم ترین راهکار برای جلوگیری از رخ دادن چنین مشکلاتی می باشد.
 

آرتروز در بزرگسالان

با گذر زمان و افزایش سن افراد بخاطر وزن زیاد و غیره آرتروز در بخش های مختلف بدن، مخصوصا زانوها مشاهده می گردد. عدم توجه به رفع این مشکل و درمان آرتروز می تواند منجر به تغییر حالت زانوها و شکل گیری قوس در آنها گردد. یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد پای پرانتزی بزرگسالان، آرتروز می باشد که به شیوه های مختلف قابل درمان است.

 

ساییدگی غضروف

از دیگر دلایل بوجود آمدن پای پرانتزی بزرگسالان، ساییدگی غضروف ها می باشد که به مرور باعث میشود فرد تعادل و توانایی کافی برای حرکت نداشته باشد. این مشکل همچنین باعث پرانتزی شدن پاها می گردد. درمان این قبیل مشکلات اغلب با تجویز دارو و در برخی مواقع باجراحی انجام میشود.
 

کمبود ویتامین D

وجود پای پرانتزی در نوزادان زیر سه سال کاملا طبیعی می باشد و به مرور این مشکل برطرف میشود و جای نگرانی وجود ندارد. اما در برخی از مواقع روند اصلاح پاها ممکن است بسیار کند بوده یا مشکل برطرف نگردد. اصلی ترین علت بروز این مشکل کمبود ویتامین D در فرد می باشد که با مصرف مکمل های غذایی لازم است به جبران ویتامین D کمک شود. توجه به نوع تغذیه، قرار گرفتن فرد در مقابل نور خورشید و استفاده از مکمل های غذایی بهترین راهکار برای بهبود روند درمان و اصلاح پای پرانتزی در کودکان می باشد.
 

جوش خوردن نادرست استخوان پس از شکستگی

پس از شکستگی پا و گچ گرفتن نادرست آن، این احتمال وجود دارد که پا به صورت پرانتزی شکل بگیرید. در صورت رخ دادن این مشکل با توجه به تشخیص پزشک ممکن است با ورزش یا جراحی زانوها اصلاح شوند.

 


 

اصلاح الگوی راه رفتن با استفاده از کفش طبی مخصوص


 

بیماری بلانت یا نرمی استخوان

بلانت یا نرمی استخوان از دیگر علت های پرانتزی شدن پا در نوزادان می باشد که علت بروز این بیماری مشخص نیست. نوزادانی که با نرمی استخوان مواجه هستند، در صورتیکه زودتر از موعد راه بروند یا وزن آنها زیاد باشد، با پرانتزی شدن پاها روبرو خواهند شد. برای تشخیص این بیماری در نوزادان و کودکان نیاز به اسکن می باشد که به تشخیص پزشک انجام خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که در برخی از مواقع ژنتیک نیز می تواند بر بروز این اختلالات رشدی در ساق و زانوی پا اثرگذار باشد که با طی کردن فرآیند تشخیص و درمان زیر نظر متخصص علت اصلی آن تعیین می گردد.

 

درجات پای پرانتزی

با توجه به میزان فاصله ای که بین زانوها وجود دارد می توان این اختلال رشدی را درجه بندی کرد. برای تشخیص درست درجات پای پرانتزی لازم است فرد بر روی سطح صاف به صورت طاق باز دراز کشیده و قوزک پاها را به هم متصل کند. با وسایلی مانند کولیس میزان فاصله بین کندیل داخلی ران اندازه گیری میشود. درجه خفیف یا نوع اول فاصله ای کمتر از 2.5 سانتی متر، درجه متوسط بین 2.5 تا 5 سانتی متر و بیشتر از این مقدار در درجه سوم یا شدید قرار میگیرد. با توجه به درجات پای پرانتزی نوزادان و بزرگسالان روش های مختلفی برای درمان ارائه می شود.
 

ورزش برای پای پرانتزی

برای درمان پرانتزی بودن پاها روش های مختلفی وجود دارد مانند استفاده از کفش طبی، زانو بند یا بریس، ورزش، ماساژ درمانی، جراحی، تجویز دارو. یکی از بهترین راهکارها مخصوصا در سنین کودکی انجام حرکات ورزشی زیر نظر افراد حرفه ای در این زمینه می باشد. حرکات متعدد پیلاتس، انجام حرکات کششی، یوگا و ماساژ زیر نظر فیزیوتراپ برای این منظور وجود دارند که روند اصلاح پاها را تا حد زیادی بهبود می بخشند. نکته بسیار مهم این است که هیچگونه ورزش و حرکت کششی را نباید خودسرانه انجام داد.
 

برای دریافت اطلاعات و خرید : فروشگاه کفش طبی زنانه تهران 


 

آیا پای پرانتزی با افزایش سن بدتر میشود؟

همان طور که قبلا اشاره شد، پای پرانتزی نوزادان زیر سه سال طبیعی می باشد و با رشد آنها به مرور این مشکل خود به خود برطرف می گردد. در برخی از مواقع ممکن است عکس این مسئله وجود داشته باشد و نه تنها پاها اصلاح نشوند، بلکه اندازه فاصله بین زانوها نیز بیشتر شود. در این شرایط بهتر است به پزشک مراجعه شود تا مانع از رشد بیشتر اختلال گردد. در سنین بزرگسالی نیز ممکن است بخاطر آرتروز و ساییده شدن غضروف ها پاها تغییر شکل دهند که با جراحی، تجویز دارو و کفش های طبی می توان این مشکل را رفع نمود.

آیا آرتروز باعث ایجاد پای پرانتزی میشود؟

آرتروز که با افزایش سن شایع می گردد، بر مفصل داخلی زانو اثر دارد و ادامه پیدا کردن این مشکل در فرد باعث پرانتزی شدن پا خواهد شد. لذا پیشنهاد می کنیم، در صورت مشاهده هرگونه علایم آرتروز در پاها بلافاصله به پزشک مراجعه نموده تا اقدامات لازم صورت گیرند. ادونس کلینیک با بهره مندی از تجهیزات کاملا بروز و متخصصین با تجربه یکی از بهترین مراکز ارتز و پروتز در تهران می باشد. این مجموعه خدمات متنوعی از قبیل درمان و اصلاح کف پای صاف در کودکان و بزرگسالان، ارائه انواع کفش های طبی و پروتز پا و غیره را ارائه می دهد. به منظور دریافت نوبت و مشاوره با گروه آرتوز و پروتز دکتر بهنام سلیمانی می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده نمایید.
 

 

سوالات متداول

آیا می شود بدون جراحی پای پرانتزی را اصلاح کرد؟

جراحی یکی از روش های درمان قوس و انحنا در زانو می باشد که در سنین مختلف و با توجه به درجه و نوع این بیماری و همچنین علت بروز آن و به تشخیص پزشک انجام میشود.

برای درمان پای پرانتزی خفیف از چه روش هایی می توان استفاده کرد؟

 

پای پرانتزی درجات مختلفی دارد و طیفی از خفیف تا شدید را شامل می شود. برای درمان پای پرانتزی خفیف نیازی به جراحی های سخت نیست و می توان بدون جراحی نیز به درمان پرداخت. از جمله روش های درمان پای پرانتزی خفیف مصرف مکمل هاست.از دیگر روش های درمانی برای پای پرانتزی خفیف استفاده از بریس و کفش طبی است. استفاده از بریس با قرار دادن پاها در شکل مناسب و یکدست می تواند در کاهش درد و بهبود پای پرانتزی موثر واقع شود. ماساژ درمانی و ورزش درمانی در بهبود پای پرانتزی خفیف بسیار موثر است.



پرسش و پاسخ
  1. سلام اگر پای پرانتزی به صورت ارثی منتقل شود چگونه میتوان جلوگیری کرد برای کودکان

    1. سلام .دفورمیتی پای پرانتزی در هر سنی وجود داشته باشد باید کنترل و برطرف شود چون باعث فرسایش و عوارض جبران ناپذیری خواهد شد از طرفی این عارضه پیشرونده است . در نوزدان تا سن 1/5 سالگی مقداری الگوی ژنوواروم ( پای پرانتزی )وجود دارد که اگر از حد فیزیولوژیک بیشتر باشد آن هم نیاز به درمان دارد .اساس درمان برای پای پرانتزی در هر سنی از طریق درمان های ارتوزی صورت میگیرد .درمان های ارتوزی شامل انواع زانوبندهای مخصوص و کفی های مخصوص زانوپرانتزی خواهد بود .

  1. سلام ببخشید من 19سالمه و پاهام پرانتزی هستن فاصله بین زانوهام 7 سانت هستش چند وقته وقتی روی پاهام وایمیستم بعداز چند دیقه زانوهام درد میگیرن و نمیتونم سر پا وایستم من چطور میتونم پاهام رو درمان کنم؟ و اینکه اصلاح پاهام تأثیر روی قدم هم داره یا خیر؟ ممنون میشم پاسخ بدید

    1. با استفاده از زانوبندهای مخصوص سه نقطه فشار قابل کنترل و اصلاح هست .انواعش در کلینیک ارایه میشه . قطعا تاثیر داره

  1. سلام من ۱۳ ساله هستم و پسرم رفتم دکتر گفتن پاهات پرانتزی داره میشه ولی هرکسی ببینه هنوز مشخص نیست کامل کف پاهامم صافه درد زانو ندارم اصلا یه دکتر گفته عمل با پیچ و مهره یه دکار گفته فیزیوترامی و زانو بند.نمیدونم تصمیم چطور بگیرم عمل کنم یا نکنم میشه راهنماییم کنین لطفا

    1. بستگی به میزانش هست اصولا موارد خ شدید =جراحی موارد خفیف و متوسط بصورت غیر جراحی

  1. سلام ، آیا درجه پرانتزی شدید با دستگاه قابل اصلاح هست یا حتما نیاز به جراحی دارد؟

    1. بله بصورت غیرجراحی قابل اصلاح هست

  1. سلام من ۲۷سالمه و پاهام پارانتزی هستش فاصله‌ی زانوهام ۱۰سانت میشه میخواستم بدونم باعمل درست میشه

    1. سلام .باید به مطب تماس کنید . 02188544009 متخصصین ما شما را راهنمایی میکنند . بله بدون جراحی درمان امکان پذیر هست

  1. من ۳۰ سالم پای پرانتزی دارم آیا بدونه جراحی درمان مشه

    1. سلام .باید با مطب تماس کنید . 02188544009 متخصصین ما شما را راهنمایی میکنند . قطعا بله

  1. سلام من ۱۹ سالمه حدود ۷ سانت زانوهام پرانتزی هستن ولی دردی تو ناحیه زانو ندارم میخواستم بدونم که چجوری میشه بدون جراحی پرانتزی بودن زانوهایم رو برطرف کنم ؟

    1. بایستی حضوری تشریف بیارید با روش های غیرجراحی امکان پذیره

پرسش خود را مطرح نمایید

با ما در تماس باشید
آدرس

تهران-خیابان قائم مقام فراهانی ، روبروی بیمارستان تهران کلینیک ،نبش کوچه چهارم،ساختمان پزشکان 179 ،پلاک 145، طبقه همکف ،واحد1

ایمیل

Soleymani_Behnam@yahoo.com